Аромат дня
#FragranceOfTheDay, або “сьогодні я обираю..”
…Аромат, до якого боялась наблизитись з літа.
Вітаю!
В попередньому дописі я відмітила, що маю чимало реплік. І ось, минулої неділі я вирішила зазирнути в коробки зі своїми “скарбами”, аби внести різноманіття в свою парф-рутину.
Знайшла репліку Givenchy Ange Ou Demon Le Secret, вирішила розпалити на домашню кофтинку на рукав… І настільки кайфонула, що десь 4 дні з 5 робочих на цьому тижні носила саме цей аромат.
"Про що" цей парфум?
Я знайома зі звучанням оригінального Givenchy Ange Ou Demon Le Secret, бо це був один із улюблених ароматів моєї подруги. А ще - знайома з кількома подібними йому “варіаціями на тему”, включаючи свою мініатюру. І в 90 % випадків цей аромат був непривітним до моєї шкіри.
Власне, я відчуваю ці парфуми як суміш кислинки подібної до лимонної, яка досить м'яко розбавляє основні ноти: помірно-солодкий аромат фруктів (або ж скоріше соку із персиків) із червоними ягодами та деяким терпким відтінком - ця терпкість схожа на чорний чай, але не так сильно і очевидно, як в Chanel Coco Mademoiselle. Тобто це “вочевидь не чай”, а просто асоціація з тим, до чого подібний терпкуватий відтінок цього парфуму.
Загалом, аромат кисло-солодкий, я б сказала - соковитий навіть, але він має певну терпкість, що його врівноважує і робить цікавішим. В середніх нотах від себе інколи я відчуваю ледве вловимі ноти квіткової пудровості, що найбільше асоціюється з “пудровим присмаком” лілій або латаття. Але ця нота настільки слабка і непостійна, що не рекомендую спиратись на її присутність. Основа - саме абстрактний соковитий персик, м'яка кислинка і уявний “несправжній” чай.
В версії репліки аромат видався мені найбільш солодким, і саме тому “зайшов”: наприклад, дуже подібний йому La Rive Hello Beauty має більше кислинки і навіть піддушує мене нею. В подібному ж до Ля Рів ключі я сприймаю і Avon Perceive Soul, який загалом все ж трохи м'якший та приємніший для носіння.
І все одно, дружба з цим ароматом в мене буває дуже рідко. За рахунок кислинки я гадала, що він підійде мені на літо. Але в спеку я відчувала в ньому такі жахливі спиртово-металеві ноти, які домінували над усім, що надовго закинула цю ручку в свою шафу з парфумерією.
- Загальне враження: натуралістичний за “кількістю цукру” солодко-кислий фруктовий аромат з терпким і ягідним відтінками.
- Приємний для оточення, легкий і не задушливий (= компліментарний) парфум.
- Ідеально скомпонований для щоденного вжитку: має “інтригу”, добре збалансований, але без надмірної помпезності.
Технічні характеристики
Як для “майже свіжого”, цей аромат достатньо стійкий і дифузний:
- Стійкість на шкірі: 4-5 годин (8 годин до повного “згасання”), до 8 годин на одязі.
- Шлейф: тонкий, легкий але він є до 1 м.
- Добре чую від себе: десь 3 години, але швидко “принюхуюсь”, тож наприкінці тижня швидко переставала відчувати аромат від себе.
Я вважаю, що подібний парфум варто спробувати хоча б раз, оскільки якщо він вам підійде - це буде надзвичайно універсальне придбання. Наразі я хочу придбати собі репліку в форматі олії, оскільки сподіваюсь що це пом'якшити деякі “гострі кути” і ці парфуми будуть краще розкриватися на моїй шкірі, адже вони припали мені до душі.
Отже, якщо ви шукаєте помірно солодкий, або ж кисло-солодкий парфум і не боїтесь “ложки дьогтю” у вигляді делікатних пачулі - цей аромат може приємно вразити вас.
Я бажаю вам гарних і приємних аромо-придбань🩷 сподіваюсь, було цікаво.
Коментарі (0)