danabeauty

METAFORA GIOIOSA - аромат, що відкрив мені світ парфумерії

METAFORA GIOIOSA - аромат, що відкрив мені світ парфумерії

GIOIOSA - жіночий парфум від METAFORA, Італійського бренду.
Восени отримала чудовий подарунковий набір - парфуми і парфумований лосьйон для тіла https://club.makeup.com.ua/looks/21981/

Парфумами я одразу почала користуватися. Аромат став моїм фаворитом з першого розпилення. Хоча я далеко не експерт у парфумерних справах, і мій максимум, який я відчувала у ароматах це: Солодкий чи свіжий. Жіночий чи чоловічий. Дерев'яний чи цитрусовий. Задушливий чи ледь помітний. На цьому все.
Та тепер, завдяки клубу, я поринула у світ парфумерії.

Парфуми та лосьйон ідентичні по аромату. Лише парфуми більш гучні та яскраві, мають довший шлейф, а лосьйон - не такий гучний і шлейф відчувається не так яскраво і довго.

Верхні ноти: ананас, мандарин
Ноти серця: жасмин, бруньки флердоранжу
Базові ноти: сік лісової малини, амбра і мускус

Наші парфумерні феї, прочитавши ноти, вже розуміють як буде звучати аромат. Це мистецтво.
А я розповім як чую його я.

• після відкриття лосьйону відчуваються мандарини. Яскраві, новорічні, солодкі. Таких солодких я не куштувала давно. Солодкі мандарини розносяться по шкірі, та з часом починають переплітатися з доволі знайомим, але до кінця не відомим ароматом. Що ж це? І тоді я вирішила заглянути у піраміду. Це ж ананас! Екзотичний, свіжий, але не сильно виражений, і це добре. Мабуть, якби не знала що він там є - так і не догадалася б.
Уся ця композиція відчувається на шкірі перші 5-10 хвилин.

• невгамовна свіжість та цитрусовість змінюється на солодкість, але не повністю. Ще десь чуються відголоски мандарину. Далі за діло беруться ноти серця - жасмин та бруньки флердоранжу. Жасмину я тут не відчуваю. Що ж тоді дарує цей неймовірний аромат? Бруньки флердоранжу? Але я поняття не маю які вони. Заглянемо в інтернет 👀
Апельсиновий цвіт активно застосовується в парфумерії. Це зумовлено багатогранністю та універсальністю у поєднанні з іншими нотами композиції. Інша назва апельсинового цвіту – флердоранж – запозичена від французького «fleur d'orange».
Ніжний, чуттєвий, глибокий квітковий аромат. Сам запах солодкий, але у ньому явно відчувається свіжа нотка цитрусових. Аромат флердоранжа дещо нагадує жасмин, але з більш терпкими, медовим відтінком.
Саме такий аромат я відчуваю у серці. Це цитрус у поєднані з медовою солодкістю.

• завершується аромат нотою солодкої стиглої малини. Не нав'язливий, не приторний, а в міру солодкий. Здавалося б, малина класична представниця літнього аромату, але тут вона грає по-іншому. Це солодке ігристе вино, можливо навіть малинове чи полуничне ігристе, без нот алкоголю, тільки ягідна солодкість. Вона розноситься по шкірі і залишає за собою такий ніжний шлейф.
Найцікавіше у цьому ароматі те, що навіть з плином часу тут відчувають початкові ноти новорічного мандарину та цитрусу. У поєднанні з ігристою малиною - це просто неймовірне звучання.

Стійкість лосьйону - середня, притаманна для засобів такого роду, 4-5 годин він відчувається на тілі.
Стійкість самих парфумів - доба, навіть більше. На одязі аж до прання.

Текстура лосьйону - молочко, з ледь помітним шимером. Дуже швидко впитується, не залишає липкості та робить шкіру ніжною на дотик.

Думаю аромат буде гарно носитися у будь-яку пору року. Влітку він буде звучати більше цитрусово-ягідно, взимку - як аромат святкового настрою з крапелькою малинового ігристого.

Єдиний мінус - цей аромат не можна знайти в Україні(( дуже прикро, але можна пошукати схожі за пірамідою.

Аромат за настроєм святковий, але ж ніхто не забороняє влаштовувати собі святковий настрій кожного дня☺️

Дякую, що прочитали мої перші, детальні враження про парфум! ❤️