🪽Kate Rina🪽

5 Причин придбати шовкову наволочку !

5 Причин придбати шовкову наволочку !

Антивіковий догляд

У чому ж полягає секрет шовку? Відповідь проста: у його структурі. Шовк містить 18 незамінних амінокислот, які оновлюють епідерміс на клітинному рівні та попереджають передчасне старіння. А такі амінокислоти, як серин й аспарагінова кислота, беруть безпосередню участь в побудові гідроліпідного бар’єра шкіри. Такі властивості має лише 100%-й шовк.

Допомога при акне

Якби ви могли поглянути через мікроскоп на свою бавовняну наволочку, ви точно були б здивовані. Річ у тому, що бавовна є сприятливим середовищем для скупчення бактерій, які потім провокують акне. Мікроорганізми швидко розмножуються й провокують висипання на вашій шкірі. Однак цього можна уникнути, змінивши свою бавовняну наволочку на шовкову. Шовк, навпаки, є антибактеріальним матеріалом.

Зменшення механічних зморшків та заломів після сну

Дослідження показують, що в процесі сну, коли ми повертаємося з боку на бік та інтенсивно контактуємо з наволочкою, відбувається тертя, яке й призводить до виникнення заломів, які потім стають зморшками. Натуральні волокна шовку дозволяють шкірі плавно ковзати поверхнею подушки, а отже, уникати механічних зморшків.

М’яке й гладке волосся без заплутувань- це була основна причина , чому я вирішили придбати наволочку з шовку

Вже згадана вище гладка та м’яка текстура шовку сприятливо діє не тільки на шкіру обличчя, а й на волосся. На відміну від бавовняної наволочки, яка вбирає в себе вологу й призводить до пересушування пасом та шкіри голови, шовкова наволочка позбавлена таких властивостей. Шовк усуває ламкість волосся, зберігає його природний блиск і підтримує високий відсоток вологи. Крім того, шовк зменшує тертя волосся під час сну, що мінімізує сплутування та ламкість. Не скажу , що прям зовсім не сплутує , але в порівнянні з бавовняною чи сатиновою наволочкою , то моє пористе волосся не таке скуйовджене !

Комфортний сон

Шовкові наволочки чудово регулюють температуру й пропускають повітря, отже допомагають зберігати прохолоду та комфорт упродовж ночі. Це особливо корисно для людей, які схильні перегріватися та пітніти вночі. Шовкова наволочка — вдала інвестиція для тих, хто прагне поліпшити свій сон, стан здоров’я та шкіри.

Моя наволочка від українського бренду Krasavka. Головне правило вибору це те щоб був 100% шовк, бо навіть 2–3 % еластану зводять корисні властивості натуральної тканини нанівець. І чим плотніше тканина, тим краще !

P.S Щоночі вбираючи піт, залишки макіяжу і відмерлі клітини шкіри, наволочки створюють ідеальне середовище для розмноження пилових кліщів та інших бактерій

Яка б не була у вас наволочка , періть її частіше ніж основне постільне, а якщо у вас акне то раз у 2-3 дні!

Усе, що має контакт із нашим тілом, апріорі впливає на наш стан, самопочуття й настрій.