Anna_feerie

Швидка допомога при менструальному болю

Швидка допомога при менструальному болю
Швидка допомога при менструальному болю

В нормі критичні дні мають проходити без больових відчуттів та дискомфорту (так-так, адже такий улюблений деякими чоловіками "ПМС", на який дехто звик списувати жіночі зміни настрою, насправді не є нормою).

Тому, якщо ви постійно страждаєте від важкого перебігу перших днів менструації, приймаєте знеболювальні та/або іноді змушені викликати швидку (нажаль, буває і так😥) - то це точно привід звернутись до лікаря, провести обстеження та з'ясувати причину такого стану. Дуже часто дані симптоми викликані гормональним дисбалансом, а саме надлишком естрогенів порівнянно до прогестерону. Це доволі складна та обширна тема, для якої надзвичайно важливими є не лише процеси в жіночих органах, а й детокс-функції печінки, якість та текучість жовчі та навіть наш мікробіом (на цю тему можна почитати ще ось цю статтю: https://club.makeup.com.ua/post/20990/).

Сьогодні ж хочу розповісти про "швидку допомогу" для випадків, коли больові відчуття виникають іноді (наприклад, тягне поперек або низ живота). А саме - про магній.

Швидка допомога при менструальному болю

Про корисні властивості цього мікроелементу я писала більш детально в дописі про стрес (https://club.makeup.com.ua/post/23861/), а сьогодні хочу поділитись власним досвідом саме в темі КД.

Всі ми добре знаємо, що магній ефективен при нервових навантаженнях, але чомусь про функцію жіночого "знеболювального" пишуть не так часто. А дарма, адже цитрат магнію у дозуванні від 800 мг* чудово розслаблює гладку мускулатуру та покращує наш стан в особливі дні💙.

*Звертаю вашу увагу: форма і дозування тут мають дуже велике значення, адже кожна сполука магнію має свої супер-сили і якщо, наприклад, ви придбаєте замість цитрату магнію оксид - то максимум, на що можна розраховувати - відсутність ефекту, в гіршому ж випадку можна отримати побічні ефекти та розлад травлення.

Зазвичай я не страждаю від ПМС, але стреси, загальний стан здоров'я та інші чинники ніхто не відміняв. І ось сьогодні зранку я прокинулась з відчуттям, що вчора невдало підіймала штангу в спортзалі (до речі, я проти важкої атлетики для жінок, бо в довгостроковій переспективі це може мати доволі негативні наслідки, зважаючи на нашу фізіологію).

Простим рішенням було б прийняти знеболювальне, але я б була не я, тому випила 2 капсули магнію цитрату з вітаміном В6. В моєму магнію від Allnutrition доволі велике дозування - 670 мг magnesium citrate на 1 капсулу, але в перерахунку на чистий магній - це лише 102 мг, тому денна доза може становити до 4-6 та більше капсул.

І знаєте що? Буквально протягом години я відчула полегшення, через 2 - спина майже не боліла, що мене дуже порадувало)). Звісно, надалі я зверну увагу на загальний стан здоров'я, щоб в майбутньому не стикатися з подібними симптомами, але без цього магнієвого знеболювального було б набагато гірше в моменті!) Тому ділюсь з вами таким простим та водночам ефективним способом сапомодопомоги🤗.

Бажаю всім здоров'я!