Teania

Крапля жиру для очищення обличчя

Крапля жиру для очищення обличчя

Вітаю!
Відомо, що якісне очищення шкіри – це запорука її здоров’я. Важливо правильно очищувати шкіру як ввечері, так і зранку. Але, при цьому, необхідно правильно підібрати засіб відповідно до типу шкіри та інших косметичних засобів, які вже є в щоденній рутині. Зараз в косметичній індустрії можна зустріти безліч засобів із різними обіцянками. Як же обрати саме той засіб?
Адже, пам’ятаючи історію розвитку цього ринку, хочу зазначити, що дуже багато змінилось за останнє десятиліття і з’явилось достатньо багато нових засобів для очищення шкіри.
Більшість сучасних косметологів/ брендів/блогерів схиляються до твердження ефективного двохетапного вечірнього очищення шкіри за будь-якого типу шкіри, адже так змивається забруднення, продукти секреції шкіри, залишки спф засобу та макіяжу і т. д.
Найбільш поширеною є пара міцелярна вода+гель/пінка/мус для вмивання (підходить для всіх типів шкіри, тобто, універсальний метод). Крім того, популярним зараз є метод очищення гідрофільна олія/бальзам+гель/пінка/мус (всі типи шкіри, але жирна/комбінована треба підбирати), молочко/крем+гель/пінка/мус (суха та комбінована, чутлива шкіра).
Закінчився мій стандартний догляд міцелярна вода+гель, а також, шкіра стала більш сухішою, я застрягла у стані вибору між молочком та кремом для вмивання. Вирішення цієї проблеми прийшло саме собою, адже мені на очі потрапила реклама...бальзаму для вмивання... Продивившись характеристики: склад/ об’єм/ціна, я вирішила спробувати. Хочу зазначити, що такого плану засіб та доглядову косметику цього бренду використовую вперше.
Відмінністю крему/молочка/бальзаму є те, що дані засоби для очищення не містять в своєму складі тривіальних ПАВів, які можна зустріти в гелі/пінці/мусі для очищення, які й викликають ПІНУ. В основному, це засоби на основі натуральних олій та синтетичних емолентів, емульгатора/ів, загущувачів та доглядових компонентів із консервантами (куди ж без них).

Такий склад забезпечує продукту:
1) більш якіснішу роботу із забрудненням шкіри та макіяжем, адже ліпофільні (жиролюбні) емоленти проникають глибше;
2) більш “багатшу”, м’якішу (so soft) текстуру засобу за рахунок підвищеної концентрації тих же емолентів, тому зменшується розтягнення шкіри.
Із мінусів можна виділити:
1) засіб може залишати плівку на обличчі через високу концентрацію емолентів;
2) при використанні відчувається занадто «жирно» на шкірі;
Крем та молочко мають більш легку текстуру та меншу кількість емолентів, можуть містити жирні спирти (отримують із рослинних масел), при контакті з водою емульгують та змиваються, в основному, не залишаючи жирної плівки. Бальзам має більш насичений емолентами (натуральними та синтетичними) склад, тому може змиватись, залишаючи жирну плівку. Що, власне, я і отримала від бальзаму.

Що ж ми маємо в складі даного засобу?

Ethylhexyl Palmitate, Aqua, Glycerin, Beheneth-25, Theobroma Grandiflorum Seed Butter, Sodium Levulinate, Pentylene Glycol, Lactococcus Ferment Extract, Lactobacillus/Brassica Nigra Seed Ferment Extract, Caprylyl Glycol, Tocopheryl Acetate, Sodium Polyacrylate, Amylopectin, Calcium Lactate, Xanthan Gum, Benzyl Alcohol, Levulinic Acid, Parfum, Disodium Edta, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Phenoxyethanol, Ci 19140, Ci 16035.

