Вагітна 5 місяць! Що змінилося в моєму догляді та житті
Хочу поділитися своєю радістю, а також розказати про зміни в догляді, житті та загальними враженнями від першої половини вагітності
Без зайвих слів, я вагітна і дуже цьому рада)
В нас вагітність запланована, очікувана, насолоджуємося цим етапом нашого сімейного життя (токсикоз вже пройшов). Потім поділюся процесом планування і підготки, якщо комусь цікаво, буде нижче.
Почну з догляду. На першому прийомі у гінеколога, на 4 тижні вагітності, я одразу спитала, чи можна користуватися кислотами, робити мікротоки і в цілому про догляд. На що отримала "Ви що??? Ніяких кислот, нічого не можна! Підвищений шанс отримати пігментацію! НІЧОГО НІЗЯ!!! Ви що хочете шкіру як у мене???". Хотілося порадити лікарці відвідати Мейкап Клуб і почитати про догляд, якщо чесно. До цієї лікарки я більше не приходила)))
Зараз в мене адекватна, чудова лікарка. Плюс почитала я ці ваші інтернети, купила курси для вагітних. І спокійно користуюся кислотами, але
1. Ніякого ретинолу. Бажано закінчити використання будь-яких продуктів з ретинолом за півроку до вагітності. Дуже небезпечно для розвитку плоду
2. Я не користуюся жорсткими пілінгами, тільки м'якими. Зараз майже кожен день зранку користуюся кислотними падами, там навіть саліцилова кислота замінена більш м'яким аналоголом.
https://club.makeup.com.ua/post/21516/
https://club.makeup.com.ua/post/20474/
3. Слідкую за регулярним, якісним очищенням шкіри. Тут ідуть в хід ензимна пудра 3-4 рази на тиждень, кислородна маска для очищення пор 1-2 рази на тиждень. Двофазне очищення ввечері, і м'яка умивашка зранку.
https://club.makeup.com.ua/post/21667/
4. Мікротоки я роблю. В мене домашній пристрій NuFace mini, дуже його люблю. Раніше користувалася кожен день по 10-15 хвилин, зараз роблю 4-5 разів на тиждень по 5 хвилин. Безцінний для зняття набряків
В цілому, шкіра обличча виглядає добре, іноді може день 1 прищ вилізти. Використовую одразу точечно Acne out
В ранковому догляді в мене вітамін С, в вечірньому - пептиди.
https://club.makeup.com.ua/post/27637/
https://club.makeup.com.ua/post/24415/
Сказати, що стала гірне виглядати - ні. Чи якось змінився мій догляд корінним чином - теж ні.
Єдине, мені здається, що моя шкіра, яка все життя була схильна до сухості, стала просто нормальною. Користуюся засобами полегше. Може, це через вітаміни, не знаю
Профілактика розтяжок
Тут я почала одразу і на випередження. Скажу одразу, живіт вже є, а розтяжок нема. Сподіваюсь, так і буде. Поспілкувалася із знайомими мамусями, хто користувався регулярно засобами від розтяжок, всі обійшлилися без них, або з мінімальними "слідами". Звичайно, тут все залежить від шкіри, але якщо є можливість, чому б не зкористатися нею?
Як тільки тест показав 2 полоски, я дістала із шафи масло для профілактики розтяжок, яке було куплене завчасно на знижках :)
Перший триместр ще живіт не росте, тому мазала десь 3-4 рази на тиждень після душу.
Масло Bio Oil. Вистачило десь місяця на 3 такого використання, на живіт, стегна, ігоді ноги, руки і до чого ще можна дотягнутися. Масло приємне, відносно швидко поглинається, я використовую такі продукти ввечері, або якщо ще пару годин до виходу.
