Як створити базовий гардероб
В своїх б’юті-планах на рік дівчата писали, що хочуть підібрати собі базовий гардероб, як людина, яка вже пройшла цей шлях, хочу поділитись думками з цього приводу, можна сказати, моїми правилами.
Перше правило: все поєднується з усім. Якщо ми говоримо про сучасний повсякденний стиль, до якого відносяться джинси, шиті штани, джогери, спідниці, светри, футболки, піджаки і т.п., все те, що ми зазвичай носимо в повсякденному житті і що не має характерних ознак приналежності до інших стилів (як, наприклад, бахрома стилю бохо), то все поєднується з усім. Найпрекраснішим в сучасній моді мені здається її свобода комбінацій (і зручне повсякденне взуття). Вже нікого не здивуєш поєднанням піджака та джогерів, які претендують на те, щоб стати такими ж універсальними як джинси. Речі простого крою без оздоблення вважаються базовими (колір може бути будь-яким) і легко поєднуються між собою. Так само базовими речами повсякденного стилю можна розбавити речі складного крою в інших стилях.
Друге правило: для того, щоб все поєднувалось з усім гармонійно, потрібно, щоб речі були однієї температури та контрастності і належали до однієї епохи, наприклад, якщо я візьму класичні штани десятирічної давності вони будуть не так гармонійно поєднуватись з сучасною футболкою як штани випуску 2023-2024 року. Для того, щоб визначити речі якої температури та контрастності вам потрібні, бажано визначити свій кольоротип. Так, дехто каже, що ця теорія застаріла, але одягаючись в кольори свого кольоротипу ми створюємо гармонію та підкреслюємо свої природні кольори. Про кольоротипи можна детально прочитати в інтернеті та знайти готові палітри кольорів одягу під кожен з них. З приводу температури речей я хочу особливо звернути вашу увагу на нейтрали: популярний бежевий колір може бути як теплим (з жовтим підтоном) так і холодним (з рожевим), так само як і сірий може бути теплішим з жовтим підтоном і холоднішим з блакитним підтоном, коли ми комбінуємо між собою нейтрали варто звернути увагу на те, щоб і вони були однієї температури.
Третє правило: одяг це не тільки для того, щоб було тепло взимку і не жарко влітку, це спосіб проявити себе, розповісти про себе і ще це джерело розваги. Не варто відноситись до нього надто серйозно, створювання образів це весело і приємно. Let's have fun!
На фото мій зимовий парфум, який дуже гарно підходить до шуби за ароматом.
Коментарі (0)