Перемежко Елена

#ScentOfTheDay4 Або парфуми, що будуть з вами “не тільки день” + порівняння різних версій та оригін

#ScentOfTheDay4  Або парфуми, що будуть з вами “не тільки день” + порівняння різних версій та оригін

Вітаю вас!

Сподіваюсь, моя “рубрика” про бюджетні парфуми буде комусь цікава. Адже сьогодні я хочу поділитися з вами враженням про аромат, репліки якого я із задоволенням ношу.

Отже, мова піде про Chloe Eau De Parfum і його майже незліченну кількість реплік.

Всі парфуми на тему Chloe я відчуваю схожим чином - це кисленька троянда із холодним мускусом та свіжістю фрезії. Аромат для мене не солодкий, “кришталевий”, скоріше кислий, причому це не завдяки якомусь цитрусу.

Може раніше я і вловлювала в ньому пудрові ноти, зараз якось не можу їх вирізнити. Найвідчутніша нота - кислувата терпка роза, це скоріше білі квіти що не розпустилися повною мірою.

Технічні характеристики

Навіть репліки та парфуми “за мотивами” мають чудову стійкість і шлейфовість. Це один з найвідчутніших ароматів в моєму гардеробі, але з часом все одно “принюхуюсь” до нього.
Стійкість: 8 годин - шкіра, речі - до прання.
Шлейф: до 2 м.
Насиченість: помірна для носіння, але парфуми відчутні оточуючим.
Задушливість: може бути, т.я. суміш “фрезія+мускус” доволі інтенсивна.

Оригінал Chloe я колись замовляла в пробнику, оскільки ціна на фіолку була дуже приємна (+-25 грн), а цікавість до порівняння La Rive Cute із “справжньою" Хлоє - велика. Отже, оригінал на мені хоч і більш яскравий, проте дуже милкий - я відчуваю тут ту саму кислинку, зведену в абсолют, та мило із абстрактних білих квітів, причому відтінок брускового мила присутній був кожен раз при тестуванні. Загалом, оригінальний парфум пах мені як “суміш” La Rive Cute та Cocolady Musk Night, і це мені не сподобалось.

Репліка Luxury 65 ml була придбана мною після ручки в 20 мл, але… Великий формат виявився більш “свіжим”, і той самий мускус і фрезія в ньому мені відчуваються як дещо “пластикові” троянди (до речі, такий самий ефект мав і аромат від Ля Рів, особливо коли настоявся). Загалом - це буває навіть прикольно, іноді я маю [депресивний настрій] і мені хочеться [саме такі “пластикові” квіти], та в 99% випадку я “голосую” за красу розкриття і композиції. До того ж, флакон 65 мл дещо акварельніший від ручки, але не критично.

Колись в мене був флакон 100 мл аромату “за мотивами” - La Rive Cute. Він був подібний до нинішньої репліки у великому флаконі (65 мл), але іноді мав пудрове розкриття (дуре рідко, 1-2 рази на рік за +15).

Ручка 20 мл на сьогодні - єдиний мій улюблений формат цих парфумів, і найліпше втілення всього, що в них є. Ані La Rive, ані Bi-Es Cleo (який до речі теж в мене був, там більше цитрусів ніж в Ля Рів та троянда віддає тою що в Розес Маск вдалині), ані варіації брендів типу JFenzi, Elode та інших доступних до тестування в косметичних мережевих магазинах, не зрівняються для мене з цією крихіткою🤭. Всі ці аромати схожі між собою і так чи інакше перекликаються з моїм флакончиком 65 мл… Але саме ручка при розкритті не видав ані сліду пластмаси! Саме вона стає на мені не такою кислою, вона розкривається гармонійно: це та сама троянда з кислинкою, але вона з часом доповнюється саме відчуттям свіжого повітря (талого льоду в весняний день) і особливою “кремовістю”, ароматом дорогого засобу для догляду за шкірою.. Серед всього, що я спробувала на тему Хлоє, лише ця ручка подарувала мені таке гармонічне, приємне розкриття на шкірі.

Пробник аромату Хлоє змусив мене скептично ставитись до “ідолопоклоніння” люксовій парфумерії. Так, іноді створити гідну “фантазію”, подібну до аромату елітного парфуму, буває важко, іноді - майже неможливо, і тоді можна отримати “смердючку” замість вишуканих духів…

Але в більшості випадків деякі відмінності (що неодмінно будуть у “імітації”) не роблять репліки значно гіршими від оригінальних парфумів - просто вони дещо інші.

Що стосується шлейфу та стійкості: так, інколи люкс звучить шлейфовіше і яскравіше, але я не бачу для себе такої вже значної різниці між ним і парфумами якими я користуюсь. Я намагаюсь тестувати люксові аромати частіше, і - виявляється - вони можуть мені не сподобатись. Тож “хейт” бюджету я не підтримую і насправді я дуже рада тому, що ці доступні варіації представлені на ринку.

Тож, головне - щоб аромат був вам до вподоби - і не важливо, яка в нього ціна😉

Я бажаю вам чудових парфумерних відкриттів. До зустрічей в нових дописах, друзі!