Pilirina 💛💙

Ласкаво просимо до Хемптонсу разом із 13PERFUMES!

Ласкаво просимо до Хемптонсу разом із 13PERFUMES!
Ласкаво просимо до Хемптонсу разом із 13PERFUMES!
Ласкаво просимо до Хемптонсу разом із 13PERFUMES!

А ви знаєте, що Хемптонс- розкішний курорт на східному узбережжі Лонг-Айленду в Нью-Йорку? Тут розташовані літні будиночки богемних мільярдерів, елітні пляжі, ресторани та локаціі для серфінгістів. А ще ідеальний весняно-літній клімат. Рай для відпочинку.

Уявили? А тепер поговоримо про хемптонське літо від украінського бренду 13PERFUMES у якому вони намагалися передати атмосферу цієі розкоші.

Верхні ноти: квітка танжеріна, бергамот

Середні ноти: флердоранж, бузок, водяна лілія

Базові ноти: ірис, ветивер, мускус

При першому розпиленні мені чомусь одразу згадалося, що я вже десь чула цю композицію. Знаєте з чим у мене асоціюється Hamptons Summer? Orange Blossom від Jo Malone. Ні, це не копія, вони ніби дихають водному направленні. Єдине - у Malone чітко відчуваю пудровість ірису та на моій холодній шкірі він набагато стійкіший. Але це хімія шкіри, тут все індивідуально. Цитрусові аромати для мене завжди як вихід із зони комфорту, бо вони погано розкриваються і ще гірше тримаються на моій шкірі.

HAMPTONS SUMMER природньо близький до справжнього аромату апельсинового цвіту. Звучить натурально. Аромат життєрадісний, соковитий, бадьорий, позитивний. Відчувається, що насичений цитрусовими ефірними маслами.

Скажу чесно, не знайома з ароматом квітки танжеріна, але здається, що це щось мандариново-цитрусове. Згадайте момент, коли ви чистите шкірку свого першого, соковитого мандарину перед Новим роком. Оце старт аромату. Далі він трішки всідається на шкірі і на цій цитрусовій базі починає відчуватися бузковий цвіт, якась асоціація з теплим весняним вечором після травневого дощу. Звісно, флердора́нж надає цій піраміді чуттєвості, ніжності, грайливості. Не знаю людину, яка не любить цю нотку в парфумах. А от чому відчуваю ще на фоні мімозу, яка не заявлена у піраміді, не розумію. Мабуть, це весна на мене так впливає.

Яскравий на початку, він якось раптово загасає на моїй шкірі, немов вигоряє на сонці. Години дві і безслідно зник. Стійкість, як у більшості цитрусових ароматів невелика, але це проблема цієі категоріі аромату.

Зазвичай, ми ж купуємо не сам цитрусовий парфум, а позитивну емоцію, яку від нього отримаємо.

За технічними характеристиками мені все-таки бракує дифузності.

Шлейфу як такого немає, оточуючі чують його лише на етапі обіймань. Але знову-таки, повторюся, на мені цитрусові аромати погано всаджуються і майже не тримаються, хоча дуже подобаються. Підозрюю, що тут більша проблема у мені, ніж у самому ароматі.

HAMPTONS SUMMER однозначно сподобається любителям цитрусового направлення. Таку ніжну подачу можна носити всесезонно, в ароматі немає глухих кутів. Але я прибережу його до літніх вечорів. Думаю, він розкішно розкриє себе влітку.