Швець Карина🤍

ЯК ДОГЛЯДАТИ ЗА ШКІРОЮ ПІД ЧАС ХВОРОБ

ЯК ДОГЛЯДАТИ ЗА ШКІРОЮ ПІД ЧАС ХВОРОБ

Дівчатка, так як я вже третій день мучаюсь із хворобою, бо назріла така тема для посту. І ні, я не жаліюсь, якщо що 😂 просто можливо комусь мої поради стануть у нагоді

Тут не буде аестетік симпатичних фото , бо в мене просто немає на них сил)))

Так як наразі моя шкіра почала сохнути ще більше, зона носогубного трикутника від нежитю і постійного тертя серветками (хоч і користуюсь максимально мʼякими) дуже сильно суха, і до речі у мене вперше таке, що подразнена ще й саме ділянка над верхньою губою.

Тому основні сили я кинула на протизапальну, заспокоюючу та відновлюючу дію. З моїми активами (перолайт-А, саліцилова кислота) звичайно на цей період доводиться завʼязати.

Так як не завжди зранку є сили, коли хворієш, в мене наприклад сильно болить голова, то іноді і вставати не хочеться. Я все одно змушую себе іти в теплий душ, що не кажи, а після нього завжди краще.

І зранку, і ввечері використовую прекрасну мʼяку кислотну пінку від Cocos. Я обовʼязково скоро вам про неї розкажу, вже навіть зробила фото, але вона дуже класна.

Для тих, у кого зовсім немає сил зранку маю два варіанти очищення: або просто ретельно протерти шкіру зволожуючим тоніком, або протерти міцеляркою і змити її просто теплою водичкою. Я часто роблю так вранці, якщо відчуваю, що шкіра дуже чутлива.

Повністю на відновлення: використовую заспокоюючий тонік Сімпл, комбучу, легкий, але добре зволожуючий равликовий крем від Cosrx.

Також відкрила для себе користь тканинних масок у цей період, головне, щоб склад пропитки був хороший.

Так як моїй проблемній шкірі потрібні хоть якісь активи, бо без них буде біда, то після мʼякого очищення кислотною пінкою використовую тонік Under twenty з легким вмістом кислот. Він не сильно активний, не сушить мені обличчя і гарно очищує, судячи з моїх відчуттів відсоток кислот там абсолютно невеличкий, але я колись перевіряла його рН - кисленький, дуже корисно 👍🏻

Потім наношу сироватку з азелогліцином - дуже мʼяко і лагідно діє, теж зроблю скоро на неї огляд і все розповім детально.

Зону під очима і зранку, і ввечері зволожую своїми кремчиками від Ірени та від Олі (а точніше від CU Skin з пептидами 🤭)

Закриваю все ліпідовідновлювальним бальзамом Ліпікар від LRP, обожнюю його вже багато років.

Протягом дня зараз наношу на зону носу і верхньої губи олію мигдалю від Dott, заодно і тестую її. Ну і звичайно бальзам для губ - мастхев завжди, бо в мене вони і так сохнуть, а від постійного дихання через рот зараз ще більше, ніж зазвичай.

Під час хвороби наш організм дуже вразливий і його захисні сили знижені, але я пропоную на цей період просто відчепитись від себе. Якщо немає сил робити догляд - не робіть його. Якщо десь якісь запалення - просто забийте, воно пройде, це класична історія під час хвороби. Я прибрала навіть легку йогу, позавчора зранку в мене ще були сили займатись, але вчора і сьогодні - ні. Треба дати організму відновитись.

Сподіваюсь цей пост буде корисним. Наразі якась зараза чіпляється до всіх, у мого бойфренда на роботі всі хворіють, бабуся з дідусем також, я… тому бережіть себе, дівчатка❤️‍🩹

P.S. А статистика стоїть лише у мене, чи у всіх?🫠