О'L

Maybelline New York Dream Satin BB Cream 8 in 1

Maybelline New York Dream Satin BB Cream 8 in 1

Знайомство із цим Dream Satin BB почалось в мене дуже давно, ще з часів, коли він мав назву Dream Fresh та випускався не у двох відтінках, а в трьох. Періодично намагаюсь купувати та тестувати щось інше, але якось так трапляється, що постійно до нього повертаюсь.

Я не є прихильником декоративної косметики загалом, тому від щільних тональних засобів давно майже відмовилась. У буденному житті користуюсь переважно або санскрінами без тонуючого ефекту, або легкими ВВ. Я б взагалі відмовилась, можливо, навіть і від ВВ, оскільки шкіра в мене не проблемна, і акне, чорні цятки чи комедони – то, на щастя, не моя історія. Але є одне «але» - маю низький рівень гемоглобіну та дуже бліду шкіру. Тож, основна моя проблема – то синці під очима та синьо-зелений колір обличчя.

Розумію, що склад не такий вже і гарний для шкіри, але текстура доволі легка, лягає так, що на шкірі він взагалі непомітний та ще й SPF 30. Крім того, наразі на жаль, нічого кращого BB для себе не знайшла (щоправда, зараз хочу спробувати Madara та Ultra Violette).

Отже, на першому місці в складі Titanium Dioxide (1.15%) – саме цей інгредієнт відповідає за SPF-захист (бо є фізичним фільтром), ну і частково за колір. На останніх позиціях маємо екстракти ромашки та алое, що виступають у якості антиоксидантів, ну й більше нічого «цікавого» я не знайшла (хіба що гліцерин).

Пакування звичайне – це туба із щільного пластику, також маємо захисну плівку. Запах майже не відчувається – для мене це плюс.

Виробник запевняє, що це засіб 8 в 1 - ідеально маскує недоліки, легко зливається з природним тоном шкіри, приховує запалення, наповнює епідерміс сяйвом і свіжістю, надає йому ідеальної гладкості, зволожує впродовж усього дня, надійно захищає шкірний покрив від проникнення УФ-променів (SPF 30) і не залишає жирному блиску жодного шансу.

Загалом я згодна із заявленими обіцянками, окрім мабуть, маскування недоліків та запалень – здається, він занадто легкий для маскування та з акне та прищами навряд чи впорається.

В коментарях та відгуках також зустрічала суперечливу думку, щодо жирного блиску – у мене суха шкіра, тож, проблем із цим не маю. Проте, не впевнена, що на жирній проблемній шкірі він буде також гарно себе поводити.

Продукт наразі має два відтінка – light та medium. Маю обидва, але перевагу надаю світлому, medium, на мій погляд, темний та ще й з рудим підтоном.

Нижче навела порівняння на шкірі.

Окремо хочу зазначити, що при написанні допису помітила цікавий факт – маю декілька тюбиків, так от деякі з них – призначені для ринку ЄАЕС, а інші – для європейського ринку. Не дивлячись на те, що виробник та склад позначені однаково, мені здалось, що той, що для ринка ЄС, не такий рідкий та має трішки інакший відтінок. Припускаю, що складові інгредієнти можуть мати різних виробників, чим може й пояснюватись різниця.

Загалом, співвідношення «ціна-якість» у цього продукта цілком адекватне та на свої гроші – це дійсно топ, але я все ще у пошуках чогось «цікавішого» - дуже хочу знайти йому альтернативу з більш «корисним» для шкіри складом.