danabeauty

Парфумований лосьйон Mauboussin Pour Femme

Парфумований лосьйон Mauboussin Pour Femme

Привіт, красуні 💕
Місяць тому я отримала подарунок від MAKE UP Club, у якому був парфумований лосьйон від невідомого мені бренду Mauboussin.

Ознайомитися з історією бренду можна у дописі чарівної @Pilirina - https://club.makeup.com.ua/post/31572/

Дівчата зі спільноти вже встигли затестити лосьйон і написати про нього відгук, та найцікавіше, що аромат вони порівняли із запахом бабусиної квартири, старості та чоловічого одеколону🫣
Чому ж так? Давайте розбиратися)

Тип аромату: квіткові, фруктові, шипрові
Початкова нота: Бергамот, Мандарин, Слива
Нота серця: Іланг - іланг, Білий персик, Жасмин, Троянда
Кінцева нота: Амбра, Ваніль, Пачулі, Сандал, Кедр

При відкритті лосьйону запах одразу різкий та дещо відвертає від себе. Наношу на шкіру.
Я очікувала відчути на початку солодкий мандарин, сливу та свіжість бергамоту.
Натомість відчула важкий, насичений аромат, на перший погляд навіть не знаю чого. Я ніяк не могла зрозуміти, що він мені нагадує, жодної ноти я в ньому не відчула спочатку

З часом, почав пробиватися чорнослив, не слива, а саме чорнослив. Димний, тягучий, важкий та насичений. Ніби копчений чорнослив поклали на вогонь. Теплий, не солодкий, трішки деревний. Натяк на ретро, аромат минулого

На жаль, повного розкриття аромату я не відчула, весь час відчувався тільки димний чорнослив та ледь помітна солодкість, можливо, персику. Ні жасмину, ні троянди, ні ванілі в ньому не відчувається.

Так чому ж дехто відчуває тут аромат бабусиної квартири та старості? На це в парфумерії може бути декілька причин:
1. Суміш альдегідів на старті
2. Індольність, тобто багато білих квітів: жасмин, лілія, нарцис
3. Вінтажні аромати, ретро
4. Пудрові ноти наряду з деревними, або альдегідами.

Як на мене, це характерно ретро-аромат, тому, багатьом може нагадувати щось "застаріле". Особисто мені цей аромат асоціюється зі статусною, дорослою жінкою із важким, насиченим та тягучо -димним парфумом. Не для молодих дівчат, та не на жарке літо.
Безумовно, цей ретро аромат на любителя, і якби це були парфуми - я б їх точно не носила, не моє. Надто важко.
Проте аромат має в собі якусь загадку, і цей димний чорнослив точно не залишиться без уваги оточуючих

Матова, темно-фіолетова туба з міцного пластику, об'ємом 100 мл. Кришка фліп-топ, міцно закривається

З цікавого тут сезамова олія (олія кунжуту) та олія ши (каріте). Ну і гліцерин. Все😂
Все інше це стабілізатори, емульгатори, парфумування та консерванти (серед них є дозволений та безпечний Dehydroacetic Acid, і небезпечний imidazolidinyl urea, що вивільняє формальдегід)

Середньої консистенції, ніжна, гарно розподіляється по шкірі. Шкіра після поглинання зволожена, дуже м'яка та оксамитова. Від ефекту я у захваті!

Так як це парфумований лосьйон, то на шкірі аромат тримається години півтори -дві, що дуже добре і його можна використовувати на ніч.

Я вдячна MAKE UP Club за можливість знайомитися з новими брендами та ароматами💓 сподіваюся, вам сподобався допис, і я трішки змінила ваше уявлення про "бабусині аромати"😁