Lytvynenko

Комплекс вітамінів Noble Health Collagen Class A

Комплекс вітамінів Noble Health Collagen Class A

Цей комплекс для догляду за тілом, обличчям і волоссям від польського виробника Noble Health Collagen Class A самостійно не купувала, а отже, відгуки не читала перед покупкою. А даремно 🤔

Випадіння волосся, повільний рост нігтів (хоча я на це не жаліюся, навпаки, кайфую, що не треба кожні 2 тижні робити манікюр), місцями целюліт та подекуди висипи на шкірі - хороший привід розпочати приймати вітамінний комплекс, особливо після зими, коли є період авітамінозу.

Активні компоненти, що входять у цей комплекс і їхня теоретичн значимість:

(пишу теоретична, бо я не відчула на собі ефективність, на жаль):

  1. Sea fish skin collagen (800 мг): колаген, отриманий зі шкіри морських риб, сприяє здоров'ю шкіри, волосся і нігтів, а також підтримує здоров'я суглобів.
  2. Soya bean protein isolate (280 мг): ізольований соєвий білок є джерелом амінокислот, необхідних для регенерації тканин, підтримки м'язів та загального здоров'я.
  3. Вітамін C (80 мг): вітамін C підтримує імунну систему, сприяє здоров'ю шкіри, підвищує поглинання заліза та прискорює загоєння ран.
  4. Grape seeds extract (40 мг), включаючи проантоціанідини (38 мг): екстракт з насіння винограду містить антиоксиданти, які захищають клітини від пошкоджень вільних радикалів і сприяють здоров'ю серця.
  5. Гіалуронова кислота (30 мг): гіалуронова кислота забезпечує зволоження шкіри, підтримує здоров'я суглобів та зменшує зовнішні ознаки старіння.
  6. Вітамін Е (12 мг): вітамін Е є потужним антиоксидантом, який сприяє здоров'ю шкіри, захищає клітини від пошкоджень та покращує кровообіг.
  7. Цинк (10 мг): цинк важливий для здоров'я імунної системи, шкіри, волосся та нігтів, а також для правильного функціонування більшості органів.
  8. Селен (55 мкг): селен є антиоксидантом, який підтримує імунну систему, захищає клітини від пошкоджень та сприяє здоров'ю щитовидної залози.
  9. Біотин (25 мкг): біотин, або вітамін H, є важливим для здоров'я волосся, шкіри і нігтів, а також для ефективного обміну речовин у організмі.
Комплекс вітамінів Noble Health Collagen Class A
Комплекс вітамінів Noble Health Collagen Class A

Пакування: пластикова баночка круглої форми, з надійною кришкою, що герметично закривається, в білій картонній коробці із всією необхідною інформацію. У мене написи на двох мовах: англійська та польська. Купували вітаміни в Польщі.

Є 2 обʼєми комплексу, що включає або 60 капсул (600 ₴), або 90 (310 ₴), із доставкою з ЄС.

Дивовижне ціноутворення, згодні? 😁

Я пропила 90 капсул і по часу вклалася у трохи більше, ніж 3 тижні. Але забігаючи наперед, бажання повторити баночку не було(

Капсули стандартного розміру, у стандартній прозорій оболонці, із порошком, кольору слонової кістки.

Запах мають не дуже приємний, але натуральний. Це суміш запаху желатину + ще чогось.

Дозування та спосіб прийому: 2 капсули/двічі на день (зранку та ввечері), запиваючи водою. Я приймала перед вживанням їжі. Взагалі, з лікарем не консультувалася, сама собі "призначила", з огляду, що це харчова добавка. Але, мабуть, краще спілкуватися зі спеціалістом перед прийомом подібних вітамінів, добавок тощо.

Виробник вказує, що комплекс підходить для годуючих мам 👩‍🍼

Я не відчула змін в організми майже ніяких...

Пишу "майже", бо трошки бистріше почали відростати нові волоски - біля скронь.

Самопочуття, стан шкіри, мʼязів, нігтів не змінилися.

Взагалі, дозування в цьому вітамінному комплексі може бути достатнім для багатьох людей, щоб побачити позитивні зміни в здоров'ї.

І я розумію, що ефективність може варіюватися в залежності від індивідуальних потреб, стану здоров'я та інших факторів.

В моєму випадку (і читаючи потім відгуки, у багатьох так само), я не відчула покращень, хоча 90 капсул повинні були б бодай натяк на позитивну перспективу зробити 🤔 аби було бажання продовжувати прийом цих вітамін. Ну це моє бачення.

Хто розбирається, напишіть, будь ласка, як оцінювати ефект від прийому нових подібних добавок, через який час очікувати зміни?

У висновку зазначу, що, на щастя, погіршення здоровʼя не відбулося, а ріст нового волосся - це теж невеличка, але перемога. Я очікувала більшого, особливо в загальному самопочутті, бо останні тижні були морально складними і почуття занепаду сил мене переслідували та нині залишаються зі мною.