YuliHrytskoff

Рідкі кристали для волосся Alfaparf Semi Di Lino

Рідкі кристали для волосся Alfaparf Semi Di Lino

Різного роду незмивні засоби для волосся – це постійні жителі моєї косметичної полички) Справа в тому, що волосся в мене досить сухе по довжині, пошкоджене після одного невдалого фарбування в салоні, а кінчики постійно січуться, навіть не зважаючи на дуже бережне відношення до волосся та практично доведений до ідеалу догляд за ним… Тому незмивашки використовую часто, це ті засоби, які візуально покращують стан та вигляд мого волосся, а також попереджають ще більше його пошкодження.

Взагалі, я дуже люблю італійську професійну косметику для волосся – спробувала вже багато брендів і від більшості із таких засобів залишилась дуже задоволеною. Наслухавшись та начитавшись позитивних відгуків на такий бренд як Alfaparf, також вирішила щось спробувати із асортименту продукції цього виробника. Хоч моє волосся не дуже любить олійки для волосся, та я вирішила ризикнути і придбала Рідкі кристали для волосся Alfaparf Semi Di Lino Sublime Cristalli Liquidi Instant Illuminating Serum For All Hair Types. А що із цього вийшло та детально про характеристики цих кристалів розповідаю далі по тексту.

О, дизайн цих кристалів – це справжня естетична насолода! Спершу флакончик із кристалами був запакований у вишукану картонну чорну коробочку із поєднанням глянцевих та матових на дотик елементів та білими і золотистими надписами.

Сам же флакон – виготовлений із важкого прозорого скла, на вигляд нагадує флакон із парфумами та являється справжньою окрасою косметичного столика! Так як флакон прозорий, - можна спостерігати розхід та залишки продукту)

Флакон оснащений дозатором сріблятостого кольору, який, хоч і виготовлений із дуже якісного пластику, та, насправді, імітує метал. До речі, дозатор тут по типу розпилювача – дійсно як і у флаконі парфумів, але він не розпилює рідину, а подає її як класичний помповий дозатор, тому не варто кристали розпилювати відразу на волосся (оскільки це буде точно нерівномірне розподілення засобу по ньому і легко переборщити), а нанести їх спочатку на долоню.

Дозатор досить туго закривається пластиковою сріблястою кришечкою, яка самовільно не злітає.

Загалом, дизайн цих кристалів – це справжній витвір мистецтва, ну дуже гарний!

Об’єм кристалів. У мене флакончик об’ємом 30 мл, та у виробника в продажі також наявні флакончики в об’ємі 15 та 50 мл.

Склад типовий для засобів якісного «профу» та являє собою поєднання великої кількість силіконів (вони тут – база), які спрямовані суто на візуальне та швидке покращення вигляду волосся; та, власне, доглядових компонентів – натуральних олій, вітаміну Е та декількох зволожувачів. Ну і цілої купи парфумерних віддушок) Тобто, склад розроблений таким чином, що засіб одночасно працюватиме і на суто візуал, і на догляд.

Я не можу сказати, що складом я задоволена абсолютно, але вже як є…

Детально про кожен компонент складу кристалів:

Cyclopentasiloxane – циклопентаксилоксан – емолент, розчинник. Спеціальний інгредієнт для приготування емульсій типу «вода у силіконі» та складніших «вода у силіконі у воді». Дає стабільність силіконовим емульсіям. Переносник як полярних, так і неполярних інгредієнтів, особливо для маслорозчинних, чутливих до води інгредієнтів, таких як вітаміни. Може бути пов'язаним з токсичністю для навколишнього середовища.

Dimethicone – силікон. Емолент.

Disiloxane – летючий силікон. Відноситься до категорії «безпечних».

Dimethiconol - силіконовий полімер. Зволожувач, емолент.

Parfum (fragrance) – віддушка парфумерна.

Ethylhexyl Methoxycinnamate – санскрін. Було показано, що октиноксат проникає через шкіру, що призводить до системної абсорбції. Наслідки цього дослідження для здоров'я людини невідомі (може виступати ендокринним руйнівником).

Helianthus Annuus (sunflower) Seed Oil – олія соняшникова. Емолент.

Linum Usitatissimum (linseed) Seed Oil – олія насіння льону. Зволожувач.

Linalool – парфумування.

Tocopherol – вітамін Е. Антиоксидант.

Hexyl Cinnamal – парфумування.

Citral – парфумування.

Alpha-isomethyl Ionone – парфумування.

