Топ-5 кращих сироваток для обличчя
Від акне, пігментації та сухості
Я завжди думала, що сироватки для обличчя - це не для мене. Точніше, багатошаровий догляд може нашкодити моїй і без того жирній шкірі. Однак перші пігментні плями змусили мене шукати дієвий догляд і саме серед сироваток я знайшла найдієвіші засоби. Сьогодні я поділюся з вами своїми улюбленими сироватками для обличчя: мій топ-5 допоможе прибрати не тільки “сонячні плямки”, але й прищики, постакне, сухість і дрібні зморшки.
The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc PCA 1%
The Ordinary - це найпопулярніші сироватки для обличчя у США та Європі. Вони досить бюджетні і більшість із них дійсно працюють. Після вдалого затесту кривавого пілінгу (до речі, мій перший огляд у МК був саме про нього: https://club.makeup.com.ua/post/494/) я спробувала Ніацинамід+Цинк на водній основі, і дует дав нереальний результат.
Які проблеми вирішує?
- тьмяний, нерівний тон шкіри;
- розширені пори;
- постакне;
- акне і ранки від прищів;
- пігментація;
- надмірне виділення себуму;
- сухість шкіри.
Також активні компоненти спрямовані на відновлення захисного бар’єру шкіри, який порушується під час системного лікування акне.
Як використовувати?
Вранці та/або ввечері, перед кремом або олійкою.
Не можна поєднувати із деякими засобами The Ordinary:
- Vitamin C Suspension 30% in Silicone,
- Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2%,
- Ascorbic Acid 8% + Alpha Arbutin 2%,
- 100% L-Ascorbic Acid Powder,
- Ethylated Ascorbic Acid 15% Solution.
Якщо ж у вашій рутині є вітамін С, то наносьте його у вечірній час, а Niacinamide 10% + Zinc PCA 1% - зранку.
Q+A Zinc PCA Facial Serum
Сироватка з цинком - це найкраща подружка тих, хто лікує висипи та хоче зробити шкіру більш пружною. Він швидко загоює ранки (це якщо ви не можете втриматись від того, щоб поковиряти обличчя) та знімає подразнення. У пляшечці, окрім цинку, присутні й інші компоненти:
- гриби (рейші та шиїтаке) стимулюють вироботку колагену та еластину, які відповідають за молодість;
- бетаїн має зволожувальну дію, знімає подразнення та пришвидшує регенерацію;
- молочнокислі бактерії освітлють шкіру та мають антибактеріальну дію;
- жимолость - зволожує, зменшує запалення, ідеально підходить для корекції перших вікових змін;
- молочна кислота: зволожує та має протизапальну функцію.
Рекомендовано:
- для зрілої шкіри та перших зморшок;
- для жирної та комбі шкіри;
- для лікування акне.
Як використовувати?
У якості доповнення вечірньої рутини. Декілька крапель сироватки нанести на чисту суху шкіру і масажувати до повного вбирання.
Зараз я використовую Zinc PCA для зони декольте та спини, мене почали турбувати висипи на тілі тільки у 35 років( Перші позитивні зміни стали помітні через місяць: шкіра стала помітно чистішою, а через півроку регулярного нанесення - більш пружною.
Rilastil Aqua Intense Gel Serum
Мій SOS-засіб для миттєвого зволоження. Ця сироватка з’явилась у мене на початку лікування третиноїдами і я була в приємному шоці від того, як швидко вона нейтралізує лущення і позбавляє від відчуття стягнутості. Можливо, є безліч інших хороших зволожувальних сироваток, але саме ця підкорила моє серденько, бо є некомедогенною.
Як діє?
- гіалуронова кислота з високою молекулярною вагою запобігає втраті вологи, а з низькою - глибоко зволожує;
- нейтралізує усі симптоми зневоднення шкіри: стягнутість, лущення, почервоніння;
- сироватка захищає від негативного впливу навколишнього середовища;
- регулює роботу сальних залоз, відновлює еластичність та має пролонговану зволожувальну дію.
Окремо хочу відзначити текстуру сироватки. Миттєво вбирається, не лишає липкості та неприємних відчуттів.
Cos De Baha Azelaic Acid 10% Serum
Anna_feerie , я довго стримувала свій порив спробувати Cos De Baha (бо поличка скоро впаде від від пляшечок), але ти переконала. І я тобі дуже вдячна, бо ця азелаїнка - то меджик!
Кому варто вибрати сироватку для обличчя Azelaic Acid 10%?
- тим, хто бореться із акне;
- кого турбує розацеа;
- усім, хто хоче позбутися від пігментації, постакне та рубців.
Як це працює?
- мікс азелаїнової кислоти та ніацинаміду регулює роботу сальних залоз, має протизапальну дію, забезпечує ефект glowy skin, “стирає” пігментацію та сліди постакне;
- алое та пантенол зволожують та регенерують;
- зелений чай зменшує запалення, тонизує та знімає подразнення;
Коли та як використовувати?
Зранку та ввечері, перед нанесенням зволожувального крему. І ви точно не зможете пропустити цей етап, бо рука тягнеться до Cos De Baha!
La Roche Posay Mela B3 Serum
18 років досліджень - це привід, щоб звернути увагу на продукт, чи не так? La Roche Posay нещодавно презентував сироватку на основі запатентованого компоненту Мелазилу, який затримує надлишок меланіну, запобігаючи його проявам на шкірі.
Із чим бореться?
- з уже існуючими пігментними плямами;
- запобігає появі пігментації;
- зі слідами постакне.
Яких результатів варто очікувати?
- через тиждень тон шкіри стає більш рівним;
- за 14 днів - колір і кількість пігментних плямок значно зменшується;
- після місяця використання навіть стійка пігментація стає менш помітною.
У мої руки пляшечка потрапила на офіційній презентації у квітні, зараз я активно тестую сироватку на зонах із найпомітнішою пігментацією. На 100% плямки поки не зникли, але я продовжую боротьбу і невдовзі присвячу Mela B3 окремий, більш розгорнутий допис.
⁉️Красуні, вибачаюсь за офтоп і сподіваюсь на вашу допомогу. Наразі я шукаю класну пудру для обличчя з SPF (чим вище - тим краще), яка матує та блюрить шкіру. Бюджет не має значення, головне - якість та ваша щира рекомендація. Якщо ви знайшли ту саму - поділіться, пліз❤️
Коментарі (0)