Alyona Fedyk

Що таке праймер для обличчя, як ним користуватися та які з них дійсно працюють?

Що таке праймер для обличчя, як ним користуватися та які з них дійсно працюють?

Тож, чому саме цей засіб? Для чого праймер взагалі потрібен та чому без нього я не можу досягти того бездоганного ефекту гладенької шкіри? Я розповім свою love-story з цим косметичним продуктом:)

Мій перший праймер для обличчя – це KIKO. Та що там приховувати, це і досі моя щира любов. Саме з цього засобу почалось моє дослідження цього продукту. Матуюча основа сподобалась мені своєю прозорою густою текстурою, а після нанесення вже не розуміла, як можна наносити тон без цього засобу. Абсолютно інший результат, інші відчуття… Праймер – це дійсно крута річ, без якої навіть найстійкіший тональний крем починає поводити себе інакше на шкірі, показуючи всі свої істині переваги:

  • гарно розподіляється та не провалюється в пори;
  • утворює більш щільне покриття навіть з меншою кількістю продукту;
  • не відчувається на шкірі та не створює ефект маски;
  • стає ще стійкішим: до кінця дня тримається бездоганно.

Готова вислухати всі конструктивні заперечення, але скажу, що думаю: праймер Кіко нічим не уступає легендарному Dior Backstage, який, свого часу, теж покорив моє серце. По суті обидва якісно виконують свою основну функцію, і обидва максимально делікатні до шкіри.

Як наносити праймер?

  • Наносити праймер потрібно на попередньо очищену і зволожену шкіру. Тобто все те ж саме, що і без нього, але перед тональним розподіляємо праймер рівномірно по шкірі або пальчиками, або пензлем для тональної основи.
  • Ні в якому разі не можна наносити забагато праймера, бо тут правило “чим більше – тим краще” не діє. Я беру всього 4 горошинки і наношу їх на лоб, щічки та підборіддя, потім розподіляю.
  • Чекаю декілька хвилин і продовжую створювати макіяж улюбленим тональним.

Праймер став для мене дійсно незамінним засобом: він працює і в якості продукту, що економить тональний. З ним розхід дійсно менший, бо тон не “всотується” в шкіру, а залишається на поверхні з максимально рівним покриттям.

Думаю, для чого праймер – тепер стало зрозуміло навіть тим, хто вважав цей засіб абсолютно марним:) Головне – знайти дійсно той продукт, який дасть потрібну дію.

Які є праймери для обличчя?

Матувальний. Не варто думати, що матувальний праймер висушить шкіру або підкреслить недоліки, наче пудра. Це абсолютно інший продукт, задача якого – запобігти виникненню жирного блиску впродовж дня. Так, зачасту така база містить силікони, але вони нічого поганого зі шкірою не зроблять. Це такий собі захист між шкірою та тоном, який згладжує пори, прибирає жирний блиск та робить покриття щільнішим.

Для сяяння шкіри. Такі праймери містять світловідбиваючі частинки і можуть без тонального крему виглядати, як легкий шимер. Проте коли ви нанесете тон, ці мікрочастинки просто даватимуть ефект гладкості шкіри. Наразі в мене Estée Lauder – гідний варіант. Також свого часу використовувала GUERLAIN Météorites у красивенному дизайні з шимерними кульками, які лопаються при натисканні дозатору, та неймовірним ароматом фіалок. Проте основні функції тут виконувались мінімально(

Зволожувальний. Сюди я віднесла той, який, за моїми власними відчуттями, дійсно підтримує зволоженість шкіри впродовж дня. Це Dior Backstage. По основним властивостям – фантастичний результат стійкості тонального засобу протягом всього дня, але розхід більший, ніж у Кіко.

Коригуючий. Потрібен для маскування недоліків. Діє по типу кольорових коректорів: зелений – маскує почервоніння, жовтий – висвітлює потрібні зони, блакитний – приховує запалення, помаранчевий – синці, а фіолетовий – вікові плями.

Чи можуть конфліктувати праймер для обличчя і тональна основа? Я все ж таки схиляюсь до того, що це міф. Це не шампунь і кондиціонер, які потрібно обирати в одній серії:) Якщо праймер якісний, то будь-яка тональна основа ляже рівномірно. Тож, підсумовуючи, скажу, що праймер має більшу цінність, ніж тональний крем, а отже раджу не нехтувати цим засобом. Ви просто спробуйте:)