Технологічні компоненти:

Текстура, тобто в’язкість, засобу підтримується за рахунок емолентів Ethylhexyl Palmitate – основний, його значна кількість в бальзамі перше місце!), Theobroma Grandiflorum Seed Butter – баттер купуасу, багатий олеїновими жирними кислотами. В засобі присутні Beheneth-25 – ефір поліетиленгліколю із бегениловим спиртом, який є основним емульгатором о/в, саме завдяки йому бальзам має ніжну текстуру та м’який сенсорний профіль; загусники-гелеутворювачі: Sodium poliacrylate, Amylopectin, Xantan gum. Як розчинник та для кращої взаємодії компонентів – pentylene glycol. Ще технічні компоненти: Calcium Lactate – буферний агент, Disodium Edta – хелат, для стабілізації засобу; Caprylyl Glycol, Benzyl Alcohol, Levulinic Acid, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Phenoxyethanol – консерванти Ci 19140, Ci 16035 – барвники, і наостанок Parfum – віддушка.

Доглядові компоненти (якщо навіть чесно масажувати обличчя протягом 1 – 2 хвилин, чи можливий їх вплив?!питання риторичне), проте їх наявність все ж плюс, а не мінус: Glycerin – 2 в 1 класичний зволожувач шкіри та стабілізатор у бальзамі; Lactococcus Ferment Extract, Lactobacillus/Brassica Nigra Seed Ferment Extract – ферментований екстракт чорної гірчиці, добре працює із кондиціонуванням шкіри; Tocopheryl Acetate – антиоксидант. Не густо (в порівнянні, наприклад, із південнокорейськими засобами).

Виробник. Як бачимо, виробник (до речі, сам бренд – Швеція, потужності виробництва – Польща) старанно попрацював над формулою.

Інформація від виробника. Лаконічна форма подачі інформації: баттер для очищення, зняття макіяжу та бруду «одним махом».

Також зазначено, що містить купуасу баттер, підходить для веганів, упаковка містить 45% переробленого пластику.

Термін використання. Об’єм засобу 150 мл. Зазначений термін для використання виробником – 12 місяців. Мені вистачило на користування (лише обличчя) протягом приблизно 5 місяців в зимово-весняний період.

Упаковка. Картонне пакування засобу, всередині в пластиковій тарі бальзам. Зручний формат: тюбик із матового пластику, зручний для тримання в руках, маленьким носиком для видавлювання, бальзам витікає лише при натисканні, адже достатньо густий.

Сенсорні та характеристики та властивості засобу. Колір ледь зелений, як і запах, мені трав’яний, «природній». Ніжний бальзам із чудовими сенсорними характеристиками, під час розподілення по обличчю, не розтягуючи його, перетворюється на жирну масну субстанцію, ну дуже блискучу. Під час контакту з водою перетворюється на емульсію, змивається і залишається плівка на обличчі. Для усунення цього ефекту використовую, як ІІ етап міцелярний гель для очищення.

Досвід використання та результат. Наноситься на суху шкіру, масажними рухами розподіляється по обличчю дуже делікатно. Шкіра після використання має натуральний здоровий колір.

Бальзам виконує свою функцію очищення якісно: спф, bb, тональна основа, але, залишаючись частково на обличчі. Через це не підійшов мені для зняття макіяжу із зони навколо очей, адже затікає в очі, лишаючись плівкою на очах. Шкіра не скрипить, її не стягує. На пори та поодинокі висипи ніяк не вплинув. Загалом, результатом задоволена. Проте, не є універсальним, адже для зняття макіяжу із очей необхідний інший засіб.

Кому підійде. Виробник та рекомендації вказують, що для всіх типів шкіри. На мою думку, засіб ефективний для сухої, вікової, чутливої, комбінованої шкіри, якщо в рутині є спф, тонувальні засоби, тощо. Щодо жирної шкіри, то лише після проби.
Чи повернуся я до цього засобу? При нагоді, спробую інші засоби такого формату, якщо не влаштують, то вже знаю, що цей засіб мені підходить та виконує свої функції очищення, не стягуючи її.