Свідома клієнтка

Тоніки та тонери без ароматизаторів

Тоніки та тонери без ароматизаторів

Тоніки та тонери умовно розділяють наче це різні засоби, тоніки водянисті, а тонери загущені. Як на мене, різниці між ними немає, а слово «тонер» увійшло в українську мову як калька з англійської, на ринку ми можемо зустріти водянисті тонери та густі тоніки, залежно від того, хто як назвав свій засіб або переклав назву, додаючи товар у магазин.

Тоніку також приписують функцію відновлення ph шкіри після вмивання, а тонеру зволожувальні та доглядові функції. Сучасні засоби очищення шкіри не порушують ph шкіри так сильно, щоб його було потрібно нагально вирівнювати тоніком, тому тонік є засобом додаткового зволоження і якщо ми наносимо наступні доглядові засоби, поки шкіра ще волога від тоніка, активні компоненти проникають глибше. Так само вони будуть глибше проникати, якщо шкіра волога від простої води.

Я підшуковувала собі на майбутнє зволожувальний тонік без ароматизаторів, тому що ароматизатори можуть підвищувати чутливість шкіри та викликати запалення, висипи, стягнутість шкіри, з якими можна довго і марно боротись, коли достатньо виключити певний засіб з догляду, хоча не всі ароматизатори будуть так діяти, але точний склад ароматизаторів не вказують на упакуванні та заздалегідь знати неможливо, до того ж мені не подобається, коли запах тоніку змішується з запахом крему і два наче окремо приємні запахи створюють разом щось таке собі. Зараз в мене є тонік з ароматизатором, який нічого такого не провокує, але з ним я зрозуміла, що засоби без ароматизаторів подобаються мені значно більше. Отже, мені хотілось, щоб тонік був без ароматизаторів, барвників, простого спирту, пропіленгліколю (не люблю його), без PEG-компонентів (нічого не маю проти них у змивних засобах) та без гіалуронату натрію. З приводу останнього: дерматологи вже трохи більше починають говорити про те, що низькомолекулярна гіалуронова кислота може провокувати запалення, гіалуронат натрію, натрієва сіль гіалуронової кислоти, може бути як високомолекулярним, так і низькомолекулярним, і зазвичай у складі не зазначено яка саме форма використана.

Знайти такий тонік у бюджетному ціновому сегменті непросто. Ось варіанти, які я знайшла:

Тоніки від українського бренду натуральної косметики Agor: фітоактивний тонік для сухої і нормальної шкіри Agor Eco Trend Facial Tonic Light та фітоактивний тонік для чутливої шкіри Agor Eco Trend Facial Tonic Soft, скромні тоніки на гідролатах з додатковими зволожувальними компонентами. На упакуванні зазначено, що засоби виготовляє ФОП Радченко Т. Л. у Білій Церкві, такий ФОП знайшовся, але в іншому населеному пункті, село Пугачівка, не люблю такі "нюанси" в українських виробників, хоча, можливо, виробник переїхав, а фото не оновлювали.

Цілих три тоніки знайшлось в українського бренду Looky Look для різних типів шкіри, вони доволі прості за складом, якщо дивитись на склад на фото, оскільки в описі зовсім інший. ТОВ "ЛУКІ ЛУК" існує, має скромний статуний капітал в 50000 гривень та навіть адреса збігається. На жаль, я не знайшла ніякої відмітки з приводу того, за який термін після відкриття потрібно використати тонік, можливо вона не потрапила на фото.

Заспокійливий тонік-антиоксидант Clochee Soothing Antioxidant Toner. Тонік польського виробництва з екстрактами зеленого чаю, соком алое, троянди та буряка, який може підвищувати концентрацію натурального зволожувального фактора. Цим тоніком можна користуватись 12 місяців після відкриття. Представлений у двох форматах: 100 та 250 мл. Я його ще не пробувала та колись підібрала для подруги, вона його залюбки повторювала і була задоволена.

Освіжальний тонік для обличчя Floslek Hesperidin Refreshing Toner. Тонік польського виробника для шкіри з куперозом та схильністю до почервонінь, містить екстракти кінського каштана, гесперидин та інші корисності. Буде покращувати кровообіг.

У польського бренду NaturalME є три тоніки й кожен з них по-своєму цікавий, є тонік для обличчя з церамідами, є з пребіотиками й в ньому ще похідна азелаїнової кислоти та з пептидами зеленого горошку і ніацинамідом.

Тонер з екстрактом астрагалу Pyunkang Yul Essence Toner. Відомий густий тонер представлений у форматах 30, 100, 200 мл. Екстракт астрагалу доволі сильний алерген, тому хтось в захваті від нього, а хтось навпаки.

Сироватка з екстрактом центели 100% Elizavecca Face Care Centella Asiatica Serum 100%. Чомусь в наших магазинах цей продукт називають сироваткою, хоча за складом та консистенцією це тонік на основі центели плюс декілька зволожувальних компонентів, ось її мінімалістичний склад: Centella Asiatica Extract, Water, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol. Залежно від акцій та місця покупки ціна на продукт коливається від 200 до 800 гривень. На знижка можна брати, я вважаю, і флакон красивий )

Інтенсивний заспокійливий тонер Cosrx Pure Fit Cica Toner. Бренд Cosrx настільки популярних у соціальних мережах, що мені здається, половина вартості їх продуктів це маркетинговий бюджет. У тоніка хороший склад, є екстракти з різних частин центели та її похідні, пантенол і т.д. В мене були інші продукти цього бренду, в них все зроблено якісно від наповнення до упакування.

Тонік для догляду за шкірою Dr.Jart+ Cicapair Toner (цікаво його назвали на MAKEUP). Ще один весь центельний корейський тонер, в ньому немає ароматизаторів, але є ефірні олії, в тонері Cosrx немає ніацинаміду, у Dr.Jart+ є і ще чимало інших екстрактів окрім центели. Американські дерматологи кажуть, що Dr.Jart насправді не доктор, але продукція хороша.

Якщо хтось більше любить екстракт хаутюйнії серцеподібної ніж екстракт центели, то у бренда Beauty Of Majesty є засіб з цим екстрактом, такий же простий за складом як «сироватка» Elizavecca. Ще в них є засоби з екстрактом листя буролистки та кипариса. В них естетичні флакони та засіб з назвою бренду "Краса її Величності" може стати приємним подарунком. Різні водяні екстракти представлені в об'ємах 50 та 150 мл.

Це не всі засоби на ринку, я передивилась варіанти в основному до 400 гривень. Сподіваюсь, вам сподобалась добірка.