𝒯𝒶𝓉𝓎𝒶𝓃𝒶

#garniertest: Матуючий крем з вугіллям від Garnier-знахідка для жирної шкіри, але з одним недоліком

#garniertest: Матуючий крем з вугіллям від Garnier-знахідка для жирної шкіри, але з одним недоліком
#garniertest: Матуючий крем з вугіллям від Garnier-знахідка для жирної шкіри, але з одним недоліком
#garniertest: Матуючий крем з вугіллям від Garnier-знахідка для жирної шкіри, але з одним недоліком

Із цієї лінійки у мене вже був міцелярний гель-желе, але стосунки з ним не склалися, він мені не підійшов, тому я не спішила купляти інші засоби з вугіллям, хоча деякі позиції все ж таки цікавили. Вирішила почекати на відгуки, та ось нещодавно з'явилася можливість отримати зволожувальний крем у подарунковому наборі і я не пропустила цей шанс.

#garniertest: Матуючий крем з вугіллям від Garnier-знахідка для жирної шкіри, але з одним недоліком

Я маю комбіновану шкіру, схильну до жирності, тому матуючий засіб як раз в теплу пору року для мене дуже актуальний. На моїй пам'яті (скільки мала подібних матуючих кремів), то не було таких, які б справили надто приємні враження, однак у Garnier це вдалось, хоча засіб і має певний недолік, який опишу нижче.

Крем в картонній коробці, банка зі скла, додаткового захисту під кришкою немає, але збоку є наклейка.

Це мабуть самий незвичний крем, що у мене був, бо він має чорний колір та унікальну матовість. Однак настільки чорним він виглядає у самій банці. Коли його дістаєш та розподіляєш, то він більш сіро-прозорий.

Аромат ідентичний міцелярному засобу цієї лінійки, тільки менш інтенсивний. Він трохи специфічний, але приємний, просто у мене асоціюється з якимись антисептиками, чи засобами для чоловіків.

Крем не дуже густий, у нього більш гелеподібна текстура, вона легка.
Розподіляється гарно, шкірою вбирається швидко. Крем добре зволожує і насправді робить шкіру матовою, але помірно. Обличчя не виглядає сухим.

По відчуттям все комфортно, шкіру не пече, нічого її не подразнює, є освіжаючий ефект.
Обличчя не стає від нього сірим, але якщо наприклад я потім протираю пальці ватним диском з міцелярною водою, то на ньому лишаються сірі сліди. Проте цей момент ніяк не спричиняє якихось проблем. За майже двох тижневе користування з боку шкіри не негативної реакції не було, пори він не забиває і не провокує нових висипань. В принципі - це ж вугілля, тому немає приводу для занепокоєння.

Крем не залишає після себе відчуття маски, чи сухої неприємної плівки, як буває після деяких матуючих кремів. Парникового ефекту не спричиняє, шкірі комфортно. Однак виявила для себе один недолік. Крем може скочуватися. При цьому, це відбувається при певних обставинах. В процесі, коли його наносиш, то все ок. А от коли він повністю поглинається і через хвилин так 5 потерти певні ділянки обличчя, то він скочується.

Також це можна спостерігати, коли нанесеш тональну основу, то по краях обличчя теж можна відчути ці часточки. А так, поверх на нього інші засоби лягають гарно: і SPF і тон.
Недолік не такий уже і критичний, але він є. Просто не слід зайвий раз терти обличчя і тоді все буде гаразд.

Щодо зволоження, то воно непогане, але і не інтенсивне. На літо мені його точно вистачить, а в більш прохолодні пори роки я використовую інші крема, з актуальними на той період властивостями.

Основна функція, яка більш всього цікавила у цьому кремі - то вона мене повністю влаштувала. Маю на увазі матування. Попри те, що поверх цього крему я наношу ще SPF і тональну сироватку, які надають сяяння, то з цим кремом обличчя насправді не так швидко жирніє. Він ніби трохи стримує виділення себуму і регулює баланс. Я навіть можу не користуватися пудрою, а трохи згодом (десь через 4-5 годин) пройтись матуючими салфетками і все прекрасне.

Навіть, якщо і без них, то шкіра на протязі дня так не блищить, як завжди. В цьому плані крем порадував цією властивістю і для жирного типу може стати справжньою знахідкою.
Вище описаний недолік все одно не дуже похмурює загальні враження від цього засобу. Крем мені сподобався, можливо повторю покупку.
Дякую за увагу!