Lytvynenko

Xerjoff Casamorati 1888 Lira

Xerjoff Casamorati 1888 Lira
Xerjoff Casamorati 1888 Lira
Xerjoff Casamorati 1888 Lira

Xerjoff - це італійський нішевий бренд парфумів, відомий своїми витонченими композиціями та ароматами, які втілюють в собі елегантність, розкіш та італійський шарм. Заснований Сержіо Момо у 2003 році.

Історія саме цього аромату пов'язана з відродженням колекції Casamorati, яка була створена в Італії в 19 столітті. Відтоді колекція пройшла довгий шлях від забуття до відродження під керівництвом Xerjoff.

Casamorati 1888 Lira є одним із найбільш визначних ароматів цієї колекції, випущений у 2011 році.

Xerjoff Casamorati 1888 Lira
Xerjoff Casamorati 1888 Lira
Xerjoff Casamorati 1888 Lira
Xerjoff Casamorati 1888 Lira

Флакон: непрозоре товсте скло у золотому кольорі, що має прямокутну форму із закругленими краями. Кришка асиметрична, важка і глянцева. Симпатичний пензлик додає свій цікавий акцент. З обох сторін флакона та на кришці витиснуті елегантні золотисті деталі та на передній частині розміщене зображення жінки Lira, що передає шарм того часу.

Піраміда:

Початкова нота: Бергамот, Лаванда, Червоний апельсин
Нота серця: Жасмин, Кориця, Лакриця
Кінцева нота: Ваніль, Карамель, Мускус

Це солоденька ванільно-цитрусова історія, що викликає відчуття теплоти та елегантності. Я не можу віднести цей аромат до "смачних", що асоціюються з кондитерською. Тут в остаточному варіанті я відчуваю пудрову, суху ваніль, яка переплітається з прянями нотами і має певну складність і багатогранність. Аромат розкривається на тілі просто миттєво. Змінюється настільки бурхливо, що важко встигнути.

Аромат починає свій шлях з початкових нот бергамоту, лаванди та червоного апельсина, які приваблюють свіжістю, спокоєм та легкістю. Тут я чітко відчуваю солоденький цитрус. Поступово в серці аромату розкривається ніжність жасмину, теплота кориці та загадковість лакриці, які додають комплексності. Лакриця тут мʼяка, я щодо неї переживала більше за все. Не переношу. Але тут вона приємна. На завершальному етапі розрізняю суху ваніль, карамель та теплоту мускусу, які залишаються у вигляді солоденького, але пильного післясмаку.

Стійкість: 3-4 години, що засмутила. Аромат близький до тіла і шлейфу від нього очікувати не варто. За це теж трохи прикро.

Висновки: це не те, що я звикла обирати, аби відчувати смачну ваніль, яка асоціюється із цукеркою чи пирогом.

Xerjoff Casamorati 1888 Lira інтерпретує атмосферу стародавньої Італії, зберігаючи в собі дух традицій та елегантності.

Цей аромат не має шлейфу та високої стійкості, я не можу сказати, що в захваті від нього, але він однозначно дає відчуття затишку, тепла та жіночності.