Перемежко Елена

#ScentOfTheDay3

#ScentOfTheDay3

Вітаю!

Перш за все, хочу привітати всіх з днем закоханих!😃 І хочу побажати всім не лише взаємного кохання, а й самореалізації: любові до своєї справи, до своїх захоплень і хобі, і власне любові й прийняття до себе.

А я продовжую ділитись з вами своєю - дивною, причудливою та мало кому зрозумілою пристрастю до ароматів. Отже, так, великий і жахливий Roses Musk у вигляді репліки - це був мій вибір на 14 лютого 24 року, і так, в мене з цим ароматом любов.

Довгий час я не могла спробувати аромати Montale - бо бажання придбати пробник якось не було, а фірми типу La Rive не випускали своїх версій…

Потім я придбала аналог від Cocolady Musk Night (як версія того самого Розес Муск), і вона мені не сподобалась. То був кислий парфум з милким відтінком, що мені пах версією Хлоє та чимось бродильним.

Тож я довго наважувалась спробувати оці репліки, але… Спокусливі відгуки про яскраву і солодку троянду все є таки зробили своє діло. Так в мене з'явилась репліка Luxury Perfume, а згодом, побачивши свій улюблений формат у ручках 20 мл, я без вагань придбала і його.

Фрагрантика відмічає тут простий склад - лише 3 ноти: троянда, жасмін, мускус. І моє сприйняття співпадає з думкою десь 85-90% людей у відгуками на ці парфуми: “аромат троянди і мускуса, або ж мускуса і троянди”. Це - загальна картина, але є кілька нюансів і граней сприйняття.

Отже, найліпше мої репліки поводять себе в відносно прохолодному кліматі: +7…+15 градусів тепла, причому на вулиці аромат все ж звучить чистіше і приємніше. В сонячний день восени чи навесні ці парфуми розкриваються так, як належить: відносно натуралістичним звучанням яскраво-рожевих троянд м'яким солодкуватим квітковим ароматом з легкою пікантною гірчинкою та свіжістю. Саме цього я прагнула і шукала в ньому.

Якщо ж носити цей аромат в морози (-3…-5), то я починаю чути скоріше виразний мускус з квітковим доповненням. Загалом, це все ще звучить приємно, але дещо кисліше та й сам аромат втрачає свою виразність і структуру, це стає черговим “абстрактно-квітковим” парфумом, причому з доволі агресивним мускусом.

Ну, і (очікувано), найгірше Розес Маск поводиться в спеку. При понад +28 градусів ніжні квітки троянди перетворюються на неохайне амбре вчорашнього квіткового дезодоранту. От навіть це не пахне мені відверто потом, але… З'являється той самий відтінок “після довгого дня”.. Ну так собі доповнення образів.

Але - я готова терпіти його перепади настрою. І його вередливість. Адже саме таку троянду я шукала - солодку, але не варення, з впізнаваним і натуралістичним ароматом, не маслянисту, і глибоку. В ароматі є певна гірчинка, що нагадує мені мигдаль чи амаретто - от вона робить його цікавим, особливим.

Roses Musk славиться своїм довгим шлейфом і стійкістю. В моїх репліках показники +- задовільні, але я швидко звикаю до власного парфуму. І все ж, на одязі відлуння Розес Маск можна вловити ще якийсь час.

• Стійкість на шкірі: 5-6 годин; на одязі - 1,5 доби.
  • Шлейф: до 1,5 м, акварельний, чутно при рухах і повороті голови.
  • Я добре відчуваю аромат десь 3 години.

Взагалі, коли я маю настрій на репліки Roses Musk, то я з задоволенням його оновлюю. Найчастіше я наношу парфум 2 рази на день (рідше - 3).

Як не дивно, форм-фактор аналогів відчутно впливає на них. В цьому випадку ж я насправді рада, що маю обидві “форми випуску”, оскільки є відмінність й у звучанні, й у стійкості. Отже:

Версія 65 мл - більш мускусна, причому мускус віддає легким натяком на Кірке, але й більш акварельна. Гірчинки в ньому менше. Потребує погодних умов. Загальна стійкість описана саме по цій версії, але я можу оновити його + стартові ноти й наслоювання тут мені подобаються.

Версія 20 мл - більш концентрована, виразніше гірчинка що єднає Розес Маск з Інтенс Кафе (“амаретто-мигдаль”). Інколи має “бруднуватий” підтон в старті: я відчувала ноти застояної води десь на периферії і навіть - солонуватий підтон одразу після нанесення. Загальна стійкість підвищиться десь на 1-2 години.

Так, цей аромат - не про скромність і ніжність. Надто впізнаваний, набивший скомину, з виразним мускусом і інколи - бруднуватими нотами, але… Мені подобається. Несподівано, через аж 12 років з моменту випуску оригіналу і після неймовірного успіху, в 2023 я відкрила цей “такий не-новий” парфум для себе. І закохалась.

Кому він підійде? Тим, хто знайомий з Монталь і кому до вподоби фірмовий мускус (хоча навряд чи поціновувачі бренду не знайомі з його хітом). Шукачам солодкої троянди, що не бояться виразних мускусів. Ну, і можливо таким самим “динозаврам”, як і я, що готові відкривати нове у світі парфумів, хай би ця новинка і була випущена десятиліття тому🙃. Бо саме “Монтале-подібні” парфуми змінили мій аромо-світ на краще минулого року.

Дякую всім, хто завітав, й особливо - якщо ви дочитали до кінця. І бажаю вам теж знайти своє - для початку, хоча б у парфумерії.

До нових зустрічей, друзі💖