zhuzha

офіційний аналог ретинолу!

офіційний аналог ретинолу!

Почнемо з того, що треба дізнатись що це саме.

Бакучіол - це природне з'єднання, яке виходить з насіння рослини Psoralea corylifolia. В останні роки бакучиол став популярним у косметичній індустрії як безпечна альтернатива ретинолу.

Звісно, він не такий сильний, як ретинол та усі його похідні (ретиналь, тритиноїди і тд), але він є набагато ніжнішим, тому буде гарно підходити володарям чутливої шкіри. Також через його ніжність, можна використовувати влітку, не хвилюючись, що можна отримати пігментацію. Також його рекомендують використовувати замість ретинолу вагітним, оскільки він ніяким чином не буде впливати на горманальний фон, також дерматологи радять перейти саме на нього якщо плануєте завагітняти (за пів року до того).

Звісно, я не лікар, не косметолог, не дерматолог, тому казати що він ще буде ідеальним рятівником для акне, зовсім ніяк не можу. Особисто я маю доволі рельєфну шкіру, і надиво цей компонент покращив ситуацію (користувалась ще не так довго)! Але точно можу сказати, що він має ідентичні дії з ретинолом, але більш лагідні та, через це, повільніще працює.

Мабуть ви могли не замислюватись та не помічати, але його дуже люблять додавати у склади різних засобів, особливо корейскі бренди.

офіційний аналог ретинолу!

Там доволі низький відсоток діючої речовини, тому мені чудово підходить, але є єдине але. Він має доволі цікавий аромат та текстуру, якийсь час може відчуватись на шкірі, або трохи липнути. Особисто я його використовую в вечірній рутині та і через хвилин 5-15 це відчуття знакає. Ще на ранок обличчя мож стати трохи жирним (маю жирний тип шкіри), тому зранку не наношу. До речі! Великим плюсом бакучіолу, навідміну від ретинолу, є те що його можна наносити і з ранку!

А нижче я лишу усі інші варіанти бакучіолу)

На справді варіантів просто тьма тьмуща, я хотіла вас направити, та на жаль не усі змогла знайти та поставити(

Ну і вже за маленькою традицією кітик)^-^