Mila Masiukova

Як я наважилась на брекети 2 раз та що робити щоб цього уникнути. Догляд за зубами з брекетами.

Як я наважилась на брекети 2 раз та що робити щоб цього уникнути. Догляд за зубами з брекетами.
Як я наважилась на брекети 2 раз та що робити щоб цього уникнути. Догляд за зубами з брекетами.

Так як я ношу брекети уже не вперше, то про догляд за зубами з брекетами я знаю багато. Цю тему я вивчила максимально, тому поділюсь з вами. Постараюсь коротко і по суті про необхідні продукти для догляду.

В кінці розповім чому я ношу брекети другий раз та як цього можна було уникнути.

Як я наважилась на брекети 2 раз та що робити щоб цього уникнути. Догляд за зубами з брекетами.

Oral-B Super Floss - просто незаміння для брекетоносців. В мене є ірригатор, але він всерівно не вичищає міжзубний наліт, так як зубна нитка. Найзручніше використовувати суперфлос, бо ця нитка має пластиковий кінчик, який зручно пропихати між дугами брекет-системи.

Вистачає її дійсно надовго, бо в упаковці багато ниток і вони відразу дозовані. Я стараюсь використовувати нитку хоча б 1 раз в тиждень, враховуючи застосування ірригатора щодня.

Коли я перший раз носила брекети - такого і в природі не було. Але часи змінюються і зараз носити брекети стало набагато комфортніше. Саме за комфорт і відповідає цей віск. Коли вам якийсь брекет натирає внутрішню частину щоки, достатньо заклеювати його воском. Особливо виручає в перші місяці.

Конкретно цей віск мені дуже подобається, він має приємний м'ятний аромат, при застосуванні його варто трішки розігріти в руках. Він гарно приклеюється до брекета, в мене тримається всю ніч.

В упаковці було 2 пластикові кейси з воском, розхід індивідуальний, але за 1,5 роки в мене досі залишився 1 майже цілий кейс.

Ця щітка корисна не тільки для брекетоносців, але й для всіх хто хоче мати чисті зуби. На відміну від звичайних щіток, нею легко можна очистити всі важкодоступні місця зубів. Також вона чудово підходить для малих дітей, яким батьки чистять або дочищають зуби.

Інтердентальні щітки - теж досить важливий елемент догляду. Хоча вдома я найчастіше замінюю їх ірригатором, з собою завжди стараюсь мати в сумочці такого йоржика. В гостях або в ресторані це незамінна річ для зубної гігієни після їжі.

Їх існує багато різних, підбирати розмір варто в залежності від розміру міжзубного простору та етапу лікування. Зараз я використовую Лакалут, але до цього в мене був такий набір Paro Swiss, так от цей набір я прям рекомендую, дуже зручні і ще й є різні розміри.

Як я вже писала, я ношу брекети вже 2й раз. Перший раз я носила їх у підлітковому віці. Згодом через кілька років після цього зуби знову почали розїжджатись, як показав панорамний знімок - в мене вилізли зуби мудрості, яких до того на знімку видно не було.

Саме тому довелось видаляти хірургічно зуби мудрості та знову ставити брекет-систему.

Мої основні поради, якищо ви вирівняли, вирівнюєте чи збираєтесь вирівнювати зуби брекетами:

  1. Розраховуйте час з запасом, якщо плануєте ставити брекети. Переважно лікарі називають менші терміни, ніж виходять насправді. Або не називають їх взагалі.
  2. Як зрозуміло з посту - ретельно доглядайте за зубами, особливо з брекетами.
  3. Ретейнер, який встановлюють коли знімають брекети, краще носити все життя. Хоч він і дратує і інколи може відклеюватись. Але саме він забезпечить вам красиву усмішку і не дозволить зубами зміститись.
  4. Контролюйте зуби, при малому зміщенні вже рівних зубів - біжіть до лікаря. Найчастіше треба буде робити панорамний знімок. З страшного - коли я дізнавалась про хірургічне видалення зубів мудрості, виявилось що в деяких людей вони можуть відрости ще раз після видалення. Це, звісно, виключення, але краще бути готовим до всього :)
  5. Робіть професійну чистку кожні 6 місяців.
  6. Частіше посміхайтесь ;)