Ксенія 💫

Мускус, груша, трошки цитрусу...

Мускус, груша, трошки цитрусу...
Мускус, груша, трошки цитрусу...

Сьогодні знову про Lattafa Perfumes.

Скажу відразу, я спробувала 3 версії парфуму Ana Abiyedh - Poudree, Rouge та класичну власне. І саме класична, як і запевняв мене консультант (коли я сказала свої вподобання), мені сподобалася. На мій ніс вона сама цікава. Всі інші занадто приторні для мене. Хочу ще Leather протестити, також інтуїтивно в мене викликає потенційний інтерес 😉.

Отже, поговоримо про Ana Abiyedh (Ана Аб'яд) - ( в перекладі з арабської - "Я білий/біла"). Бачила багато хто вважає, що "Ana" - буцімто "Ана/Аня" 😁. Так от, Аня тут і рядом не стояла і навіть не пробігала.

"Ana" - це "я", а відповідно "Abiyedh" - біла/білий. Що власне відображнне у пакуванні та білих квітах у композиції.

Об'єм : 60 мл. Хоча існує версія і 30 мл.

Стать: унісекс.

Пакування не таке вау, как у деяких інших представників бренду, тому і бюджетна досить вартість мабуть через це, але тим не менш, це не заважає аромату бути досить цікавим.

Один мінус, як на мене, що я взагалі виділяю - по пакуванню. Аромат вважається як унісекс.

ОК. Ну блін, куди ці камінчики-стразіки😅. Я закрию очі на те , що це може ще сподобатися дівчині. Але чоловіку 🙄??

Забігаючи наперед, я дарувала якраз чоловіку)).

Замінити б, наприклад, просто на чорну кришку або просто б білу, і вже б була інша історія візуально. На мій смак, ці камінці не додають ні цікавинки ніякої, ні дорогого вигляду (якщо це малося на меті). А вцілому локонічно виглядає флакон і дуже якісно виконано. Питань нема, знову аплодисменти 👏.

Спереду маємо не наліпку, а справжнє гравіювання, що нанесене на саме скло. Позаду знизу - назва бренду. Як завжди, голограма на картонній коробці.

Якщо пакування не по арабські скромне , проте аромат на диво не скромно чудовий!

Верхні ноти: Бергамот і Апельсин;

ноти серця: Ваніль і Груша;

ноти бази: Мускус і Амбра.

Пам'ятаю як відразу він мене покорив, відразу я зрозуміла, що так! Він повинен бути в мене вдома. Я обирала для чоловіка і хотіла запропонувати йому трошки інший напрямок в його парфумерній колекції на більш теплий період року (весна - літо).

Як стартує Ana Abiyedh від Lattafa в класичній версії.

На початку дуже яскраво та голосно. Навіть з одного пшику. Кажуть, що він схожий по напрямку з Tiziana Terenzi від Kirke. Не аналог, і не копія.. саме напрямок.

Що маю на увазі : в верхніх нотах відразу відчутна цитрусовість та фрукти, саме тому я бачу його якраз навесні або ж осінь. От саме на даний момент (чи то він відстоявся вже трішки, бо в мене він з початку лютого) в ньому відчутна груша, її шкірочка, та ваніль.

Знаєте груша тут, як на мене, неоднозначна. Тобто вона не однобока, а навпаки і солодкувата і трошки якась свіжа не дозріла.

Але ваніль не дає того ефекту приторності, кондитерського нальоту, що є притаманно їй. А в комбінації з грушею та білими квітами отримуємо досить солодкий освіжаючий напрямок. Не забуваємо, що і бергамот вносить свої корективи.

Але досить відчутно тут звичайно звучить сам мускус. Так, він досить помітний і активно проявляється тут від початку і до кінця. Досить сильний, але при тому носибельний.

В завершенні чути красиву амбру вона наче поєднує ці всі акорди, і надає теплоти звучанню 😍.

Тобто, якщо одним словом - то він солодкуватий, ніж приторний. Не дратує ніскілечки.

Якщо говорити про стійкість, то на шкірі він відчутний години 4 максимум, потім стає не таким звучним.

Відносно шлейфу, то тут - ні. Він майже не шлейфить, якщо до 1,5 години можна назвати шлейфом. Але звучить близько до шкіри просто чудово 😍.

Цей аромат можна одягти як вдень, так і ввечері. Він не задушить, звичайно, якщо вміру). Але мій чоловік любить ним поливатися 😁. Досить гарно він звучить в прохолоду, більше в цю пору особисто я чую цитрус в ньому.

Як би я не хотіла, я декілька разів на себе одягала його. І все одно це не моє. Ми з ним не одне ціле навіть на якийсь випадок. А от на чоловіку він звучить гарно - м'яко, трішки древесно, пряно, делікатно пудрово.. особливо гарно на шкірі 🫠.

При мені особисто зайшли двоє чоловіків до магазину, де я обирала парфюм, з проханням затестити цей аромат 😉

Якщо співставити ціна (а зараз він ~ 600грн) та якість, то це прекрасний варіант більш ніж!

Сподіваюсь, що була досить зрозумілою в описі.

Дякую усім, хто завітав 💖

З повагою, Ксенія ✨