saybeautyk

#summerwithmakeupclub

#summerwithmakeupclub

Привіт!

Сьогодні поговоримо про літні лайфхаки. Деякі з них я вже розповідала у схожому челенджі минулого року, а деякими поділюсь вперше)

1️⃣Використовую легку натуральну рисову пудру від Sweet Lemon, яку ви і можете бачити зі мною на обкладинці.

Вона чудово матує і, головне, підходить для проблемної шкіри, не забиває пори.

Я закріплюю ними всі свої спф-засоби, щоб закатувати блиск і шкірі було більш комфортно.

На жаль, недавно в мене зламався сіфтер з цієї пудри - я відкручувала зранку кришку і вона тріснула збоку, а середина просто випала. Тож після цього фото баночка пішла у смітник, а пудра переїхала в іншу тару.

2️⃣Як би це банально не звучало, але спф, спф і ще раз спф. Я маю другий фототип шкіри - світленька, тонка шкіра, досить багато родимок і схильність до пігментації. Як би це страшно не звучало, але треба усвідомлювати, що люди з такою шкірою знаходяться у групі ризику з розвитку меланоми, тож шкіру необхідно захищати.

Особливо зараз, коли сонце вже пече; особливо, якщо на відпочинку десь біля води чи просто на відкритому сонці.

Наношу спф в достатній кількості (один палець на обличчя), зверху матую його пудрою.

Якщо наношу тон, то під нього також спф.

3️⃣Намагаюсь частіше зволожувати повітря вдома. Вдячна нашій Оксанці за зволожувач, який наразі працює щоденно :) у нас сухе повітря і взимку, але влітку ще додається спека і це просто дабл-кілл.

4️⃣Ношу переважно світлі речі, особливо футболки.

Проста фізика - чорний сильніше тягне до себе сонячні промені, тому влітку найчастіше мене можна побачити саме у білій футболці і шортах.

5️⃣Не засмагаю взагалі ніколи. Тобто, звичайно, що повністю вберегти шкіру від засмаги не вдасться, але прям щоб цілеспрямовано я не засмагаю.

Безпечної засмаги не буває, тому завжди намагаюсь бути десь в тіні і максимально захищати тіло одягом. Наприклад, ми часто виходимо на воду на сапах, тому я завжди поверх купальника одягаю ще довгу білу футболку/сорочку, щоб захистити тіло від небажаної засмаги і сонячних опіків.

Ось такі в мене вийшли 5 літніх лайфхаків. Сподіваюсь, що комусь було цікаво і корисно :)