LunarDemetria

Той самий червоний, або як я, нарешті, побачила колір моєї мрії на волоссі

Той самий червоний, або як я, нарешті, побачила колір моєї мрії на волоссі

Привіт! Я згадувала у пості про переваги мого кольору те, що скоро буду тонуватися. І скажу чесно, планувала я цю процедуру кілька тижнів, але зірки ніяк не могли зійтися. Але, нарешті, днями я це зробила і готова поділитися тим, що ми маємо та чим це було досягнуто.

Мій попередній колір, скажімо чесно, був більше малиновим, ніж червоним. Коли після попереднього тонування я змила засіб – я була трошки в шоці, але це було за день до випуску з магістратури і часу перероблювати хоч щось просто вже не було. Але поступово відтінок вимивався, вицвітав і став холодним рудим, що на кінцях виглядав все більше далеким від бажаного. На сонці це ще було гарно, але штучне світло викривало всі неідеальності. Тому поступово я стала шукати наступний тонувальний засіб. І саме тоді в мої руки потрапив він. Biolage ColorBalm у відтінку Red Poppy.

На офіційному сайті Biolage можна знайти одразу декілька пунктів, які стосуються використання цього засобу. Так, кажуть, що ця маска зможе:

  • Освіжити та посилити колір вже за 5-10 хвилин
  • Глибоко кондиціонувати волосся
  • Не пошкодити пасма
  • Давати результат на будь-якому волоссі, навіть темному чи фарбованому (в залежності бази)
  • Додати блиску та сяйва.

До того ж виробник зазначає, що засіб не містить сульфатів, силіконів та парабенів. Він є веганським та не тестується на тваринах.

Цікаво, що прямо на сайті вказано і те, для якої бази працюватиме той чи інший бальзам. І умовно їх можна розділити на варіанти для темного волосся, та для світлого. Причому мій відтінок не рекомендований для тих, хто має базу вище 6-го рівня. Причина цьому, якщо чесно, мені не дуже зрозуміла, але, припускаю, це через те, що червоний пігмент застрягає у волоссі та потім буде дуже складно повернутися до початкового рівня. Хоча за логікою, наприклад, на найсвітлішому блонді це був би справді максимально яскравий колір. Проте у лінійці є і ті, що підходять виключно для світлих відтінків, і на мій вони б вже не спрацювали. Тому я зрозуміла, що з обраним варіантом все чудово та вирішила, що треба вже експериментувати.

Флакон має зручний формат, це звичайний класичний тюбик великих об'ємів. Матеріал досить приємний на дотик, не слизький (але спойлер – фарбується аж бігом за рахунок свого білого кольору). На ньому вказані всі необхідні інструкції щодо використання кількома мовами. А вже після відкриття кришки на нас чекає яскрава субстанція майже такого ж кольору, як і кольорова вставка на упаковці.

Засіб досить текучий. Він не рідкий, проте і не густий, я б це назвала класичною консистенцією звичайної маски для волосся. Запаху при цьому майже немає, лише якийсь легенький, трохи ніби фруктовий відзвук. І насправді для мене це було досить важливо, адже я фарбую волосся близько до обличчя, сильний хімічний запах мені б заважав.

Мій колір Red Poppy, як заявлено – холодний червоний. Проте я б сказала, що він є більш нейтральним, він не дає малинового ефекту, як деякі холодні відтінки. На сайті вказано, що він дає видимі результати на волоссі від 6 до 4 рівнів включно, словами ж це було передано як “для середнього та темного коричневого” (“for medium to dark brown”). Також він підходить волоссю з червоною базою, тобто всі відтінки рудого, навіть після вибілювання та наступного фарбування – це саме те, для чого і було створено цей засіб. А як я вже згадала, я маю саме червону базу на переважній більшості довжини, тому це ідеальний варіант саме для мене. У лінійці, до речі, є варіант для світлішого волосся із виражено теплим тоном, проте це не те чого я хотіла. Але любителькам більш класичного рудого з оранжевою базою він може сподобатись.

Тож я нанюхала цю маску, подивилася на її текстуру і сфотографувала для посту і пішла, нарешті, фарбуватися, чи то скоріш тонуватися. У мене планувалися ще справи після цього, проте в процесі я їх відмінила. Але скажу так, у мене спочатку було трошки більше, ніж півгодини на все про все. А я маю волосся великої довжини. То наперед вже було зрозуміло – у мене сьогодні спа-день, а не вебінари.

Для тонування обов'язково треба використовувати рукавички, засіб фарбує швидко, тож потрапляння його на руки небажане. До того ж, за рахунок своєї консистенції він швидко лягає не лише на волосся, а й на будь-який одяг чи предмети побуту. В процесі я трошки пошкодувала, що не прибрала у ванній, в якій я це робила, доріжку та не застелила довкола себе чимось. Але все-таки в останній момент я згадала про існування своєї «фарбувальної» футболки і все робила саме в ній.

