Олена В

"Метида": аптечний магній може бути дієвим

"Метида": аптечний магній може бути дієвим
"Метида": аптечний магній може бути дієвим

Сьогодні дуже важкий ранок по всій Україні. Читати новини неможливо без сліз(((.

Сподіваюся всі ви живі і неушкоджені!

Я вирішила написати сьогодні допис про магній: мікроелемент,який дарує заспокоєння і баланс. Це зараз вкрай необхідно українцям і актуально!

Зразу ж скажу, я не лікар. Але з приводу магнія консультувалася з п'ятьма різними лікарями: кардіологом,своїм сімейним, своїм гомеопатом, лікарем-терапевтом клініки OUTRE (вона мені саме цей магній рекомендувала) і неврологом. І всі вони сказали одне й те ж саме. Тому з впевненістю пишу цей допис!

Я вже досить давно п'ю магній. Був період,коли я його пила весь час без перерв. Це ще було до початку війни. У мене були проблеми з серцем та пульсом і мені назначили в тому числі і магній. Але тоді я пила магній з калієм (теж в формі цитрата). Потім різні комбінації магнія і його різні форми.

Зробивши дуже велику перерву (майже пів року), я знову вирішила пропити магній.

Але тепер вибір пав на аптечний цитрат магнію з вітаміном В6 "Метіда". Виробник Pro-pharma. Я пила ще їхній Панцикор (калій-магній) і мені дуже сподобався.

Трошки теорії.

Магній-це якраз той мікроелемент,без якого наш організм не буде нормально функціонувати. Якщо у вас дефіцит, то можуть боліти м'язи, турбувати головні болі і мігрені, судоми ніг вночі, безсоння чи нічні прокидання. Магній допомагає засвоюватися кальцію і вітаміну д і не тільки.

Більшість магнію знаходиться в наших кістках, ще велика доля в м'язах. І лише 1% в крові. Тому дефіцит магнію не доречно перевіряти аналізами крові. Ось у мене, наприклад,колись були всі симптоми дефіциту, але аналіз крові показав,що все в нормі. І коли почала пити,то відчула різницю: як з магнієм живеться і як без.

Чому вибрала цитрат?

У цитратів досить висока біодоступність. Ця форма швидко закриває дефіцити, легко засвоюється. І ще: має легкий послаблювальний ефект .Вагітним на замітку!

Ще дуже гарна форма гліцинат і бісгліцинат, але вони трохи повільніше закривають дефіцит (так мені казав консультант компанії,де я іноді купую БАДи і я це читала на сайтах). Ну і чистий бісгліцинат в порошку ну дуже важко пити,бо він гидотний на смак.

В складі є В6,що гарно впливає на нервову систему.

Цитрат магнію сам по собі навіть без вітаміна В6 прекрасно діє і засвоюється. Це для форми оксиду вітамін В6 вкрай необхідний. Але В6 зараз теж нікому не завадить.І дозування не таке вже й велике. Вітаміни групи В теж не накопичуються,надлишки виводяться.

Коли вибирала форму магнію звертала особливу увагу на сам склад. В таблетках чи шипучках дуже часто великий список допоміжних речовин. То єшок купа,то всякі діоксиди титану, кремнію чи ще щось. Якщо пити на постійній основі та ще й давати дітям,то якось не по собі стає. А магнієві добавки люди частенько п'ють майже без перерв. Особливо в цей важкий час. Отже, п'ємо й ці всі додатки до магнію(((.

Склад "Метіди" чистий. 1 саше містить: активні інгредієнти: цитрат магнію – 1970 мг, в перерахунку на елементарний магній – 300 мг, вітамін В6 (піридоксин гідрохлорид) – 30 мг. І ніяких допоміжних речовин.

Якщо магній пити на постійній основі, то 300 мг-400 мг -це та доза, яка не викличе профіцит. Та і взагалі магній-це той мікроелемент,який передозувати важко. Бо його неможливо накопичити про запас (як вітамін д чи е). І коли людина в стресі чи тривозі, то легко впадає в дифіцитний стан. Якщо п'єте багато кави-чаю, то теж в ризиці дефіциту.

Пити "Метіду" звичайно трошки важкувато. Це не смачний коктейль,як наприклад шипучки магнію (які пити одне задоволення). По смаку він схожий на соду,розведену в воді. Мені рекомендували додавати його в сік чи в воду з лимоном. В сік не пробувала,а в воді з лимоном він ще гірший стає. Тому ми п'ємо його чистим. Ну...вже звикли)). Розводимо в теплій воді 150 мл). Спочатку вода, а потім всипаємо порошок. Якщо зробити навпаки,будуть комки. І якщо в тепленьку воду, то розчинеться швидко. Осаду майже немає. Рідина стає прозорою.

Які відчуття у мене від прийому? До речі,діє швидко.

-нормалізує пульс

-покращує сон. Я і без нього нормально сплю, а з ним ще краще. Легше пробуджуватися

-прибирає чи послаблює відчуття тривоги та тривожності

-прибирає м'язові болі і головні болі

-більше енергії і сил з'являється

-покращується настрій

Приймати можна весь час,роблячи маленькі перерви в 10-20 днів. Тобто,місяць п'єте, 10-20 днів перерва. Або пити так,як вам порадить лікар. Мені рекомендували спочатку пити 3 місяці без перерви, а далі місяць п'єш, 10 днів перерва. І так нон-стоп або по відчуттях. В принципі я раніше пила майже без перерв,а потім кинула. І десь через 5-6 місяців перерви відчула,що мені він знову потрібен.

П'ємо вечером,незадовго до сну.

Отже,можу спокійно рекомендувати цей магній за його

-чистий склад

-гарне дозування

-вітамін В6 в складі,що безцінно для нервової системи.

-пакетики зручніші в користуванні,ніж порошок в банці

-дієвість і швидкість засвоєння (кишківник теж скаже "дякую")

Із мінусів: смак .

Дякую за увагу!❤️

Бажаю всім омріяного спокою і миру!❤️

"Метида": аптечний магній може бути дієвим