Як позбутися волосся на обличчі: топ порад
Боялися дермапланінгу? Я спробувала його замість вас
Питання волосся на тілі бентежить багатьох, особливо ближче до літа, коли під яскравими променями сонця видно все, що не догледіла прибрати вдома. А як бути з обличчям?
Приблизно рік тому назад я спробувала для себе віск і зрозуміла, що це робочий, але не ідеальний варіант видалення волосся на обличчі саме для мене. Оскільки шкіра тонка, чутлива і має велику кількість пушкового волосся, через що локальна депіляція виглядало помітно і здебільшого навіть дивно.
Десь в цей час на просторах інтернету завірусилася така процедура як дермапланінг.
Що таке дермапланінг?
Дермапланінг – це косметична процедура, яка передбачає механічне видалення верхнього шару відмерлих клітин шкіри та дрібних волосків (пушкового волосся) з обличчя за допомогою спеціального стерильного скальпеля або леза. Це робиться для того, щоб шкіра виглядала більш гладенькою, яскравою та оновленою.
Процедура дермапланінгу має кілька переваг:
- оновлення шкіри: видаляючи відмерлі клітини, дермапланінг сприяє швидшому оновленню шкіри;
- гладкість шкіри: шкіра стає надзвичайно гладенькою, що покращує нанесення макіяжу;
- зменшення дрібних зморшок: видалення верхнього шару шкіри може допомогти зменшити видимість дрібних зморшок і тонких ліній;
- покращення поглинання продуктів догляду: після дермапланінгу шкіра краще поглинає сироватки, креми та інші засоби догляду;
- зменшення пігментації: процедура може сприяти вирівнюванню тону шкіри та зменшенню пігментних плям.
Дівчата, в яких є чоловіки, мабуть помічали, наскільки гладенька, м'яка та рівномірна шкіра у їхніх коханих. Звичайно, ми не можемо користуватися звичайним станком через певні упередження та іншу структуру волосся на обличчі, але дермапланінг дозволяє спробувати цей прийом на собі.
Спростування найпоширеніших страхів перед початком дермапланінгу
Йду на випередження і відповідаю на найпопулярніші питання дівчат:
- Чи відростає волосся більш цупким та темним?
Ні, якщо ви не маєте гормональних проблем, волосся на обличчі буде відростати такої ж структури, яка була раніше;
- Чи підходить такий варіант тим, у кого є акне?
Категоричне ні. Я використовую цей метод видалення волосся лише на етапі ремісії, але при наявності активних запалень ситуація на обличчі може тільки погіршитися, тому варто зачекати одужання;
- Можна використовувати 1 лезо двічі?
Не можна, адже це підвищує ризик різноманітних запалень. На жаль, в домашніх умовах ви не зможете продензифікувати інструмент так, як це роблять хірурги, тому краще просто використайте нову. Леза для дермапланингу зазвичай зовсім не дорогі;
- Як часто треба робити процедуру?
Все індивідуально. Раніше я робила видалення волосся лезом десь 1 раз на місяць. Наразі я видаляю пушкове волосся десь раз на 2-3 місяці, адже волосся росте повільно та не заважає мені в перерві між голінням;
- Чи відчувається щетина при відростанні?
Трохи так, адже волосся збривається під кутом і набуває скошеної форми, але для мене це більш прийнятно, ніж виглядати на сонці як Кончіта Вурст;
- Чи помітила я зміни в якості шкіри?
Так, так і ще раз так. Це буквально найкращий та найбільш контрольований вид ексфоліації, який у мене був. Обличчя миттєво стає гладеньким та набуває більш рівномірний тон, адже все пушкове волосся зазвичай має русий підтон і візуально робить шкіру більш тьмяною.
- Чи роблю я дермапланінг на все обличчя?
Моя найпроблемніша зона локалізується на щоках та над верхньою губою (білявки теж стають котом Базиліо). Саме це місце я обробляю інструментом. На даному етапі я не спускаюся до зони підборіддя, і не використовую в зоні лоба (хоча багато хто так робить і це ок), в мене просто немає такого естетичного запиту, але ви можете спробувати.
Результат: до і після
Буду відверта, мені не супер легко викладати фото волохатого обличчя в макро на сонці, бо в світі бодіпозитиву я ще той бодінегатив (але тільки по відношенню до себе).
Але я хочу показати, що з цим можна контрольовано боротися та не комплексувати, якщо вже є така заморочка в голові.
Які леза я використовую?
Одного разу я замовила леза Wilkinson Sword Intuition Perfect Finish Eyebrow Styler. Так вони зі мно ю і лишилися досьогодні. На упаковці написано, що ці леза для брів, але інструкція дозволяє викорситовувати їх і для обличчя. Гострі, зручні, з силіконовим ковпачком. Також в комплекті є ковпачок який прикриває лезо на 60%, він вкладений для того, щоб ви могли робити корекцію брів і випадково не зачепили потрібні волоски.
Більше нічого про них сказати не можу, леза і леза :)
Коментарі (0)