LunarDemetria

Лампи для манікюру: як вибрати найкращий варіант

Лампи для манікюру: як вибрати найкращий варіант

Для того, щоб підібрати цей важливий інструмент, здавалося б, не треба особливо заморочуватися, адже можна просто прийти в магазин та купити те, що порадять консультанти. Але, насправді, необхідно знати різницю між видами, потужностями та технологіями просушки покриття. Саме тоді можна підібрати дійсно якісний варіант, який прослужить довго, а не просто повинен був бути проданий у магазині, бо немає куди завозити нові.

Так, роздумуючи про те, яку лампу для манікюру вибрати, важливо розуміти, наскільки часто вона буде використовуватися та з якими матеріалами. Адже є велика різниця – в роботі будуть лише прозорі база, топ та кілька кольорів, чи все ж манікюр буде з використанням моделюючих продуктів, проблемними для полімеризації кольорами та великими об’ємами на товщині. Складні дизайни вимагають більшої потужності та фактично пробивної сили променів через матеріал, адже коли просушується прозоре базове покриття у тонкому шарі та кольоровий гель, який все ж має товщину на апексі – це далеко не однакова ситуація. І від цього залежить перший чинник – вид лампи.

Лампи для манікюру: як вибрати найкращий варіант

Насправді знайти зараз УФ-лампу досить складно. Вони давно перестали бути популярними, хоч і досі випускаються. Такі апарати мають всередині досить великі лампи, які можуть зніматися. І, напевно, лише в цьому є їх позитив, адже за потреби елемент можна замінити. Але при цьому така лампа має великі габарити та великий час просушки матеріалу – 2 хвилини для базового й топового покриттів та до 4-х – для кольорового. І ніби для виключно особистого користування цього достатньо – насправді це не так.

Трохи пізніше з'явилися вже лампи для манікюру LED+CCFL, які, фактично, не надто відійшли від попередників. Але якщо цей тип вже досить велика кількість користувачів застала, то попередній – ні. Тут також є спіралеподібна УФ-лампа, яка здебільшого розташована зверху. Проте в гру вступають вже й діоди. Саме їх присутність посприяла скороченню часу просушки вполовину, а також допомогла зменшити розміри. Але CCFL (а по суті та сама УФ) тут так само потребуватиме заміни вже через кілька місяців, великі об'єми матеріалу вона все ще може не просушувати повністю, та й для зору вона є все ще досить шкідливою.

Так яка ж лампа для гель-лаку краща? Зараз – лише UV-LED, що містить виключно діоди. Вона є максимально універсальною, справляється з усіма матеріалами та забезпечує дійсно комфортну роботу. Така лампа сушить прозорі покриття за 30 секунд, а кольори – за хвилину. При цьому є велика кількість їх варіантів, які мають свої цікавинки та допоможуть у створенні ідеального манікюру.

А далі – потужність. Звісно, можна прочитати купу статей про те, яка лампа краща для гель-лаку та відгуки на них, але все це не має сенсу, коли немає розуміння необхідної кількості ват. Побутує думка, що для домашніх користувачів досить варіантів на 24W. Проте насправді зараз це вже давно не так, адже така лампа просушить далеко не кожен матеріал. Домашні майстри вже давно користуються тими самими покриттями, що й профі. Тому зараз найбільш доцільним є вибір лампи на 36W і більше, причому в цьому випадку ідеально працює фраза “більше – краще”. Адже набагато простіше знизити потужність за допомогою кнопки, коли якийсь матеріал починає пекти, ніж бути невпевненими у ідеальному просушуванні.

Як вибрати лампу для манікюру – ніби розібралися. Але ми зачепили лише основу. На ділі сучасні апарати мають купу різних цікавинок, які можуть бути корисними. Якщо сенсором, регулюванням потужності та знімним дном вже нікого не здивувати, адже це вже фактично стандарт, то наявність подушечки для більш зручного розташування руки – це вже щось незвичайне, що є далеко не всюди. Також великим плюсом може стати екранчик, який чітко показує, скільки ще залишилося до кінця полімеризації. Це спростить, наприклад, піджимання арки нігтя чи використання втирок, які потребують специфічного просушування. Різниця може бути і у таймерах, адже коли одна модель може мати класичні “10-30-60 секунд”, то у іншій може бути присутнім більш специфічний таймінг, такий, як 99 секунд чи режим безкінечності. Все це може зіграти свою роль у виборі. Проте варто зважати на те, наскільки це буде доцільним у використанні.

Я є якраз прикладом домашнього користувача, що робить манікюр з використанням і кольорових покриттів, і гелів, і полігелів. І свого часу я мала досить відому лампу для манікюру “Diamond”, які, здається, були тоді одними з найпопулярніших. Проте зараз моєю робочою конячкою є лампа Sun One, яка вже досить довго служить мені вірою і правдою.

Це той варіант хорошої лампи для манікюру, яка є досить недорогою і, при цьому, відпрацьовує кожну свою копійку. 48W, 30 діодів, 3 таймери та можливість використання для педикюру (спойлер – жодного разу так і не робила його) – для мене цей варіант є універсальним та максимально зручним. Під час полімеризації бази та гелю можна легко знизити потужність до 24W, причому після повторного увімкнення вона знов повертається до звичайного режиму. За потреби вона досить легко очищається. Штекер є класичним для подібних апаратів, А блок живлення ще жодного разу не завдавав якихось незручностей.

Ця лампа у мене ще з 2019 року і досі чудово працює. Звісно, з часом та зносом діодів вже з'явилися певні проблеми з просушуванням темних та деяких специфічних кольорів (жовтий, я тебе подолаю), але це все ще хороша лампа для манікюру, яка продовжує виконувати свої функції. В мріях та планах у мене є намір оновитися та придбати нову, але дуже велика вірогідність, що це буде такий самий апарат, або ж аналогічні йому трошки потужніші (бо чорний однотон сушити інколи є тим ще квестом).

Я постаралася вкласти в цей допис всі свої знання та досвід про те як вибрати лампу для манікюру. А вже далі – вибір за вами. Головне пам'ятати, що інколи якісь невеликі невдачі – це провина саме інструменту, не зупинятися і далі відточувати свої манікюри та дизайни.