KsuLv

Libre YSL — жіноча композиція з чоловічим початком.

Libre YSL — жіноча композиція з чоловічим початком.

Ів Сен-Лоран народився в Алжирі (країна в Північній Африці) в аристократичній сім'ї, члени якої від покоління до покоління ставали юристами. Його батько був президентом страхової компанії та власником мережі кінотеатрів, мати – домогосподаркою. Своє захоплення модою він взяв від матері, вона любила гарно одягатися і виписувала всім відомий журнал Vogue, який її син вивчав замість абетки.

Майбутній кутюр'є дуже рано зробив кар'єру у світі моди: в дев'ятнадцять років він переміг у першому міжнародному модному конкурсі, а через два роки, після смерті Крістіана Діора, зайняв місце директора Модного дому Christian Dior, ставши першим у історії наймолодшим мистецьким директором у світі високої моди. З Dior був згодом незаконно звільнений.. Судові процеси з приводу цього дозволили йому відсудити кошти, які він поклав в основу створення власного бренду.

БРЕНД YVES SAINT LAURENT (YSL) був заснований у 1962 році дизайнером Івом Сен-Лораном та його партнером П’єром Берже. З ним він згодом уклав офіційний шлюб 🤔так-так, багато творчих людей у світі моди мали нетрадиційну орієнтацію, їхнім стосункам навіть присвячений документальний фільм «Божевільне кохання".

1971 року Сен-Лоран знявся оголеним для рекламної кампанії чоловічих парфумів свого бренду, ставши першим в історії моди дизайнером, який рекламував власний продукт. Це викликало фурор серед поціновувачів справжньої моди.

В 2000 році не менший фурор спричинила поява парфумів під назвою «Опіум», в рекламі яких знялась оголена супермодель Софі Даль. Реклама викликала бурливее обурення громадськості і була заборонена у Великобританії. Та й назва викликала протиріччя…

Як бачимо бренд розвивався завдяки скандальним подіям і набув неабиякої популярності.

Сьогодні компанія Yves Saint Laurent продає широкий асортимент жіночого та чоловічого одягу, виробів зі шкіри, взуття, ювелірних виробів, косметики та парфумерії (належить L’Oréal).

«Гарні парфуми як гарна сукня: їх хочеться носити, не знімаючи», — відома цитата Сен-Лорана про аромати.

Libre YSL — жіноча композиція з чоловічим початком.

Парфум Libre був створений у 2019 році парфумерами Анн Фліпо (вона також створила відомий Tresor Lancome) і Карло Бенаїм. Ця композиція для сильних і вільних жінок, які самі вирішують, що і як їм робити. Композиція є так званою піснею емансипації. З ним жінка відстоює своє право на самовираження. Libre — жіноча композиція з чоловічим початком.

Обʼєм: наявні 30, 50, 90 і 100 мл. У мене - 30 мл. Флакон символізує витонченість та розкіш, кришталевий поєднується з золотим.

Одна з найголовніших і найпомітніших нот у даному парфумі - це лаванда, вона старт і серце аромату. Ті, хто її не любить , моя порада - обходьте Лібре стороною, бо можете порівнювати парфум із засобами проти молі 😅.

Аромат стартує кисло-солодким, трохи гіркуватим мандарином, змішаним з безтурботністю і спокоєм лаванди.

Серце аромату виключно квіткове. Тут я відчуваю свіжий і ніжний жасмин у поєднанні з лавандовою чистотою.

У шлейфі - насичений кедровий аромат.

Стійкість відмінна: на тілі близько 12 годин, на волоссі - до миття, на одязі - до наступного прання.

Цей аромат більше підійде на осінньо-зимовий період, у прохолодну пору буде краще розкриватися. Для мене Libre - це осінній дощ, який покриває замість плаща.

Вік: 25+, для сильної і незалежної 😅

Не скажу, що Libre став моїм улюбленцем. Вся композиція звучить провокаційно. Я точно не назву аромат жіночним і ніжним. Ні, він яскравий, грубий і зухвалий. Підійде не кожній. Аромат не повсякденний і не всесезонний, але під певний настрій має місце.