O’Ostah

Догляд за руками: мої основні правила

Догляд за руками: мої основні правила

Скажу відверто та не соромлячись: я обожнюю свої руки. Мені завжди подобалось за ними доглядати, а новенький манікюр - то щось із розряду маленького свята. Сьогодні я хочу поділитися своїми улюбленими засобами, які перетворять твій огляд за шкірою рук у приємний ритуал. А ще це дууууже бюджетно👌

Я нечасто мию посуд, прибираю без фанатизму і мої руки задіяні здебільшого у наборі тексту на ноуті. Але я мінімум раз на тиждень ретельно скрабую долоньки, щоб відшліфувати задирки і помʼякшити шкіру. Мій улюблений скраб - масляний, від Prismologi. А ще я інколи користуюсь MAREVE, коли скрабую все тіло. Хай там як, але я впевнена, що мої руки завжди мʼякенькі і ніжні саме  завдяки цьому.

Навіть якщо ти не любиш відчуття масності на шкірі. Навіть якщо ти забудькувата або маєш 1000 справ. Догляд за шкірою рук не буде повноцінним без цього маленького правила. Перевірено: з олійкою кутикула відростає повільніше, її края рівніші і обрізний манікюр можна відкласти мінімум на тиждень. На днях я вперше спробувала олію для кутикул Shelly - легкий серум з ментолом. Обожнюю такий формат, «ручка» працює справно, а зволоження… За секунду освіжає манік!

Догляд за руками вдома може бути не менш ефективним, ніж у салоні. Я завжди відмовлялася на манікюрі від доп послуг, бо можу сама зробити аналог парафінотерапії, масаж зі свічечкою, або, врешті-решт, одягнути на 20 хвилин рукавички за 50 гривень. Результат неймовірний, економія грошей… Одні переваги.

Трохи про моїх фаворитів:

  1. Courage Cream Paraffin Chocolate. Це крем-парафін з нереальним ароматом шоколадних цукерок. Використовувати просто: батер розігріваємо у долонях, наносимо середнім шаром, одягаємо одноразові рукавички і чекаємо 20 хв. Після цього видаляємо залишки серветкою. Для ніжок, до речі, також підходить, тільки замість рукавичок - харчова плівка.
    2. Konad Niju Aroma Relaxing Hand Mask. Бюджетна корейська маска для рук, ідеальна для розм’якшення кутикул перед обрізним манікюром. Також добре зволожує шкіру і прибирає відчуття стягнутості на декілька днів (актуально після хардкорного прибирання або коли ручки обвітрились).

У мене він від українського доглядового бренду Shelly. Пілінг-скатка з AHA-кислотами, алое вера й екстрактом м'яти має дуже м’яку дію, не травмує шкіру і сподобається дівчатам, які не люблять жорсткі пілінги. Спочатку мені здалось, що скатка не виконує жодних функцій, окрім очищення, але за місяць у мене зникли лущення і задирки, та й шкіра рук посвітлішала. Для ніг не використовую, кислотні шкарпетки виявились ефективнішими.

Я почала активно користуватись антисептиками ще до того, як це стало мейнстрімом. Найкращі по дії та лагідні до рук - Bath and Body Works (які ж там аромати, справжні парфуми!) та Rituals. Щодо мила - воно має бути м’яким. Як би я не обожнювала лавандовий Safeguard, користуватись ним щоденно - вбивство шкіри. Тому вже багато років купую Tesori d`Oriente. Подобається дизайн баночок, аромати і м’якість ручок після миття.

Це дуже очевидне правило, але я настільки ненавиджу відчуття жирності/липкості на шкірі, що 99% кремів переходили подругам майже одразу після покупки. Тому поділюся з вами перевіреними засобами які: а) зволожують, б) не лишають плівку, в) нереально пахнуть.

  • Kiss by Rosemine Oh, Fresh Forever Hand Cream - легкий корейский крем з люксовим ароматом Метеоритів.
  • MARÊVE Rose Wine - дівчатам пахне Paco Rabanne Olympea, мені - Yves Saint Laurent Black Opium. Солодкий, стійкий, обожнюю кожну нотку.

Може здатись, що я дуже заморочуюсь на догляді за шкірою рук. Але це вже увійшло у звичку і я просто насолоджуюсь процесом.

Діліться вашими улюбленими продуктами для рук, особливо якщо вони - парфумовані❤️