☕️ Karina ☕️

Carmex для губ

Carmex для губ

Цей бальзам є у різних форматах (стік, баночка), в мене саме в тюбику. Я впевнена, що всі знають ці бальзами по їх жовтому червоному легендарному пакуванні та надпису "Carmex".

Виробник - США.

Об'єм - 10 г. Це досить зручно, бо його з легкістю можна взяти із собою. Розхід економний, мені вистачило упаковки на пів року. Далі можливо повторю його, якщо не знайду щось краще 👍

Дозатор як на фото, для мене зручний.

Ціна ~100 грн (на момент огляду), що досить бюджетно за таку якість.

Аромат - полуниця. 🍓

Аромати на вибір. Є ще вишня, original, ягоди, груша, маракуйя, ананас і м'ята, персик і манго, м'ята, кавун.

Текстура - переглянути можна на прикріпленому фото. Дає легкий м'ятний холодок на губах. ✨️

Зволожує чудово, для більшого відновлення вночі я застосовую маску для губ іншого бренду.

Має фактор захисту СПФ 15. ☀️

Carmex для губ
Carmex для губ

Тепер перейдемо до складу.

Ingredients: Petrolatum, Lanolin, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Aroma, Cera Alba, Cetyl Esters, Theobroma Cacao Seed Butter, Benzophenone-3, Paraffinum Liquidum, BHT, Camphor, Menthol, Stevia Rebaudiana Extract, Tocopherol.

3 складники середнього рівня безпеки.

Ethylhexyl Methoxycinnamate - прозора, безбарвна рідина. Слабко розчиняється у воді. Добре розчиняється в спиртах та оліях, ізопропанолі. Високоефективний органічний ультрафіолетовий фільтр. Вводиться як спеціальна добавка до зволожуючих кремів, губних помад, манікюрних лаків, шампунів, засобів для засмаги.  Рідкий UVB фільтр. Під впливом ультрафіолетового випромінювання він може розпадатися на компоненти, що викликають подразнення, і ефект, який можна зменшити, якщо його правильно інкапсулювати. Він краще працює у формулах у поєднанні з оксидом цинку. Було показано, що октиноксат проникає через шкіру, що призводить до системної абсорбції. Наслідки цього дослідження для здоров'я людини невідомі.


Aroma - Віддушка парфумерна. Речовини, які додають у косметичні продукти, щоб кінцевий продукт також приємно пах. Аромат у США та парфумерія у ЄС – це загальний термін у списку інгредієнтів, який у середньому складається з 30-50 хімічних речовин (але може містити до 200 компонентів!). Як цей компонент можуть використовуватися як натуральні, так і синтетичні інгредієнти. У натуральній косметиці виробники використовують натуральні ефірні олії або компоненти ефірних олій.

Benzophenone-3 - Оксибензон (бензофенон-3 (BP-3))— це природна хімічна речовина, яка міститься в деяких квіткових рослинах. BP-3 поглинає та розсіює шкідливі ультрафіолетові (УФ) промені сонця. З цієї причини його виробляють для використання в якості сонцезахисного крему в лосьйонах, кондиціонерах і косметиці. При нанесенні на шкіру як інгредієнт сонцезахисних кремів, косметики та/або лосьйонів BP-3 всмоктується в організм, де порушує ендокринні рівні, що призводить до проблем зі здоров’ям. Фактично, нещодавнє дослідження показало, що BP-3 може збільшити ризик раку. У цьому дослідженні під назвою: Бензофенон-3 є основним фактором відбілювання коралів у багатьох регіонах світу, особливо в тих, де є велика індустрія туризму. Хоча нанесення сонцезахисного крему допомагає захистити людей від раку шкіри, коли ці люди з добрих намірів заходять в океан, щоб поплавати, весь сонцезахисний крем змивається, забруднюючи коралові рифи.

Який у Вас улюблений та ефективний засіб для зволоження губ? 👄