Yana Osyka

#thatIWonTheGeneticLottery

#thatIWonTheGeneticLottery
#thatIWonTheGeneticLottery
#thatIWonTheGeneticLottery
#thatIWonTheGeneticLottery
#thatIWonTheGeneticLottery
#thatIWonTheGeneticLottery

риси обличчя. Мені подобається все: очі, ніс, вуста, форма обличчя. Взагалі вважаю себе красивою жінкою і не стидаюсь цього.

волосся. Швидко росте, тому спокійно можу коротко підстригтись. Також рівне волосся. Я можу нічого з ним не робити й буде нормально. Але оскільки коротку зачіску потрібно вкладати, то за хвилини 3 просушу волосся і все. В мене немає масок, бальзамів, олійок і т. д. Шампунь і фен з насадкою - все що треба.

колір волосся. Люблю темні відтінки. Як би була русявою - точно фарбувалась би.

сивина. Дивно побачити тут цей пункт, так? В мене її доволі багато, але вона росте рівномірно, тому виглядає як легеньке мелірування. Мені подобається, навіть компліменти від перукарів отримувала.

шкіра. Тут є і плюси і мінуси, але в цьому розділі напишу про позитив. Ніколи не мала акне. Буває вилізе 2-3 прищики та все. Це від мами, у сестри така ж ситуація. В студентські роки часто сипало лоб, але щоденний догляд робить дива.

тон шкіри. Мені подобається мій оливковий підтон. Я легко засмагаю і рідко

бачу почервоніння від сонця.

талія. Обожнюю її, вона тонка і дає фігуру “пісочного годинника”. Хоча є мінус - мені складно підбирати одяг. В грудях нормально, а по спині все висить. Тому пояси - моє все.

плечі. Класно що вони виразні та гострі. Фасони зі спущеною лінією плечей і різний оверсайз мені пасує.

зріст. Маю 161 см. В сім’ї я найменша. Чому так не знаю. Мама казала що я в прабабку пішла фігурою, зростом і любов'ю до наряджання. В підліткових роках мені це не подобалось. Хотіла мати 170 см, думала що саме з таким зростом дівчата пропорційні. Але це швидко пройшло і зараз почуваю себе нормально.

форма нігтів. Прочитала цей пункт у дівчат. Згадала як у художній школі була в мене однокласниця з малюсінькими нігтями. Вона через це дуже комплексувала. В мене ж пластина доволі велика, рівна. Так що це плюс.

родимки. Їх багато, вони всюди. Навіть на п'ятці є маленька. Все життя родимки зі мною. В мене є улюблена, вона на спині, там де закінчується шия і починається перший хребець. Це наче темна мушка, що додає цікавості.

пальці. Я вважаю їх середніми за довжиною і доволі тонкими. Все у порівнянні з родичами. Знаю що перстень 17го розміру не вважається якимось досягненням. Але коли навколо у всіх розмір 20+ то є можливість подумати про тонкі пальці.

рівні зуби. Вони не великі, але росли рівно. Прикус маю нормальний. У 25 років поставила перші пломби. Ух цей карієс. В мене є тільки 3 зуби мудрості і вони досі не вилізли. Сподіваюсь так все і залишиться.

гарні ноги. Хоч вони й короткуваті, але пропорційні та акуратні. Короткі сукні і спідниці, то кохання.

розмір взуття. В мене 40-й і це супер. Завжди в магазинах знайду для себе взуття.

великі груди. Це спірний пункт. З однієї сторони в мене пропорційна фігура. Усі навколо кажуть як це гарно і що мені дуже пощастило. Але я ненавиджу вибирати бюстгальтери. Це каторга, бо воно все не підходе. Великі груди та вузька спина - виглядає красиво, але не практично. Не ношу декольте, бо відчуття наче всі люди дивляться не на моє обличчя, а трохи нижче. Так і не вирішила це плюс чи мінус.

шкіра. розтяжки. З підліткових років маю розтяжки на ногах. Їх багато, але добре що вони не червоні. Через це довгий час не носила спідниць, або якщо і вдягала, то до коліна. Зараз мені всеодно, і я обожнюю міні.

