O’Ostah

Flower by Kenzo VS Flower by Kenzo L'Absolue

Flower by Kenzo VS Flower by Kenzo L'Absolue
Flower by Kenzo VS Flower by Kenzo L'Absolue

Навіть зовсім далекі від парфумерії люди бачили флакончик з червоним маком Flower by Kenzo. Більша половина з вас хоча б раз його відчували на комусь. І дуже багато тих, хто може впевнено ідентифікувати цей бестселер.

Я не була фанаткою Flower ні у підлітковому віці, ні коли стала старшою. Він мені здавався пласким і “попсовим”. Аж до того дня, коли мені подарували пробник давно забутих маків. Була шалена спека, і як же гарно розкрились ці парфуми! Свіжовипрана біла футболка, блакитні джинси, конверси та аромат чистоти, який не задушить навіть у +35.

Захоплення тривало недовго. Пробник закінчився, а повнорозмір на зміну йому приїхав зовсім інший: ну ретро в квадраті, не інакше. Тоді я ще не розуміла, що Flower by Kenzo не завжди Flower by Kenzo. Є десятки фланкерів, а відмінність туалетної води від парфумованої досить відчутна. Тому флакон із обновкою я успішно перепродала і забула про Кензо до цього року.

  • Початкова нота: Шафран
  • Нота серця: Дамаська троянда, Квітка апельсина
  • Кінцева нота: Білий мускус, Ваніль

Зі старшим “букетом” L'Absolue поєднує троянда, ваніль та мускус, але я не знаходжу в них нічого спільного, окрім пудровості. Тому біла футболу футболку  краще лишити для іншого аромату, тут більше буде пасувати затишний светрик. Гучний і солодкий на старті (о, цей ванільний шафран!), він змінюється на пудрову троянду - запах люксового молочка для тіла, зовсім не набридає і не віддає ретро.

Я не можу назвати  L'Absolue вершиною парфумерного мистецтва: усе це ми вже десь чули. Але він виявився для мене більш виразним, ніж фланкери останніх років: трохи інфантильний Poppy Bouquet або “прозора” Flower Ikebana.

До речі, про те, що існує безліч варіацій Flower by Kenzo, мені підказали дівчата в Клубі. Тому я досі не втрачаю надії знайти той самий аромат бездоганної чистоти від Kenzo.