Alyona Fedyk

Догляд за волоссям влітку: які засоби використовувати

Догляд за волоссям влітку: які засоби використовувати

Останніх пів року я ретельно доглядаю за волоссям, намагаюсь дати йому максимум живлення, піклуюсь про термозахист і навіть почала активно використовувати спеціальні олії. Але з приходом спекотного літа я вперше побачила, як сонячні промені все ж таки впливають на стан волосся. Якщо раніше я бачила на собі від літнього сонця лише його вміння освітлювати пасма, то тепер зрозуміла і негативну дію.

Догляд за волоссям влітку має бути спрямованим більше на захист і зволоження. Так, сонце дійсно сушить пасма за рахунок руйнації кератину, далі – ламкість та посіченість, які вже не приховаєш.

Зрештою, я проти радикальних змін у догляді, якщо ви вже знайшли свої найкращі засоби, але літо – це той період, коли можна і трішки відійти від стабільності, а потім знову до неї повернутись:) Я так і зробила, проте залишила у догляді місце для улюбленої живильної маски та олійки, яка відповідає за блиск.

Як змінився режим догляду:

1. Якщо раніше я могла мити голову раз на 2-3 дні, то тепер я можу робити це щодня, якщо цього потребує ситуація. Звісно, працюючи з дому, роблю перерви, якщо їду в офіс – мию волосся, незалежно від того, чи робила це вчора.

2. Частіше використовую олійки для живлення волосся по довжині. Наношу на підсушене волосся і проходжусь повторно феном, прогріваючи склад.

3. Маску по можливості тримаю більше, ніж 10 хв. Так, для цього потрібен час, але я навчилась ним керувати. Маску все-одно ми наносимо на підсушене рушником волосся, тому вона не стікає, а отже можна робити свої справи паралельно.

4. Я додала засоби Sun Care. Чи діють вони так, як мають діяти, буде видно згодом, але результат мені подобається, і я відчуваю, що волосся залишається живим, навіть після тривалого перебуванні на сонечку. Серія цікава, про неї розповім нижче.

До найцікавішого. Мій догляд за волоссям влітку виглядає так.

Очищення. У щоденному б’юті-раціоні я залишила свій улюблений шампунь Soul від Brae. Він містить лише безпечний SLES, і він дуже делікатний до шкіри голови, проте і непогано очищає. Нагадаю, що я маю нарощене волосся, і очищувати шкіру голови та капсули важче. Проте я поступово почала вводити у догляд шампунь з трішки агресивнішою очищувальною дією за рахунок вмісту SLS. Звичайно, додала догляд After sun, і поки що він мені подобається. Я використовую його раз на 2 тижні, він до скрипу очищає і дає відчуття чистоти, але при цьому не впливає на сухість волосся по довжині. Дуже підійде для очищення після сонця, після моря чи басейну.

Живлення. Я дуже люблю маски для волосся, і, звісно, залишила свою рятівницю від Dr. Sorbie. Я продовжую рекомендувати її усім, хто потребує живлення волосся. Влітку вона дуже актуальна, бо результат – гладеньке, блискуче та м’яке волосся.

Кондиціонування. Влітку на заміну кондиціонеру від Dr. Sorbie я обрала Inforcer від L'Oreal Professionnel та Wella Professionals Sun. До речі, другий мені подобається більше, бо він дійсно пом’якшує та розгладжує, навіть після дуже тривалого перебування на сонці. А ще його рекомендують для догляду після солоного моря, яке сушить пасма. Єдиний мінус – не дуже інтенсивний аромат, бо я люблю щось парфумоване. Inforcer по запаху значно приємніший.

Захист від сонця. Мені прямо дуже зайшов незмивний спрей від Invigo Sun. Двофазна текстура, дуже легкий, ароматний і невідчутний на волоссі. Його пряма задача – захист від УФ-променів і зволоження, але я думаю, що він забезпечує і термозахист. Я наношу його на вологе волосся і вже потім сушу феном. Помітила, що і розчісування спрощується. Тепер мій догляд за волоссям влітку без нього точно не обходитиметься.

Олійка для волосся. Якщо раніше я й не дивилась у цей бік, то після нарощування я навіть не оминаю етап нанесення олій по довжині. Тут економити не можна, особливо влітку, бо донорське волосся дуже схильне до ламкості і сухості. Я обрала Sebastian Professional Dark Oil, і ще ніразу не пожалкувала! Дівчата, це краще, що відбувалось з моїми пасмами. Які ж вони м’якенькі та блискучі. І найголовніше – я не відчуваю ніякої жирності. По текстурі це не зовсім олія, а більш щільна консистенція по типу гелю за рахунок унікальної технології DiffusX. Потрібна лише крапля на мою довжину. Розтираю у долонях і наношу на підсушене волосся, повторно проходячись теплим повітрям для прогрівання. Тут суміш сандалової, кедрової та арганової олій. Це однозначно топ!

Вона розроблена спеціально для догляду за волоссям влітку. Тут потужний УФ-захист, компоненти для відновлення волосся після дії сонця, морських солі та води. Засоби підходять фарбованому волоссю для захисту кольору. Серія збагачена провітаміном В5 та вітаміном Е, тому зволоження тут вистачає. Найбільше, звісно, мені сподобався спрей. Вважаю, що це дійсно незамінна штука в спекотний період.

Догляд за волоссям влітку має бути вдосконаленим, адже цей сезон може призвести до найнеприємніших наслідків для пасом. Діліться своїми літніми фаворитами:)