Альона Нойвілль

Перфектна сімка

Перфектна сімка

Мене складно назвати мінімалісткою, враховуючи ту гору косметики, яку я назбирала за роки в б’юті-сфері, але подорожувати я люблю з невеликим набором речей.

Роки три тому на Ютубі б’юті-блогери демонстрували величезні валізи з косметикою, яку вони беруть у відпустку – купа палеток, п’ять різних тональних, десяток помад… Я дивилася й дивувалася, коли ж вони сподіваються використовувати усе це добро. Звісно, я теж люблю мати широкий вибір – але якщо місце у чемодані обмежене, доводиться викручуватися.

Неважливо, чи це поїздка на одну ніч, чи тижневе відрядження – я намагаюся вдовольнитися сімома одиницями декоративної косметики. Сім – моє улюблене число, а ще це ідеальний баланс між «замало» і «куди стільки?» )))

Косметика змінюється в залежності від сезону та приводу, але суть одна – усі продукти мають бути або компактними або мультифункціональними.

Перфектна сімка

- Оскільки відпочинок намічався активний, я взяла найстійкіший свій консилер, він же база для тіней - Catrice Liquid Camouflage.

- Тональний обрала з високим сонцезахисним фактором і легкою текстурою, аби не забивати пори. А ще важлива була компактність, тому вибір упав на кушон – Missha Velvet Finish Cushion

- Поламана і дірява, але обожнювана мініатюра культових рум’ян та бронзера виручала мене не в одній подорожі – NARS Blush Bronzer Duo, Orgasm / Laguna

- Брови я фарбувала тим самим коричневим олівцем, що й очі – Essence Kajal Eye Pencil

- Туш обирала довго, але врешті перемогли два фактори: водостійкість (вірніше, снігостійкість) та подовження вій - Maybelline New York Lash Sensational Sky High
- Мініатюри тіней у мене не знайшлося, але малася збірна «солянка» нюдових відтінків і улюблених шимерів, легких у використанні, які я виколупала з великих палеток і зібрала в магнітну. Всі тіні від Colourpop.

- Фарбувати губи в горах то марна справа, отже в подорож поїхав стійкий та зволожуючий блиск – NYX Professional Makeup Butter Gloss

- Звичайно, трохи місця в косметичці зайняли пензлики, але їх було усього чотири.

Ось що іще я можу додати з власного досвіду:

- помада безпроблемно виконує роль рум’ян, а рум’яна – роль помади

- світло-коричневий олівець підходить для очей, брів, контуру губ

- замість тону вільно покласти тільки консилер, й застосовувати його точково

- бронзер заміщає тіні

- маркером для брів казково малюються легкі стрілочки для вечірнього виходу в ресторан

- один раз придбайте чохол для б’юті-блендера, і назавжди забудьте про сліди від тонального у косметичці

- рідкі засоби можна замінити на стіки, аби уникнути протікань

- чим менше засобів з розсипчастою текстурою, ти менше шансів щось розбити й забруднити усю валізу

- але для літа та зими правила різні: влітку з собою краще брати засоби у форматі пудр, бо усе на восковій основі розтане, розшарується або розтечеться. А ось взимку стіки – найкращі друзі.

Окремо винесу питання дзеркала) я його ніколи не беру, бо вмію фарбуватися при будь-якому освітленні й навіть із закритими очима. Але якщо вам дискомфортно без великого дзеркала і хорошого освітлення – обирайте формат тревл-дзеркала з акумулятором, який заряджається від USBта має захисну кришку. Воно коштує грошей, але якщо ви часто подорожуєте – зручністю окупиться кожна гривня.