Хаiт Маргарита

4 етапи підготовки шкіри до мейкапу

4 етапи підготовки шкіри до мейкапу

Доглянута шкіра - перший крок до чудового макіяжу. Тональний крем, звичайно, замаскує нерівності навіть на обділеному доглядом обличчі, але буде виглядати набагато краще, якщо ви заздалегідь підготуєте шкіру до нанесення косметики.

1 етап: ОЧИЩЕННЯ

Це як почистити зуби, ніколи не пропускайте цей етап🙅‍♀️❌ Очищувати шкіру необхідно, щоб змити залишки жиру,поту, пилюки, яка осідає за день - все це провокує розмноження бактерій, підвищує чутливість шкіри та знижує ефективність косметики. Але важливо не перестаратися!! Обирайте м'які засоби для очищення, а не ті, що очищують "до скрипу", бо саме цей "скрип" говорить вам про те, що ви змили зайве, а саме - захисний ліпідний бар'єр!

Дуже докладно про очищення шкіри я писала тут: https://club.makeup.com.ua/post/2019/

кому цікаво, можете пройти та прочитати 😉

2 етап: ЕКСФОЛІАЦІЯ ТА ТОНІЗАЦІЯ

Якщо ви - не активний користувач кислотами, або ензимними пудрами, то раджу вам не пропускати етап ексфоліаціі. Ексфоліанти потрібні для того, щоб прибрати зі шікіри надлишки ороговілих частинок. Якщо їх накопичується забагато, то шкіра виглядає нерівно, тьмяно, доглядова косметика погано проникає, а тональний лягає нерівно та підкреслює шелушіння.

Щоб уникнути цього всього використовуйте пілінг-педи, або пілінг-скатки, які м'яко знімуть всі ороговілі частинки.

Тут, плавно переходячи до теми тонізаціі, хотілося б сказати, що взагалі-то, тонізація шкіри - не обов'язковий етап , який можна пропустити. Але, якщо це тонік багатосторонньої дії, який поєднує ексфоліацію та тонізацію, то беремо,користуємося і любимо до скону! Я прикріпила мого улюбленця: Estee Lauder Perfectly Clean, він дуже гарно прибирає лущення та готує шкіру до наступного етапу - зволоження! Використувую на всіх типах шкіри - і на сухій і на жирній. Люблю всім серцем і підсадила на нього своїх клієнтів.

Тепер що стосується тонізаціі окремо. Є в мене такий лайфхак, який я дуже давно використовую - це використання ТОНЕРІВ як додатковий етап зволоження перед наступним етапом зволоження. 😅😅😅 Зараз все поясню, спокійно!

Ви,мабуть, знаєте чим тонер відрізняється від тоніка? Якщо ні, то маякніть у коментарях, я на пишу про це окремий допис😉

Так ось, якщо коротко, то тонер - це зазвичай більш густий продукт, схожий на рідке желе, у складі якого немає спирту. І що ще важливо,то якщо тонік очищує шкіру та відновлює її pH-баланс, тонер заповнює втрату вологи після вмивання.☝️☝️☝️

Я обожнюю працювати тонерами, особливо,якщо це суха,чутлива шкіра, шкіра з шелушіннями, тонка вікова шкіра. Наношу руками щільним шаром і шкіра стає більш м'якою та ніжною на дотик.🥰

3 етап: ЗВОЛОЖЕННЯ

Тут в бій йдуть всі можливі засоби: зволожуючи сироватки, креми, емульсії, зволожуючі маски, зволожуючі спреї, місти та ін.

Але якщо ми говоримо про базу: то крем повинен бути обов'язково! Зволожуючий крем - це основа основ, від допомогає шкірі краще себе захищати, бо через нестачу вологи шкіра стає тьмяною, лущиться та гірше відновлюється.

Підбирати крем треба,в залежності від типу шкіри: жирній шкірі потрібні текстури полегше, сухій - щільніщі.🥰

Також, не треба забувати про інші зони на обличчі, які потребують зволоження! Це шкіра губ та зона під очима.

Важливо зволожувати губи саме на початку - на етапі підготовки шкіри, щоб до моменту нанесення помади, засіб встиг попрацювати.💋

Що стосується шкіри навколо очей: ведеться багато суперечок що до того чи потрібен якийсь окремий крем під очі, чи можна використовувати свій звичайний крем для обличчя на цю ніжню зону. Вирішувати вам! Але те, що цю зону треба зволожити перед тим,як ви нанесете туди консилер - це факт, перевірений часом та досвідом. Особливо, якщо ви полюбляєте щільні консилери. 😉😉

4 етап: БАЗА ПІД МАКІЯЖ

Особисто я вважаю, що найраща база під макіяж - це гарно підготовлена та зволожена шкіра. АЛЕ!

Є питання шкіри, які не вирішуються тільки зволоженням.

Наприклад - відтінок.

📌 рожева\персикова база - корегує сірий відтінок шкіри, робить обличчя свіжішим

📌 фіолетова база - прибирає жовтий колір та виствітлює пігментні плями

📌зелена база - корегує почервоніння шкіри

Також, якщо ваша шкіра суха та тьмяна та ви хочете додати їй додаткового сяяння, або ваша мета - зробити сяючий мейкап, нанесіть базу зі світловідбиваючими частинками у складі.

А як ви готуєте свою шкіру до мейкапу?

Які засоби любите?

Які справили на вас особливе враження?

Діліться в коментарях, всім буде цікаво! А хтось, може знайде собі свого нового фаворита❤️😉