Spodobaieva Maryna

Краса починається зсередини

Краса починається зсередини

Сьогодні хочеться написати і донести думку про зовсім іншу красу, красу зсередини. В наш час кожен третій має дефіцит. Я не виключення, так, як мала дефіцит заліза і D3.

Думаю кожен, хто страждав залізодефіцитною анемією, знає, як тяжко підніматися по сходах, що таке слабкість, втомлюваність, блідість шкіри, випадіння волосся і т.д.

Зараз вживаю комплекс вітамінів, в якому є залізо для підтримки, але так було не завжди. Дуже тяжко знайти правильне дозування і на жаль лікарі відразу назначають велике і не дають ніяких додаткових рекомендацій. Якщо ви вже зіткнулися з такою проблемою спочатку перевіряйте з яким залізом дефіцит (залізо Fe чи B12), здайте аналіз крові. Якщо вже приймайте залізо, є порада приймайте з апельсиновим соком чи вітаміном С, дуже класно допомагає зменшити симптоми від прийому.

Всі знають за вітамін D3 він стимулює роботу організму, захищаючи нас від ослаблення психічного та фізичного стану. Основними симптомами дефіциту вітаміну D особливо взимку є: часті інфекції, швидка втомлюваність, біль в спині та кістках, знижений настрій, порушення загоєння ран, втрата волосся, біль у м’язах.

Проте не лише недостатня кількість вітаміну D негативно впливає на організм. Надмірна його кількість (понад 4000 МО на рік) також є токсичною. Вітамін D3 краще всього приймати вранці, вечором може викликати безсоння.

Повноцінний сон, актуальна проблема в наш час, але я зіткнулася з нею раніше. Раніше купувала мелатонін, як ще на нього кажуть «гормон молодості», він не викликає звикання, але багато лікарів проти прийому мелатоніну до 45 років, тільки після 45 його стає менше і дійсно радять приймати. Окрім індивідуальних випадків. Підняла для себе це питання і почала вивчати багато матеріалу і натрапила на амінокислоту триптофан, яка впливає на серотонін (наш настрій і поведінка) і мелатонін. Знайшла його в добавці 5-HTP. Нормалізує емоційний стан організму, сон, також підійде, якщо часто страждає головними болями, зменшує тягу до солодкого і вуглеводів і також рекомендують приймати при фибромалгії.

Головне дуже важливо підтримувати наш кишечник, ніякі вітаміни не засвоять при синдромі «дірявого кишечнику». Куркумін (не куркума) дуже прекрасний протизапальний засіб для всього організму і також при запаленні кишечнику, антиоксидант гарно поєднується з про/пребіотиками (пробіотики, які природньо містяться у вашому кишківнику, пребіотики в травному тракті).

Трішки про Омега-3 – це група з трьох важливих типів жирів: ALA, DHA та EPA. Важливо, щоб дозування EPA, DHA було не менше 1000. Вживання їх достатньої кількості допомагає підтримувати здорову роботу сітківки ока, мозку, серця та судин.

Є певні ознаки, які вказують на недостатню кількість Омега 3 в організмі людини: суха та подразнена шкіра, тонке, пошкоджене та схильне до випадіння волосся, сухість очей, депресії, біль або дискомфорт в суглобах.

Нажаль мало споживаю продуктів з Омега 3, то це моя актуальна добавка.

Ехінацея мій найкращий помічник при грипі та інших симптомах, має протизапальну, противірусну та імуностимулюючу дію. Часто вживаю з вітаміном С, в період захворювання чи профілактики, перевірено роками.

Лютеїн моя допомога зору, не випадково називають очним пігментом, оскільки приносить найбільшу користь. Піклуючись про гостроту зору і здоров’я очей, лютеїн є ефективним захистом від багатьох офтальмологічних хвороб.

Головні функції лютеїну: виконує функцію оптичного фільтра, захищаючи очі від ультрафіолетових променів; відповідає за гостроту зору і підвищує чутливість до світла (людям з астигматизмом, привіт); є ефективною профілактикою дистрофічних процесів сітківки, катаракти; зміцнює зір, роблячи його більш гострим; допомагає зберегти хороший зір навіть в літньому віці.

Біотин (вітамін H або В7) чи надія, як відновити волосся. Поживна речовина, яка виконує багато функцій в організмі. Він впливає на метаболічні процеси, регулює рівень глюкози в крові, сприятливо впливає на здоров'я шкіри та волосся, а також виробництво колагену. Використовую, як добавку для покращення волосся, шкіри та нігтів. Приймаю курсом 3-4 місяці.

Моя не експертна підбірка нащо краще звернути увагу:

Вітамін D3

Омега 3 (не дивіться на комплекси з 6, 9)

Магній

Вітаміни групи В

Цинк

Пробіотики

Залізо ( Fe, B12)

Колаген (після 25, краще в комплекті з гіалуроном і вітаміном С)

Краса починається зсередини
Краса починається зсередини
Краса починається зсередини