Базовий догляд та акт ивні компоненти
Як підібрати базовий догляд за шкірою обличчя та які активні компоненти в нього додати
В сучасному світі кожен користувач косметики має вміти підбирати собі догляд. Так, ми можемо звертатись до косметологів з таким проханням і це не погана ідея, однак, зазвичай косметолог працює з конкретними брендами і добиратиме догляд з них, що логічно, радити продукти, які добре знаєш, але ж ми не ходимо до професійного кухаря щоразу, щоб скласти меню на тиждень, не ходимо до стиліста, щоб нам зібрали гардероб, тож як підібрати собі або іншій людині базовий догляд, якщо хочеться зробити це самостійно?
Почнімо з молодої безпроблемної шкіри. Для такої шкіри я б підібрала превентивний догляд:
1. М’яке очищення
2. Сонцезахисний крем
Очищення має відповідати типу шкіру, для сухої, нормальної та комбінованої шкіри, що ближче до нормальної, мені подобаються засоби, що не дають піни, як крем-гелі, емульсії або непінні гелі, таких мало на ринку, наприклад, гель Cetaphil Gentle Cleanser або гель для вмивання обличчя Physiogel, хороші засоби без ароматизаторів. Для жирної шкіри я б обрала гель для вмивання Biotrade, що злегка піниться, або їх пінку.
Серед сонцезахисний кремів мені найбільше подобаються варіанти від корейських виробників з сучасними сонцезахисними фільтрами, хороші варіанти є у всім відомих Beauty of Joseon, Skin1004, Benton, RoundLab, Mary & May. В усіх цих кремах є ніацинамід та екстракти рослин, які слугуватимуть антиоксидантами. Мені дуже подобається вже перевірений на собі сонцезахисний крем Frudia What's Wrong? Help Cicaderm Sun Cream SPF 50+/PA++++, я навіть не думала, що такий хороший сонцезахисний крем можна купити за 200 гривень і мене це дуже радує, тому що санскрін це не той крем, який варто наносити трішечки та економити, більше санскріну, краще захист.