Fraulein

Враження від прийому вітамінів проти випадіння волосся "Pantogar"

Враження від прийому вітамінів проти випадіння волосся "Pantogar"

Дівчатка, усім привіт!

Досить давно мене не було у клубі, пропустила багато чого цікавого і якось зовсім "випала" з віртуального життя... і ось тепер повертаюся🥰

Тут я писала про початок прийому "Pantogar" та перші враження від нього:

https://club.makeup.com.ua/looks/18722/

Тепер можу сміливо розповісти про свої враження після повного, майже 4-місячного, прийому курсу. Приймала їх щоденно, але один раз зробила перерву десь на два тижні.

Весною почала помічати, що моє волосся занадто випадає, воно усюди по будинку, а на місці перед дзеркалом, де я завжди розчісуюсь і вирівнюю волосся, вже з'явився новий килимок з моїх волосинок. На гребінці вже після одного розчісування збирався добрячий такий пучок.

Мене це трохи налякало. Стала боротися з випадінням перевіреним засобом - курс нікотинової кислоти. Але, чомусь, цього разу він мені не допоміг та ще й добряче так вимив колір...

"Pantogar" побачила випадково, гортаючи стрічкусайту з відгуками. Там було вказано, що цей препарат допомагає боротися з проблемою надмірного випадіння волосся. Додала до обраного, але потім якось забула за нього.

Але наприкінці літа я була в Єгипті - батьківщині даного засобу. Я одразу про нього згадала і було прийнято рішення купити відразу весь курс, а саме три упаковки. Тим паче, що ціна на нього там значно нижча, аніж в Україні. Одна упаковка мені обійшлася приблизно у 200 грн.

А ще, важливий момент, що всі лікарські препарати в Єгипті якісні. Там дуже суворо слідкують за їх якістю та за цінами. Адже за підробку ліків там смертельна кара.

В коробці 90 таблеток у вигляді капсул, по 10 на одному блістері.

Капсула має оболонку з двох кольорів, а всередині порошок бежевого кольору. Форма капсул особисто мені не зовсім зручна, не можу їх пити, для цього потрібно достатньо води. Або іноді можу взагалі відкрити капсулу і випити тільки сам порошок. Він, до речі, майже не маю запаху або присмаку, може трішки віддалено нагадує сухі дріжжі. (не дивно, адже вони є у складі)

Діючі речовини: 1 капсула містить: дріжджі медичні 100 мг; кальцію D-пантотенат 60 мг; тіаміну нітрат 60 мг; L-цистин 20 мг; кератин 20 мг; кислоту р-амінобензойну 20 мг;

Допоміжні речовини: Целюлоза мікрокристалічна, повідон, кремнію діоксид колоїдний, тальк, магнію стеарат, желатин; барвники: титану діоксид (Е 171), заліза оксид жовтий (Е 172), індиготин (Е 132)

Згідно інструкції, треба вживати по одній таблетці 3 рази на день.

Побічні реакції

Я так і почала робити, але відразу відчула, що мені стає погано, трохи нудить, почала боліти і "крутитися" голова. А якщо пила до їжі, то відчувався дискомфорт у шлунку.

Стала пити вже по дві таблетки на день і суворо після прийому їжі. І десь через тиждень усі побочки перестали турбувати.

Перші результати я побачила приблизно місяць тому.

Що перше спало на думку - частіше стала підфарбовувати корені. Я, в принципі, ніколи не жалілася на ріст волосся, воно в мене росте досить швидко завжди. Зазвичай, підкрашую корені раз на 2-3 тижні. А тепер вимушена через 10 днів! Адже стає дуже сильно видно різницю у кольорах.

Ось стільки у мене відросло від минулого фарбування. (Це десь два тижні)

А ось фото від початку прийому вітамінів і зараз.

(Там на фото темне волосся на чорному фоні, але трохи видно, де воно кінчається)

Ось такий вигляд має зараз волосся

Далі - прискорений ріст нігтів та їх укріплення.

Не встигаю робити манікюр. А оскільки не дуже люблю довгі - приходиться часто їх підпилювати.

Що стосується першочергової задачі - зупинити випадіння, то тут не все так однозначно. На жаль, волосся і зараз випадає більше за норму, але факт, вже трохи менше, аніж раніше. І вже більше саме поламаних волосинок по довжині, а це ще досі наслідки освітлення раніше.

Стала помічати нові маленькі волосинки, так званий пушок.

Можу також відзначити, що припарат ніяк не вплинув на вагу. Яка була - так і залишилась. А тут трохи шкода, я б хотіла трохи піднабрати..)) Апетит також був як звичайно.

Не знаю, чи мав вплив на це Пантогар, але волосся стало більш тоншим, стало сильно плутатись..

І ще трохи з не приємного: волосся почало активно рости не тільки на голові.. а й по всьому тілу.. 😳

Підводячи підсумки, можу сказати що Пантогар вартий вашої уваги, якщо вас також турбує проблема випадіння волосся та є бажання трохи посилити їх ріст.

АЛЕ, є декілька але:

- вигідніше їх купувати саме в Єгипті. В Україні вони коштують у 5-6 разів дорожче.

- звертайте увагу на побічні реакції. У когось вони можуть взагалі не проявитись, а комусь стануть не приємною несподіванкою

- результати після прийому досить індивідуальні. Не вгадаєш, що саме буде - активний ріст усього, або тільки волосся чи тільки зупинить випадіння.

Але в цілому, мій щирий рекомендасьон!