Свідома клієнтка

Спробувала не вмиватись зранку

Спробувала не вмиватись зранку

В моєму догляді відбулись вимушені зміни: моя шкіра потерпає від себорейного дерматиту, а з ним і від порушеного епідермального бар'єра. Я не знаю, чи є таке захворювання шкіри, яке не супроводжується порушенням епідермального бар'єра. Через цю особливість моя шкіра погано переносить навіть найлагідніше вмивання, хоча я обираю для неї максимально щадні засоби, та після вмивання вона все одно роздратована, що особливо відчутно перші хвилини, коли я наношу догляд.

Поради не вмиватись зранку, а точніше вмиватись тільки водою я чула і раніше, ми обговорювали цю тему у Клубі, і мені цей метод видавався таким, що не підходить для догляду, в якому на ніч використовуються засоби з силіконами. Зараз же мій нічний догляд не містить силіконів, силікони є тільки у сонцезахисному та у тональному кремах, через це, стан шкіри та той факт, що декілька блогерів, до чиїх думок я дослуховуюсь, також розповідають, що вмиваються зранку тільки водою, я вирішила дати цьому методу шанс.

Десь тиждень зранку я вмиваюсь водою і мені все ще психологічно дивно так робити, але шкіра почала почуватись трохи краще. Ввечері ж я використовую двоетапне очищення, щоб добре змити макіяж та/або санскрін. Я не можу радити цей метод всім як єдиний правильний та, якщо ви відчуваєте дискомфорт після лагідного очищення або маєте проблеми зі шкірою, які супроводжуються порушенням епідермального бар’єра, (акне, розацеа) можна спробувати.

Цих змін на даному етапі виявилось недостатньо. Після нанесення санскріну зранку все було добре, а от до вечора під ним з’являлась сухість, не те щоб прям жах, бувало й гірше, та все ж таки неприємно і недобре для збереження краси та здоров'я шкіри. Нарікань на крем у мене немає, це суто особливість стану шкіри, я подумала над тим, що з цим робити й згадала про MLE крем. Мабуть, ви вже чули про креми на мультиламелярних емульсіях, які ніби створюють латки у місцях порушення епідермального бар'єра, такі креми є у брендів Real Barrier, Atopalm, Dr.Ceuracle, у бренду Medi Peel теж є креми на ламелярних емульгаторах, наприклад, Red Lacto Collagen Cream та Solaxantin Multi Whitening Cream. Виробник не зазначає, що ці креми ламелярні, але судячи зі складу, схоже, що так.

Solaxantin в мене ще є і я довго не могла з ним подружитися, хоча розуміла, що це крутий крем, через те, що він мені відчутно щипав шкіру перші хвилин 5 після нанесення, потім це щипання проходило, так от тепер після вмивання водою без очищувальних засобів він мені не щипає. Тепер я наношу крапельку цього крему на вологу від води шкіри (інакше його доведеться брати багато), а потім сонцезахисний крем Frudia What's Wrong? Help Cicaderm Sun Cream і нарешті моїй шкірі добре, вона зволожена зранку до вечора. Я справді вважаю, що для здорової шкіри достатньо використовувати один сонцезахисний крем, але моя-то не здорова, тож тепер ламелярний крем слугує мені замість сироватки під сонцезахист.

Дякую за увагу, мирного неба ❤️