Anna_feerie

Рятувальник від негоди та почервоніння шкіри

Рятувальник від негоди та почервоніння шкіри
Рятувальник від негоди та почервоніння шкіри

Оскільки зимова погода - то постійні коливання температури, вологості та сильні вітри - почервоніння та лущення можуть виникнути навіть у власників нормальної шкіри з міцним епідермальним бар'єром. Що вже казати про тих, хто має проблеми з реактивністю та/або знаходиться на терапії кислотами або ретинолом.

В моєму арсеналі на випадок загострення розацеа є малюк-Cicaplast, адже саме він здатен доволі швидко заспокоїти, вгамувати лущення та позбавити неприємних відчуттів.

Рятувальник від негоди та почервоніння шкіри
Рятувальник від негоди та почервоніння шкіри

Для мене це справжній SOS-засіб, бо коли шкіра пече та палає, потрібно терміново приймати міри, адже зміцнення бар'єрних функцій - запорука догляду та основа успіху.

Звісно, ми не можемо забувати про лагідне очищення (так, нам потрібна делікатна ексфоліація, але від жорсткого скрабування та пінок на основі SLS все ж краще відмовитись на користь продуктів зі збалансованим Ph та ензимних пудр). Також, якщо я бачу на своїй шкірі негативні реакції, то не вводжу нових засобів, а максимально спрощую рутину, щоб якнайшвидше привести епідерміс в баланс.

По текстурі крем доволі густий, при нанесенні залишає трохи сяючий фініш та майже не має аромату. Він трохи вирівнює тон, думаю, це заслуга цинку, який широко застосовується в дерматології. До речі, склад заслуговує особливої уваги, адже рідко зустрінеш продукт, в якому сконцентрована така кількість заспокоюючих інгредієнтів: тут і пантенол, і центелла, про- та пребіотики, та навіть моя улюблена олія ши.

Щодо останньої скадової, існує думка, що при розацеа протипоказані будь-які масла, адже це може погіршувати стан шкіри. Проте на власному досвіді я переконалась, що мені необхідна ліпідна складова в кремах, а олія ши - то найкраще маселко, яке заспокоює, надає зволоження та живлення.

Також Cicaplast чудово підходить після косметичних процедур та навіть загоює рани (у нашої Vikulyk був дуже показовий допис з результатами роботи Цикапласту на місці гематоми).

Виробник зазначає, що крем підходить для дітей, крім того ним можна зволожувати шкіру тіла та губи (я теж іноді наношу на губи, адже зараз мене не дуже влаштовує дія мого бальзаму). Тому засіб однозначно вартий уваги, адже завдяки своїй багатофункціональності він точно не буде сумувати в косметичці🥰.

P.S. Насправді настрою, щоб писати, майже немає, але я подумала, що хтось так само, як і я, заходить в Клуб в пошуках віддушини та хоче відволіктись на тексти про косметику замість новин, тому я тут. Бережіть себе та близьких! ❤️