Capsicum Annuum Extract – екстракт плодів перцю болгарського. Використовується як протиперхотна добавка, антимікробний та в'яжучий агент, антиоксидант, кондиціонер для волосся. Застосовується в засобах для волосся (тоніках, лосьйоні) завдяки гіперемічній і стимулюючій дії на шкіру голови, що покращує харчування коренів волосся, в засобах для догляду за шкірою, що розігрівають.

Limonene – парфумування, розчинник.

Citronellol – парфумування.

Geraniol – парфумування.

Консистенція – силіконово-масляниста текуча рідина середньої щільності. Така собі класична «суха олія».

Текстура однорідна.

Колір – солом’яний жовтий.

Запах. В описі засобу виробником зазначається: «Вишукана парфумерна композиція косметичного продукту переливається цитрусовими, квітковими та мускусними мотивами…» Що ж маємо насправді? Аромат кристалів справді приємний! Дорогий, цікавий. Але… Це запах чоловічої доглядової косметики! Навіть не так парфуму, як лосьйону після гоління (принаймні, в мого чоловіка було щось максимально схоже). Ні, мене запах не відштовхує, він приємний, цитрусово-деревний з нотками квіткового мускусу, але от просто питання – для чого в суто жіночій косметиці явно чоловіча віддушка??? Це ж, все ж таки, не нішева парфумерія, а суто доглядовий засіб для волосся… Звичайно, аромат – це питання виключно смаку, але мені більше до вподоби в таких засобах східні, густі, більш солодкі аромати…

Запах кристалів на волоссі на довго не затримується – чую буквально годинки дві після нанесення, і то не дуже інтенсивно, тому в даному випадку – це плюс)

Виробник рекомендує наносити засіб таким способом: «Налийте кілька крапель на руку і нанесіть на вологе або сухе волосся. Укладіть за бажанням, не змивайте засіб.»

Я ж використовую ці кристали цілком традиційно і відповідно до рекомендацій виробника – наношу кілька капель (мені достатньо засобу від 2-3 натискань на дозатор) на долоні та розтираю їх руками, таким чином розігріваючи засіб та наношу на кінчики волосся та кілька сантиметрів по довжині вверх. Наносила і на вологе після миття волосся, і на сухе. Результат приблизно однаковий, але після сушки феном він, все ж, більш помітний.

Після нанесення кристалів візуально волосся виглядає дуже гарно – блискуче, гладеньке, розгладжене, прибирається пухнастість, легко розчісується, от волосинка до волосинки!

Волосся з кристалами абсолютно не обтяжене, вони не провокують жирності, волосся з ними не брудниться швидше звичайного.

До речі, переборщити з кристалами досить важко…

Але… На початку цього допису я зазначала, що моє волосся не дуже полюбляє масла та подібні силіконисті флюїди/кристали. Виявляється це в здатності мого волосся сильно пересихати від такого роду засобів. Тому, знаючи таку особливість волосся, я, здебільшого, в якості незмивних засобів використовую спеціальні креми для волосся і рідше – спреї. Але періодично користуюсь й маслами/кристалами, оскільки вони дають дуже красивий візуальний ефект волоссю. Проте, щоб не допустити зворотній ефект від масел, наношу їх виключно поверх крему, таким чином закриваючи його, бо крем надасть волоссю реальний догляд – зволоження чи живлення, а силіконове масло поверх нього забезпечить красивий візуальний ефект.

Ці кристали я стала використовувати «соло», оскільки хотіла побачити їх ефект та вплив на моє волосся і чомусь наївно надіялась, що засіб від такого іменитого бренду не дасть зворотного ефекту моєму волоссю. Але ж ні… З часом я помітила, що кінчики та довжина волосся, куди я наносила кристали, стали сухими і пошкодженими… Довелось з цими 5 см попрощатися за допомогою ножиць(((

Загалом, Рідкі кристали для волосся Alfaparf Semi Di Lino – серед такого роду засобів – прекрасний варіант! Волосся після їх використання візуально виглядає дуже гарно – гладесеньке, рівненьке, абсолютно не пушиться та нереально блистить. Та й зовнішній вигляд цих кристалів чого тільки вартий! Але… Базою їх є все ж силікони, які, знову ж таки, направлені суто на візуал; мають хоч і приємний, але дивний для жіночої косметики, запах – чоловічої доглядової косметики; мають здатність сушити волосся. Тому, якщо у вас волосся схильне до пересихання від олійок чи інших незмивних засобів, але ви для себе обрали для користування кристали Alfaparf – дуже рекомендую їх наносити тільки поверх хорошого зволожувального крему для волосся!