OKazkova

Мерехтливе зволоження

Мерехтливе зволоження

З продуктами Soraya я познайомилась цієї весни. Мене приємно вразили сироватка та крем з пребіотиками, тож я вирішила продовжити знайомство з брендом і придбала тонер для обличчя з комбучею. І так, чомусь на MAKEUP він називається тоніком, але це все ж тонер, судячи з напису на пляшці. Хоча не впевнена, що різниця дуже суттєва.

Пакування. Тонер міститься у прозорій пластиковій пляшечці об’ємом 200 мл з кришечкою фліп-топ. Написи англійською та польською мовами.

Мерехтливе зволоження

Аромат легкий, ненав’язливий, свіжий. Відчувається тільки в процесі нанесення.

Консистенція. Тонер дуже ніжного рожевенького кольору має консистенцію трошки загущеної водички. І він з блискітками. Безліччю малесеньких мерехтливих блискіток. Нажаль, камера не передає повною мірою цей блиск. Тому зробила фото при різному освітленні, щоб хоч якось показати.

Склад тонеру збігається зі складом на сторінці товару:

Aqua, Glycerin, Betaine, Saccharomyces/ Xylinum/Black Tea Ferment, Panax Ginseng Root Extract, Xylitylglucoside, Anhydroxylitol, Xylitol, Isopropyl Palmitate, Polyacrylate Crosspolymer-6, Caprylic/Capric Triglyceride, Ethylhexylglycerin, Sodium Phytate, Caprylyl Glycol, Citric Acid, Synthetic Fluorphlogopite, Alumina, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Parfum, Limonene, Citral, CI 77891, CI 77491, Tin Oxide

Виробник зазначає, що 99% складників мають натуральне походження. Серед них:

Saccharomyces/ Xylinum/Black Tea Ferment - комбуча - продукт ферментації чайного гриба та солодкого чорного чаю грибами Saccharomyces та бактеріями Xylinum. Сприяє омолодженню та відновленню шкіри.

Panax Ginseng Root Extract - екстракт з кореня женьшеню. Антиоксидант. Тонізує, пом'якшує та омолоджує шкіру, сприяє відновленню кислотно-лужного балансу.

Аналізатору, як завжди, не подобається парфум. А мене більше зацікавило походження блискіток😁 Мабуть, це оксид олова (Tin Oxide), або діоксид титану (CI 77891). Або їх суміш. Не знаю. А за рожевенький колір тонеру вочевидь відповідає оксид заліза (CI 77491). І хоч це безпечні природні компоненти, та їх доцільність у складі тонеру викликає питання.

Використання. Спосіб застосування: нанесіть кілька крапель на долоню, потім помасажуйте шкіру обличчя. Власне, для мене це найзручніший спобіб нанесення тоніків/тонерів, тож саме так я його і наношу. Він швидко всотується, прибирає оте легеньке відчуття стягнутості після вмивання та гарно зволожує.

Враження

✨ Тонер має приємні аромат та консистенцію

✨ Швидко вбирається, не піниться й не липне

✨ Не викликає алергічної реакції

✨ Добре поєднується з іншими доглядовими засобами

✨ Помітно зволожує шкіру

✨ Робить тон рівнішим, надає шкірі гарний, охайний, доглянутий вигляд. І гадаю, саме за цей ефект відповідають оті мерехтливі часточки. До речі, коли тонер вбирається, їх зовсім не помітно на шкірі.

АЛЕ після тонеру зазвичай наносяться сироватки та креми. А потім, можливо, ще й декоративна косметика. І нащо тоді ті мерехтливі часточки під кількома шарами інших засобів? Розумію наявність блискіток у декоративній косметиці, у ВВ, СС чи ще якихось там тонувально-доглядових засобах. Але у тонері наявність блискіток мені незрозуміла. Хоча загалом продукт гарний. А як ви вважаєте, чи потрібні блискітки в тонері?

Якщо цікаво, ось тут допис про сироватку та крем з пребіотиками від Soraya: https://club.makeup.com.ua/post/38776/

Дякую за увагу🫶