шкіра. схильність до алергій. На побутову хімію, бюджетний догляд, синтетичний одяг, хлорку і ще купу всього. Як тільки щось таке потрапляє на шкіру - зразу ж свербіж і почервоніння. Тому чоловік миє посуд. Рідко експериментую з доглядом. По відчуттях розумію приблизний склад тканини. Не ходжу в басейни з дитинства. О, ще маю дискомфорт від пилу і тварин. Сходити в гості де є кіт - виклик для мене.

шкіра. Фолікулярний кератоз (дізналась цю назву у Матвієць Яни). Маю цю проблему з 13 років і нічого з цим не роблю. Спочатку це мене бентежило, постійно задивлялась на гладеньку шкіру у дівчат. Заздрила їм що вони ходять у коротких шортах і майках, а я ховала все за довгим одягом. З часом почитала різну інформацію про це і прийняла таку особливість. Майки й короткі шорти так і не полюбила, але це не через шкіру, а відсутність постійного спорту у житті.

нігтьовий псоріаз. Я про це дізналась два роки назад. Випадково, як потрапила до нормального дерматолога. До цього 4 роки безрезультатно лікувала щось схоже на грибок. Лікарка сказала одне: “Бажано жити в сухому кліматі, де багато сонця”. Вже рік я живу в такому кліматі і нігті маю ідеальні.

не можу їсти жири тваринного походження. Все життя я відмовлялась від м’яса. Воно просто в мене не лізло, одразу нудило. У студентських роках зрозуміла що можу вживати тільки куряче та індиче філе. Чому так я не знала. Лише випадково здавши аналізи я дізналась про це. Сказала батькам. Мама: “О, так ось чому ти під час прикорму не їла м’ясо, тільки квасолю любила.” Прикольно дізнатись про таке у 25 років, коли ти думала що з тобою щось не так, а оточення презирливо називало тебе надто перебірливою у їжі.

короткі ноги. Ох, мабуть, найбільший комплекс на який ніяк не можна вплинути. Я просто забила і завдяки одягу намагаюсь не підкреслювати це. Пояси, заправлення футболок і висока талія роблять дива. Хоча зараз я спокійно можу вийти в довгій футболці та лосинах. Тому що мені так зручно, а не, тому що в мене короткі ноги та раптом це хтось побачить.

слабкі нігті. Не розумію як люди нігтями відкривають різне пакування чи вставляють ключ в те колечко з брелком. Якісь суперсилачі.

чутливе тіло. Мені боляче усе. Надто гаряча вода, або надто холодна вода. Вищипувати брови - знущання якесь. А як хтось відкриває зубами щось, то взагалі в мене очі на лоба вилазять.

зір. З дитинства мала короткозорість. Класно жити у 21 столітті, коли можна зробити лазерну корекцію. Тому зараз в мене 100% зір.

низький тиск. Будь-які приколи з погодою - я не маю сил і просто лежу. Також не люблю бані, гарячі ванни і т. д. Одразу паморочиться в голові, дихати нічим і погано. В якомусь подкасті почула що низький тиск це краще ніж високий. Ризик отримати серцеві захворювання значно менший. Тішу себе цим.

плоскостопість. Відчуття наче це зі мною завжди. Дуже рідко ношу відкрите взуття, бо ступня випадає з взуття. Добре що перед війною сходила до ортопеда і в мене є спеціальні устілки.

схильність до повноти. Постійно комплексувала через власну вагу. Думала чому навколо всі такі худі, а я ні? Але зараз мене все влаштовує. Намагаюсь тримати стабільну вагу, давно слідкую за тим скільки і чого їм. Єдине ніяк не привчу себе до постійного спорту.

Перечитавши усі пункти я побачила що більшість мінусів пов’язані зі здоров’ям. Цікаво що до зовнішності майже не маю питань. Я не вважаю що це якась велика проблема, у кожного є власні особливості тіла. Як би ми були однакові як роботи, нащо тоді лікарям так довго вчитись? Це нас робить унікальним і це чудово що я стільки всього знаю про своє тіло.

#thatIWonTheGeneticLottery