Malisa

Поговоримо про важливе?

Поговоримо про важливе?

Мій сьогоднішній допис про дійсно важливе. Адже майже у всіх нас є дефіцит вітаміну Д. І це могло б прозвучати як якийсь маркетинговий хід, але всі мої знайомі, які здавали аналіз на цей вітамін - немає жодного, у кого він був би в нормі.

А особливо взимку, коли того рятуючого сонечка немає. Хоча і влітку - якщо користуватись кремами з СПФ - він перешкоджає його утворенню.

Хоча я зараз трохи отримую корисного ультрафіолету - вдома є пернаті хвостики, яким потрібна спеціальна ультрафіолетова лампа і вона безпечна для людей (і це не та, якою дезинфікують). Бо як виявилось, у домашніх птичок (папуг) також може бути дефіцит цього вітаміну і від цього можуть хворіти, а ще ультрафіолет впливає на їх зір (в ультрафіолеті вони орієнтуються щодо зовнішнього вигляду продуктів, де корисне, а де щось почало пропадати і їсти його не варто).

Розумієте, наскільки це важливо для всіх?

Один з найкращих варіантів для подолання дефіциту - це вітаміни Solaray D3 + K2. До речі, в мене ще поки пляшечка в старому дизайні( якщо що - по строку давності до квітня цього року). Зараз бренд змінив оформлення.

Безпечною дозою для абсолютно всіх лікарі вважають 2 000 МО. Все, що більше - треба приймати після аналізу.

Хоча в період ковіду в американських протоколах я бачила цифри і 50 000 МО впродовж декількох днів.

І доза, яка дорівнює 5 000 МО і вище - коварна. Тому що при довгому прийомі наслідками можуть бути навіть камені в нирках (є такі дослідження).

І саме тому при високих дозах має бути ще й вітамін К2, який цьому буде першкоджати, та ще й краще засвоювати Д3.

Але і К2 треба правильно обирати, бо він є в декілької формах, і ось в Соларей - К2 - М7.

Саме тому саме ці вітаміни - одні з дуже популярних на різних сайтах.

Ці вітаміни у вигляді капсул з порошком (не желеобразні с олією всередині). Тому все одно бажано приймати з чимось жирненьким.

І звісно в першій половині дня, бо після нього є бадьорість. Тому на ніч ніхто Д3 не приймає, якщо звісно немає цілі в 2 годині ночі підтанцьовувати під якусь Queencard :)

Ці вітамні дійсно дієві - бо ефект, особливо взимку, відчувається вже через днів 10 - стаєш більш бадьорою, настрій покращується, самопочуття - вже менше на зміну погоди голова болить; при померзанні - звечора вже не лежиш тюленем під ковдрою.

Таке відчуття - наче повертається літо, коли є працездатність та настрій (хоч якийсь в наш час).

Взимку для мене Д3 це буквально необхідність, щоб не стати овочем, як та картопля, яку в ящику зберігають у підвалі чи на балконі...

А ви приймаєте Д3? Знаєте про всі нюанси його прийому?