Зараз в мене Веледа батер та масло. Спочатку придмала масло, бо про батер прям багато протирічних відгуків, комусь дуже подобається, а хтось його прям ненавидить. Мені подарувати пробник в жіночій консультації. І тепер в мене є велика банка) Я його обожнюю. Та користуюся тільки після душу, одразу по ще трохи вологій шкірі. От тоді він і розподіляється нормально, і поглинається швидко. На суху шкіру - краще масло
Вітаміни та добавки
Тут одразу відмічу, що я не лікарка, показую, що приймаю сама. Я зі своєю лікаркою консультувалася, показувала, що приймаю. Вона дала добро. Всім так раджу
1. Фолієва кислота! Бажано починати пити за півроку До вагітності. Дуже важлива для формування плоду. Зараз не пью окремо, вона входить в склад вітамінів для вагітних
2. Вітаміни для вагітних. Пью, з першого дня, як дізналась, що вагітна, кожен день день, не пропускаючи. Перші мене були дуже класні від Garden`s Lifе, але їх ніде нема( Зараз в мене інші, на смак для курячі кубики. Перші були ліпші.
3. Омега 3. Цю я пью вже років 10, з рідкими перервами. Але тут я зіштовхнулася з тим, що я не можу пити звичайну омегу, бо мені від неї ставало погано. Тому придбала дорогу омегу для вагітних. по перше, там маленькі капсули. Під час токсикозу це величезний плюс. І після них немає жодних негативних відчуттів. Різниця точно є
4. Кальцій. Пью десь з 16 тижня. Дозуваня згідно рекомендацій лікарки. Хороший, бюджетний кальній, невеликі капсули
5. Ще мені виписали кардомагліл, бо у вагітних схильність до згуження крові. Пьєм
6. Чай з шиповника для профілактики цистіту. Виявився ефективним і смачним) Пьєм із задоволенням)
І це все. Жодних ліків не приймаю, почуваю себе чудово. Бодрячком. Волосся та нігти в нормальному стані, ніяких змін. Може, трохи меньше залишається волосся на гребінці і шкіра не так схильна до сухості
Підготовка, планування та плани на майбутнє
В нас вагітність була максимально спланована. Ми з чоловіком здали всі аналізи ще до. Брали прям пакети досліджень для майбутніх батьків. Мені ще робити УЗД всього. Все ж таки мені 32 роки, тому хотілося спочатку підготуватися. Під час вагітності неможна майже ніяких ліків окрім Святого Парацетомолу, тому все варто пролікувати До. Я ще 3 місяці ходила до стоматолога, лікувала все, що можна.
Ми хотіли народжувати влітку, тому щоб точно попасти в потрібний період використовували смужки для відсліковування овуляції. Принцип як у смужок для вагітності, коли 2 полоски - треба діяти)) І так за два місяці і без зайвих зусиль ми завагітніли. А ще чоловік пропив місячний курс вітаміві для підвищення чоловічої фертильності.
Далі був токсикоз. В мене він тривав десь місяць з 8 по 13 тиждень. Не те, щоб він був прям дуже сильний, але період непростий. Мені допомагала водичка Reo і сніданок в ліжко. І смачно і приємно) Взагалі, вагітність навчила мене слідкувати за режимом харчування, і не ходити голодною. Тоді в цілому все ок
Ще є цілий список, що не можна. Якщо коротко, то НІЧОГО НЕ МОЖНА!!! Особливо посмішило мене, що не можна червоні яблука.Чого? Чому?))
Точно не можна алкоголь і паління. Я ніколи не курила, від алкоголю відмовилася лекгко. І тут ті ж люди, які розповідали напочатку, що нічого не можна, почали казати, що на другому триместрі можна випити. Ну таке...
Ще не варто їсти нічого сирого, що не проходить термічну обробку. Тут все логічно, у вагітних знижений імунітет, тому ризикувати не варто.
Взагалі, радчу придбати пару курсів по вагітності, бажано когось адекватного. Я придбала 2, найбільше сподобався курс Комаровсього. Все так адекватненько і без води.
Найкраща думка, яку я для себе взяла "Вагітність - не хвороба". Я живу повноцінним життям, працюю, тренуюся, нормально харчуюся, не сиджу на дієті, притримуюся правил здорового харчування. почуваю себе чудово, насолоджуюся цим періодом.
Також для мене дуже цінною є підтримка чоловіка. Це максимально полегшує важкі періоди вагітності. І ще класно, коли є молода мама, або вагітна подруга, з якою можна поспілкуватися. В мене 2 в 1, кума вагітна вдруге) Тому можемо годинами про своє дівоче)
Подивимося, як буде далі, так поки все супер)
Сподіваюся, хтось сюди реально дочитав і допис вийшов цікавим
Коментарі (0)