Blondie_rs

Незмінна класика: або чому я вже більше 5 років з Carmex

Незмінна класика: або чому я вже більше 5 років з Carmex

Всім доброго ранку! Сьогодні знову понеділок, а це означає що новий робочий тиждень та травень попереду.

Знаєте, якщо я пригадаю свої губи до знайомства з Кармексом, то практично жоден раз я не могла красиво носити помади, блиски чи тінти, адже постійно появлялись тріщинки, шелушіння та навіть ранки. До того всього я ще любила догризти зубами... І як результат - все боліло, помади виглядали на таких губах некрасиво, а я не дуже спішила на зустріч знайомствам з бальзамами для губ. Пару раз пробувала щось з дорожчого (в мене був від Milk Makeup, і я збиралась брати Huda Beauty або ще щось такого плану, яке в любому випадку було б більш декоративним, чим помічним). Ну а в дитинстві, само собою, у мене був бальзам "Маленька Принцеса" та відтіночний від Nivea. Вони трохи помʼякшували, але саме загоюючих та відновлюючих властивостей у них не було.

Може, коротку передісторію? Я так люблю робити ліричний вступ 😁 Отже, поїхала я в кінці 2018 року по навчальній музичній програмі в Польщу. Ми весело провели час, і по дорозі назад нас ще завезли в ТЦ. Я звичайно ж погнала щось собі купити на памʼять! Знайшла, памʼятаю, джинси; помаду Revolution Pro і вагалась стосовно кармексу, бо раніше про них чула. Тут підійшов знайомий саксофоніст та й каже, що завжди бере цей бальзам, бо він найкраще загоює та помʼякшує губи. Я на нього косо подивилась😂 але все ж взяла на пробу цей чудо-бальзам зі смаком гранату. В автобусі одразу намастилась і відчула оцих 100500 пощипувань [але не так як від блиску для губ з чилі від Maybelline😅]. Бо губи в мене були в поганському стані, тож бальзам одразу прийнявся за роботу.

Для пришвидшеної дії можна наносити більш товстим шаром та знімати серветкою через 15-20 хв. Потім знову повторити процедуру, якщо вас турбують засохші частинки шкіри. На другий-третій раз уже можна не стирати серветкою; а нанести для помʼякшення та остаточного загоєння.

Я обираю саме в таких стіках, бо вони поки мені найбільш привичні та зручні. Планую ще взяти з ананасом у форматі тюбику для порівняння.

Отже, про смак "Гранат". Бальзам, як і всі наступні його брати та сестрички, не має кольору, та має SPF15. Я також додала фото свого досі збереженого бальзаму з 2018 року та нещодавно придбаного. Відмінною ознакою 2018 року є вибитий логотип на кришечці. Тепер такого не роблять. Аромат у бальзаму доволі насичений, гранатово-солоденький. Чудово загоює, помʼякшує та забезпечує здорову та доглянуту шкіру губ!

Ух, з цим термоядерним малюком ми познайомились після моєї невдалої покупки вишневого та полуничного бальзаму. Справа в тім, що залежно від смаку там теж міняється властивість та відрізняється ось ця ментолово-пекуча загоююча складова. У вишневому взагалі я не відчувала загоєння, а полуничний був мені заслабим; тож віддала мамі. Листаючи сторінки з товаром побачила в наявності Лайм [його, до речі, доволі рідко можна виловити та мало де знайти] і одразу ж замовила. Нанесла на губи - ух. А він такий свіженький, такий прикольний. По властивостям ще сильніший чим Гранат. По аромату він більш свіжий та ще більше дає ось цей холодок по губам. Круто загоює та помʼякшує губи. Люблю його напевне навіть більше за гранатовий.

До речі, ще такий цікавий лайфхак. Якщо наносити Гранат або Лайм наніч перед сном, то зранку в мене враження, що губи трохи збільшились 😂 Вони пухкі, мʼякенькі та наповнені. Тож, деколи їх використовую в якості нічної маски.

Цей бальзам іде з серії - просто зволожити. Вони відносно дорожче класичних серій. Тут я поспішила з покупкою. У мене тоді одночасно закінчився Лайм і Гранат [а в мене зазвичай має бути два Кармекси, один вдома, другий в сумці]. Тож я побігла купити, що було в фізичних магазинах.

Що ж, цей бальзам гарно зволожує, помʼякшує, але зовсім не має ось цих пекучок, які працюють над загоєнням. Має ніжний, справді ягідний аромат. Він єдиний з моєї колекції не містить SPF. Тож, цей стік тільки на випадок підтримання гарного стану губ, коли не потрібно нічого загоювати.

Цей бальзам мені дістався з розформованого наборчику. Не знаю, чи продається він окремо, але я його знайшла теж у одному з місцевих магазинів. Саме лайму чи гранату в них не було, тож мені порадили спробувати такий варіант з ментолом. Він легше підпікає, чим мої улюбленці, та й по дії теж слабший. Але там такий гарний аромат мʼятної, смачної цукерки з легкою солодинкою... Не можливо його не полюбити. Ще додам по властивостям: непогано зволожує та помʼякшує, надає цієї класичної прохолоди губам і злегка загоює. Тож, якщо стан губ не критичний, то цей бальзам теж цілком себе виправдовує.

Взимку я хотіла знайти якийсь аналог Кармексу. Взяла на пробу EOS з легким кокосовим ароматом. Щось воно навіть і не зволожує мені 🙄 Потім поривалась взяти відомий Hurraw або Pur paw paw. Але все ж зупинилась на Carmex та вирішила й надалі їм не зраджувати. Мене тут влаштовує все: ціна, швидка загоююча дія, аромат, зволоження та помʼякшення.

Всім продуктивного робочого тижня та зволожених губок!👄