ВікторіяS

Мої зубні супергерої

Мої зубні супергерої

Ще до встановлення брекетів, я обшарила майже весь інтернет простір у пошуках інформації про допоміжні засоби для гігієни ротової порожнини. Наразі, мій досвід носіння брекетів - 8 місяців. Тож, які штучки, окрім звичайної зубної щітки, я використовую?

Монопучок

Почала використовувати після видалення зубів мудрості, бо звичайна щітка не могла задовольнити мої потреби чистоти ротової порожнини. Монопучок став для мене незамінним атрибутом. Гарно очищує кожен брекет і зубки.

Міжзубні щіточки

Їх існує мільйони, різних за розміром щітки та довжиною ручки. Яка ж зручніша? Широка - ні, бо не всюди пролізає між брекетами. Вузенькі - так! Дістають навіть туди, де ніколи так і не прочищав. Можна коригувати нахил щіточки, для цього достатньо лише зігнути. (Тільки обережно, бо легко зламати :) Якщо говорити про щітку з довгою ручкою, то це більш екологічний варіант, оскільки ви змінюєте лише щіточку (їх 10 у комплекті), а ручка залишається (купувала у Ватсонс). Ті, що індивідуальні (синя ручка), вони міцніші та, відносно, не дорогі. (купувала у Єва) Тому тут вибір за Вами)

Зубна нитка, флос

Без них неможливо гарно очистити міжзубні проміжки від нальоту, тому 100% рекомендую до застосування.

Віск

Штука, яку купив один раз і не паришся. Під час носіння брекетів він неодмінно стане твоїм супергероєм. Чому? Бо врятує від натирань та ран, які (не дай боже) можуть спровокувати стоматит (що не дуже приємно). Десь натирає - заліпи воском, десь виглядає дуга і теж натирає - заліпи воском.