Strange Love

Вибач, MERMADЕ, але...

Вибач, MERMADЕ, але...

Сироватка Silk protein & Mica від MERMADE залишила у мене суперечливі враження. Отримала її на тестування та довго намагалася розгадати. З одного боку, вона дарує шкірі сяйво та легке зволоження, з іншого - її формат та властивості викликають ряд запитань.

Сироватка позиціонується як засіб для догляду, проте містить мерехтливі часточки, які зазвичай зустрічаємо лише в декоративній косметиці. Використання сироватки як доглядового засобу не дає значного ефекту, окрім легкого зволоження. З іншого боку - чи потрібен мені декоративний блиск усього обличчя? Зазвичай обмежуємося хайлайтером на декількох ділянках обличчя.

Вибач, MERMADЕ, але...

Перше, що відчуваєш після відкривання - сильний аромат. Сироватка має дуже інтенсивний запах віддушки, який відчувається навіть після нанесення. Не розумію, для чого додавати віддушку в доглядову косметику для обличчя, це лише зайві алергени та подразники.

Щодо зволоження, то ефект є, проте мінімальний. Для людей з нормальним типом шкірі його буде цілком достатньо. Для сухої чи комбінованої шкіри зволоження однозначно замало, вам захочеться нанести ще якийсь лосьйон чи крем для відчуття повного комфорту.

Сироватка доволі рідка, має тілесний відтінок та незліченну кількість мерехтливих часточок. Під час розподілення сироватка трохи біліє, проте майже одразу ця білизна зникає.

Замість супердрібної міки, як можна було б очікувати від хайлайтера, сироватка містить шматочки слюди доволі великого розміру. До того ж часточки осідають на проблемних ділянках обличчя та заломах. Сяйво, яке дає сироватка, доволі помітне, а блискітки видно неозброєним оком.

Підозрюю, що MERMADЕ хотіли створити таку сяючу основу під макіяж, як от у Charlotte Tilbury її "Wonder Glow", проте в Шарлотти часточки шиммеру значно дрібніші та непомітні, вони дають ефект вологої шкіри, а не враження, що ти впав в ялинкові прикраси обличчям.

Виробник пропонує використовувати сироватку для масажу обличчя з шкребком гуаша. Як на мене, то шкіра перед такою процедурою має бути ідеально чистою, без мерехтливих часточок чи слюди. Навіщо втирати міку в шкіру?

А тепер поговоримо про те, де засіб справді виглядатиме добре. Руки, ноги, груди. Приємний аромат, золотий шиммер, легке зволоження: все це робить Silk protein & Mica від MERMADE ідеальним засобом для сяючої шкіри влітку. Проте в якості догляду за обличчям - ні.

Добитися сироваткою живого сяйва шкіри можна завдяки активам, а не слюдою