Alyona Fedyk

Кращий сухий шампунь для волосся. Топ-5

Кращий сухий шампунь для волосся. Топ-5

Але одразу скажу, що захоплюватись сухими шампунями не варто, адже традиційне миття голови – це найкращий спосіб очищення, і для того, аби волосся не випадало і не травмувалось, потрібно регулярно слідкувати за чистотою шкіри голови.

Так, зараз актуальна тема експрес-очищення волосся, адже часто вимикають світло, у когось немає гарячої води, а хтось просто не може висушити пасма природнім шляхом і дуже потребує допомоги фена. Ось тут нам і приходить на допомогу цей чудо-засіб.

Про те, як користуватись сухим шампунем, ми поговоримо пізніше, бо дійсно багато дівчат роблять помилки, через що вважають, що цей засіб – марна трата грошей. Доведу, що це не так. Але перш ніж дійти до цього пункту, я б хотіла поділитись з вами своїми фаворитами.

Я перепробувала багато засобів, і знаю точно, що висока якість не дорівнює висока ціна. Дійсно ефективні сухі шампуні можна знайти і серед бюджетних продуктів, тож впевнено ділюсь з вами знахідками.

1. Schauma My Darling Dry Shampoo

Список топ-5 найкращих сухих шампуней відкриває ця рожева крихітка. Так-так, не дивуйтесь – дешевий, але дієвий. Для мене це найкращий сухий шампунь, бо він мегаякісно очищає моє волосся, що швидко жирниться. Я не відчуваю ніякого “солоду” в пасмах, знаєте, як іноді буває? Враження, наче ти насипав у волосся цукрової пудри… Багато сухих шампуней цим грішать, а ось цей мене приємно вразив. Проте про об’єм тривалістю 24 години все-таки говорити не буду:) Рожевий – для нормального волосся, блакитний – для жирного.

Особливість. Без парабенів та компонентів тваринного походження. Неймовірно пахне квітами і фруктами, але будьте готові до того, що він буде пахнути на волоссі як мінімум години 2.

2. Batiste Dry Shampoo Clean and Classic Original

Цей засіб на перших позиціях на makeup.ua. Не дивно, адже сухий шампунь від Batiste дійсно доволі якісний та ефективний. Чудово очищає, але, звісно, при недостатньому усуненню сухого шампуню з волосся, залишає білий наліт, тому брюнеткам варто використовувати з обережністю. Його переваги в тому, що він не містить сульфатів, не сплутує волосся і дає ефект тривалої чистоти. А ще є мініфлакон у розмірі 50мл. Зручно брати з собою.

Особливості. Не містить сульфатів і дуже добре очищає. Має чудовий аромат свіжості!

3. Matrix Total Results High Amplify Dry Shampoo

Професійний засіб. Його ціна трішки вища, але він не обтяжує пасма і дуже подобається брюнеткам:) Напевно, причина у відсутності слідів, бо на собі я їх не бачу в жодному разі, оскільки маю світле волосся. Matrix Total Results High Amplify – це найкращий сухий шампунь для частого використання, бо після нього, напевно, найлегше розчесати волосся. Потужність розпилювача найбезпечніша з усіх: він не “зносить” волосся, як інші сухі шампуні, а розпилюється як звичайний лак. Якщо знаєте, що завтра знову потрібно буде використати сухий шампунь – беріть цей. Щодо аромату, то тут він теж найбільш професійний. Пахне, як стайлінговий засіб для волосся.

Особливість. Подобається за легку текстуру, делікатність розпилення та властивість забезпечити дуже легке розчісування.

4. Got2b Fresh It Up! Dry Shampoo Extra Fresh

Хороший сухий шампунь у двох форматах: компактному для подорожей та звичайному для домашнього використання. Подобається за миттєве очищення, але все таки по відчуттям та тривалості дії він трішки уступає деяким позиціям у списку. Проте як експрес-очищення поза домом – засіб супер! Він має також фіксувальні властивості, тому якщо потрібно очистити пасма та забірати їх у зачіску – Got2b підійде ідеально.

Особливість. Технологія Haloscent сприяє вивільненню 2-х парфумерних молекул, які забезпечують свіжий аромат. Мені пахне зеленим яблуком.

5. Kallos Cosmetics Gogo Dry Shampoo

Які різні відгуки… Саме тому я хочу розставити всі крапки над “і”, та розповісти, чому цей засіб опинився у моєму списку. Так, він залишає білий наліт, і навіть доволі видимий, якщо ви неправильно проведете процедуру очищення сухим шампунем. Проте, якщо зробити все по схемі, яку я додаю нижче, то ефект буде непоганим. Це хороший бюджетний сухий шампунь з нейтральним запахом. Але, знову ж таки, дівчаткам з темним волоссям рекомендую обрати 1,3 або 4 варіант.

Особливість. Має трішки дивний аромат на етапі нанесення, який за секунди “злітає”. Таким чином це єдиний сухий шампунь із списку, який я можу назвати неароматизованим. Розпилювач теж доволі делікатний, без сильного напору.

А тепер найголовніше – як користуватись сухим шампунем правильно?

Багато хто робить це неправильно, думаючи, що можна просто нанести засіб, розтерти і піти. Насправді ж тут має бути трішки більше дій, але вони не займуть багато часу, бо ж сухий шампунь створювався для експрес-очищення, а отже він не може бути складним у використанні.

Як використовувати сухий шампунь?

  • Ретельно струсіть балончик.
  • Направте балончик на волосся на відстані 25 см та розпорошіть, розділяючи волосся на пасма. Старайтесь наносити його на прикореневу зону з-під низу локонів.
  • Розподіліть сухий шампунь пальцями.
  • Залиште засіб на 2-3 хвилини, аби він максимально абсорбував себум та забруднення.
  • Обов’язково (!) позбудьтеся мікрочастинок, які очистили пасма від бруду. Як це зробити? Найкраще, звісно, феном, видуваючи засіб з волосся холодним повітрям. Якщо немає світла, то візьміть розчіску та ретельно вичешіть сухий шампунь. Якщо цього не зробити, то засіб, який допоміг очистити пасма, знову його забруднить:)

Якщо ви виконаєте всі ці кроки, то будьте певні, що сухий шампунь буде діяти так, як ви цього очікуєте. Так, це не повноцінне миття голови, але все ж значно краще, ніж жирні пасма…

Цей топ-5 найкращих шампунів для експрес-очищення допоможе не витрачати час та кошти на пошуки того самого. Я дуже на це сподіваюсь та дякую за увагу. Обіймаю.