Alyona Fedyk

Електрична зубна щітка Oral-B Braun iO Series 6

Електрична зубна щітка Oral-B Braun iO Series 6

Почнемо з головного: серія Oral-B Braun iO – це розумні щітки, які створені за революційною магнітною приводною технологією, що забезпечує відсутність тертя між деталями у двигуні та робить щітку менш шумною і з меншою віддачею вібрації в ручку. Не скажу, що вона взагалі безшумна, але працює тихіше, ніж інші щітки. В мене модель із серії 6 у дуже стильному матовому сірому кольорі. Відверто кажучи, це реально красивий аксесуар, який навіть своїм виглядом та функціональністю змушує тебе полюбити процес очищення зубів:)

Щітка може працювати без застосунку, але чому не скористатись усіма “плюшками”? Насправді застосунок – це не лише зручно, а й корисно, тому що завдяки ньому можна:

  • встановлювати цілі та користуватись автоматичними (на основі твоїх потреб) налаштуваннями щітки для їхнього досягнення;
  • контролювати охоплення зон зубного ряду;
  • відслідковувати силу натискання;
  • встановлювати таймер та спостерігати за дотриманням часового регламенту;
  • реєструвати випадки кровоточивості ясен та відслідковувати тенденцію покращення їхнього стану;
  • вчасно змінювати насадку (застосунок сам нагадує про це);
  • оптимізувати healthy-звички з чищенням зубів завдяки синхронізації з застосунком “Здоров’я”.

Початок роботи через застосунок. Зручно, що тут є рекомендації щодо покрокових дій, тому ти просто насолоджуєшся “знайомством” зі щіткою.

Через деякий час у застосунку з’являються твої перші сеанси, порівняння дій та рекомендації для покращення процесу очищення. Також ти бачиш короткий звіт своєї роботи і навіть отримуєш нагороди за вдосконалення:)

Можна перевірити охоплення, силу натискання, час чищення зубів, і навіть переглянути підказки щодо конкретного сеансу.

Що ж є такого в цій щітці, чого немає у інших моделях?

1. Ідеальний варіант для тих, у кого чутливі зуби. Вона справді набагато делікатніша за інші щітки. Я не можу сказати, що маю чутливі зуби, але користуватись електричною зубною щіткою не могла по причині надто інтенсивної вібрації, яка була мені неприємною. Тут все дуже ніжно і дбайливо.

2. Особлива насадка з м’якими щетинками.

3. Технологія штучного інтелекту. Щітка здатна контролювати твій стиль чищення і передавати всю інфу у застосунок, а миттєві підказки та зворотній зв’язок – на дисплей. Тобто ти отримуєш рекомендації суто по справі. Це такий собі домашній дантист, якому не байдуже, що буде з твоїми зубами:)

4. Різні режими очищення: щоденний, чутливий, догляд за яснами, інтенсивна чистка та відбілювання.

5. Датчик контролю чистки. Це дійсно фантастика. Щітка сама інформує тебе про занадто легкий або занадто сильний натиск на зуби: червоний індикатор – треба послабити тиск, білий – посилити, зелений – підтримувати.

6. Таймер. Щітка посміхається тобі, якщо ти витримав час у 2 хв, та сумує, якщо ти вимкнув її раніше і не дочистив зубки.

7. Вібраційний датчик для зміни зони очищення. Завдяки ньому можна й задуматись, і замріятись, і відволіктись:)

8. Магнітна зарядка, яка, ну не за 3, але за 5 годин точно, перетворює 0% на 100%:)

9. Зручний пластиковий футляр, завдяки якому можна подорожувати з цим крутим аксесуаром.

Які мої враження?

Звикати до нової щітки мені не довелось довго, адже завдяки додатку тут все дуже зрозуміло і просто. Якщо немає часу на всі функції, можна використовувати лише основні, наприклад таймер, режим очищення та світловий індикатор. Все це доступно навіть за допомогою дисплею та двух кнопок на самому девайсі. Експрес-налаштування займають декілька секунд.

Відчуття після очищення дуже приємні, зубки виглядають як після професійної чистки. Звичайна щітка дійсно не дасть такого візуального результату, не кажу вже про перспективу такого очищення. Думаю, що результатом буде і здоров’я зубів.

Дизайн щітки

Я обожнюю мінімалізм і сучасність. В цій щітці поєднано все + розробники подбали і про зручність. Ручка дуже приємна на дотик, не скользить і виглядає фантастично. Моя має світло-сірий колір і матову поверхню.

Сама щітка доволі важка, але це плюс, бо вона відчувається в руці, та й сам процес чистки краще контролюється.

Насадка легко фіксується одним натиском, і так само просто знімається. Вони продаються окремо, проте, звісно, при покупці електричної щітки в коробці вона є. Просто при потребі її зміни можна купити насадку окремо. Якщо чесно, то такий аксесуар можна використовувати і двом членам сім’ї, просто фіксувати щоразу свою насадку. Зручно? Зручно.

Акумулятор тримає майже 2 тижні, а заряджається всього за декілька годин, тому в подорож можна брати лише щітку і насадку в футлярі. При зарядці світловий індикатор повільно мигає блакитним кольором: чим більший рівень зарядки – тим повільніше "стухає" колір.

Ну що ж, думаю, багато з вас скаже: навіщо витрачати такі гроші на зубну щітку? По-перше, це вклад у здоров’я зубів, а я, як людина, яка 2,5 роки носила брекети, а потім ще додатково звернулась до естетичної косметології, розумію, що зуби потрібно берегти. Експрес-чистка без належного контролю – це завжди пряма дорога до лікування. Спочатку наліт, потім зубний камінь, потім карієс… Ну а пломбування – це теж не дешево, тому що краще обрати: якісну щітку, яка допоможе слідкувати за станом зубів, чи часті записи до стоматолога?:) Думаю, відповідь очевидна. Жодна звичайна щітка, навіть якщо ви мегавідповідальні до свого здоров’я, не зможе дати таке ретельне очищення, як якісна електрична. Цей девайс можу рекомендувати щиро і без будь-яких сумнівів.

І наостанок: коротеньке відео для розуміння роботи цього девайсу:)

Всім здорових зубчиків!