LunarDemetria

Який гель кращий для зміцнення нігтів?

Який гель кращий для зміцнення нігтів?

Я роблю манікюр сама собі вже досить довгий час. Починаючи з літа 2017 майже кожен місяць я змінюю дизайни, пробую щось нове та шукаю свої техніки. Але завжди була одна проблема, яку мені необхідно було вирішити – ламкість нігтів та їх вигляд а-ля папірець. Саме тому я й почала шукати варіанти укріплення, які мені піддадуться. Я пройшла майже всі відомі зараз способи. Але зараз вже більше трьох років користуюся виключно гелями та готова розповісти про те, який же краще саме для мене та те, як взагалі його обрати. Адже не все те, що має таку назву, підходить для цієї процедури, а різноманітність технік може досить сильно плутати та не давати розуміння того, що ж підходить саме тобі. Тож поїхали!

Для початку, таки розберемося, навіщо взагалі така процедура. Навіть певний період часу використовуючи гель-лак, можна зіткнутися з тим, що він просто не тримається. Можуть початися відшарування зі сторони вільного краю, або ж від кутикули. До того ж покриття може давати сколи та тріщини, навіть ламатися, інколи прямо по живому. Причиною цьому може стати те, що ніготь під шаром штучного матеріалу є занадто м'яким та рухливим, він просто відходить від того каркасу, який створює колір та топ, навіть тоді, коли архітектура доведена до ідеалу. У випадках травм та перенесених у минулому пошкоджень нігтьова пластина теж може ставати занадто м'якою, легко ламатися та мати виражений рельєф. До того ж нігті можуть страждати від внутрішнього стану організму, незбалансоване харчування та гормональний дисбаланс можуть спричиняти більшу кількість відшарувань, які досить сильно бісять. І саме у такому випадку укріплення нігтів є ідеальним рішенням. Така маніпуляція дає змогу відростити красиві здорові нігті, які не бояться довжини та різних дизайнів, є стійкими та міцними.

Серед сучасних технік можна знайти багато різних варіантів. Тут тобі й полігель для укріплення нігтів, і скловолокно, і навіть екстрені методи з чайними пакетиками та серветками. Проте найбільш зручним та надійним є саме варіант із гелем. Він може захистити нігті від впливу побутової хімії та гарячої води. Саме гель найкраще бореться із розшаруваннями та тріщинами. До того ж серед усіх матеріалів для укріплення саме його можна назвати найбільш адгезивним та найменш шкідливим. На відміну від акрилу, він не має летючої частини у вигляді мономеру, а також не створює велику кількість пилу. Його не треба вирівнювати спеціальними рідинами, як це відбувається з акригелями. А також він не в’їдається в пальці при необережному доторку, що робить скловолокно. Із ним легко можна вирівняти нігті після перенесених травм, заповнити деформації та рельєф. При цьому, за потреби, можна навіть швидко донаростити частину пластини після необережного опилу чи для ремонту тріщин.

Але важливо розуміти, що гель – це не лікувальний засіб. Це те, чим можна укріпити нігті під гель-лак чи наростити їх. Оніхолізиси, грибкові інфекції та гематоми нігтьової пластини ним не вилікувати. Але з його допомогою можна дати можливість зрости тріщині, що пішла по живій частині нігтя, максимально безболісно, в такому випадку гель працює як шина при переломах. Також він добре захищає від можливих пошкоджень, адже зміцнює структуру нігтя, робить його менш вразливим до ударів. Тому дійсно, гель є зручним та універсальним засобом, оптимальним для укріплення будь-яких нігтів.

Обираючи оптимальний варіант, треба усвідомлювати – гелі виключно для нарощування зазвичай більш міцні, ніж ті, що підходять для укріплення. Через це загроза тріщин може бути більш високою, адже замість амортизації покриття просто ламається. Тому важливо шукати ті варіанти, що мають на собі помітку Medium. Можливе також використання й варіантів Builder та Universal гелів, у такому варіанті краще віддавати перевагу середнім за консистенцією покриттям. Для невеликої довжини добре підійдуть ботл-гелі (наприклад, Nails Of The Day Bottle Gel), робота з ними максимально нагадує звичний формат бази. Але я дійшла до варіанту, що навіть на флаконі має вказівку про консистенцію та можливості використання. І поки що не маю планів його міняти.

Насправді, я встигла спробувати величезну кількість всього. Я відрощувала нігті з самого нуля і, спочатку, на тій крихітній довжині, що мала, намагалася зробити просто більший шар бази. Ідея була так собі, нігті були пиріжками і абсолютно не міцними. В якийсь момент я знайшла варіант з волокнами і трошки все ж навчилася працювати з ним, проте нігті все ще гнулися, не було того ефекту, що я хотіла. Далі прийшов етап акрилової пудри. Я, напевно, пачок 3 використала. І якщо на короткій довжині майже без вільного краю це ще виглядало адекватно, то на довжині ситуація була ідентична базі. До того ж з'явився ще один “косяк” – відшарування починаючи з другого тижня. Інколи вони доходили до середини нігтя та травмували його. Потім я перейшла на полігель. І хоч мені було досить зручно, адже він не тече, проблема відшарувань залишалася. І лише з часом я ризикнула спробувати його величність гель.

Я шукала некольорові варіанти, адже ніколи не ношу гель просто так. Спробувавши кілька варіантів у форматах 5 мл, тим, що найкраще мені підійшов, став гель PNB Builder Gel у відтінку Crystal Pink. З ним я змогла досягти великої довжини нігтів, погратися з формою (кілька разів намагалася створити мигдалі та стилети, але ще в процесі опилу все одно поверталася до своєї балерини). Але потім його просто не виявилося в магазині. Інші відтінки брати я не хотіла, до того ж розраховувала на певну суму на той момент. Тому логічним був вибір іншого матеріалу. Яким із став цей нереальний гель від Dark (нажаль його немає тут, проте я відмічу ті, що теж пробувала).

Цей гель має зручну консистенцію, вона не занадто текуча, проте легко вирівнюється. Під час опилу він не сильно пилить та легко розгладжується. Великим його плюсом є те, що в ході носіння він не дає усадки, тобто не станеться ситуації, що через 3-4 тижні на ідеальному відблиску піде кривизна. Його легко контролювати, для цього я використовую двосторонній пензлик, що придбала навіть не у спеціалізованому магазині. А ще – він шикарно блищить, любительки френчу оцінять. Гель добре тримає нігті, не дає їм скручуватися. За час його використання у мене була лише одна тріщина, яку я зробила зі своєї ж вини (і це було диво, що обійшлося лише так, а не сильною травмою). Але головною перевагою цього гелю є те, що на ньому у мене жодного відшарування, матеріал біля лінії кутикули та вільного краю міцно тримається навіть тоді, коли період носіння вже давно перейшов відмітку в 3 тижні (каюсь, минулий дизайн носила 6 тижнів). Єдине, на що треба звертати увагу, це те, що він досить пекучий при просушуванні протягом перших 5-7 секунд. Але з цим можна впоратися шляхом зниження потужності та витягування руки з лампи, переворотом нігтями вниз та наступним поверненням на полімеризацію з повною потужністю. Та для мене це дрібниці в порівнянні з тим, як чудово він носиться та виглядає.

Укріплення нігтів гелем – це зручно. Це можливо виконати навіть у домашніх умовах. До того ж можна легко підібрати свій варіант, що стане кращим саме для тебе. Результатом же стануть міцні гарні нігті, стійкі до зовнішніх впливів.

А ти робиш укріплення нігтів? Ділися своїми фаворитами матеріалів у коментарях!💕