Для початку треба було помити голову. Я це робила як зазвичай – два промивання, лише тільки без скрабу та додаткових засобів. Після цього необхідно було підсушити волосся рушником, воно повинно було бути саме вологим. Потім я повторно прочесала його гребенем, хоч і робила це до миття голови. І вже далі почалася моя фарбувальна вакханалія, як я це називаю.

Я наносила все за схемою від кінців до коренів, адже важливим було саме те, щоб відтінок максимально яскравим був по довжині. Тобто спочатку я пропрацювала ліву сторону кінчиків, потім праву, а вже далі у такому ж порядку сторін нанесла засіб на корені. І скажу чесно, я підготувала для себе зажими та пензлик для фарбування, але на ділі все наносила лише руками в рукавицях. Це досить зручно, проте при повторному тонуванні я, скоріше за все, використаю мисочку, куди виллю залишки засобу. В процесі досить незручно постійно відкривати флакон та додавати маску на волосся, через це я навіть примудрилася поставити кілька плям (які досить швидко і легко відтерлися). Але хвилин за 20 я встигла пройтися нею по всьому волоссю, і, залишивши її ще на 5 хвилин, я почала відмивати все, окрім себе.

Процес тонування для мене не найбільш приємний та швидкий, адже через те, що я роблю це сама, це довго і часто брудно. Так вийшло і тут. У масці була вся моя шия, плечі (моя футболка була типу cold shoulders – з вирізами на них), частково грудна клітина там, де волосся лежало після нанесення. Також пофарбувалися руки там, де хоч трохи щось потрапило. У ванній я також помітила кілька плям. Разом з тим пофарбувалась частина моєї стопи, на яку я випадково ляпнула маскою, а від неї – доріжка у ванній. Тому закінчення тих п'яти хвилин я дуже сильно очікувала. І як тільки таймер продзвенів – я одразу почала «змиватися».

Власниці рудого волосся мене зрозуміють – під час змивання тонування складається враження, ніби тут когось прибили. Вода одразу стала яскраво-червоною, і була вона такою ще приблизно 3-4 хвилини. Поступово яскравість трошки зменшилася, але до повністю прозорої води вимитись просто нереально (та і не потрібно). Одразу скажу, бажано при змиванні зробити все, щоб вода одразу стікала, не затримуючись у ванній. Інакше покриття може набути легкого червонуватого відтінку (для того, щоб його змити – треба лише раз пройтися засобом для очистки, проте можна цього і не допускати). Також у першу хвилину варто або не чіпати волосся, або робити це у рукавичках, бо у мене пофарбувалася внутрішня сторона нігтів зі світлим гель-лаком. Далі вже його можна прочісувати пальцями та робити всі звичні маніпуляції. Я ж після змивання не робила більше нічого, лише замоталась у рушник (бажано темний, на світлому буде безкоштовний тай-дай 😂), мені було цікаво, чи виконає засіб свої обіцянки.

Сказати, що я була в шоці – це не сказати нічого. Я не мала великих очікувань, адже тримала засіб на волоссі я лише 5 хвилин, інший час – це лише період нанесення по зонах. Проте навіть цих хвилин вистачило для досягнення нереального яскравого червоного кольору, який по довжині ніби аж світиться (на фото це дуже складно передати). Корені я тримала не так довго, не хотіла настільки сильного профарбовування для більш натурального вимивання, тож те, що вони стали фактично рудими, мене більш ніж влаштовує. Відтінок досить однорідний, він не має тенденції до холоду чи тепла. І це саме той червоний, якого я намагалася досягти не один рік та який ніяк у мене не виходив.

А що ж щодо обіцянок виробника? Колір дійсно вийшло освіжити та посилити за такий невеликий проміжок часу. Волосся після використання м'яке, блискуче та легко розчісувалося. Я не помітила жодних пошкоджень, враження навпаки, ніби я пройшла якусь дорогу процедуру відновлення. До того ж приємним фактором є те, що навіть після наступного миття голови відтінок залишився таким же яскравим (третє-четверте фото в каруселі яскраво це показують).

Все, куди потрапив засіб я змогла відмити, при чому досить легко. Єдине, що футболку довелося прати двічі. Також флакон пофарбувався та має легкий червонуватий відтінок. Довкола себе я не залишаю плям, тонування вже пережило кілька тренувань. А ще я встигла отримати кілька компліментів.

Мені однозначно сподобався цей засіб! Це досить швидкий та легкий спосіб оновити колір та зробити його яскравим. Тонування з його допомогою можна проводити самостійно, лише треба продумати, як не наставити плям навкруги. А результат того справді вартий. Тож я дійсно можу радити Biolage ColorBalm, адже я давно так не кайфувала від свого волосся❤️