#bestvacationevermakeupclub
Сумна історія про місце мого найкращого відпочинку💔
Всім привіт✌️
Якщо б челендж проводився десь у 2020 році, то я б без роздумів сказала, що мій найкращий відпочинок був у Стамбулі та й взагалі на узбережжі Туреччини, де я провела дуже багато часу та щиро люблю цю країну).
Проте, сьогодні хочу розповісти про дуже маленьке село на Ізюмщині за яким я ностальгую та сумую останні 3 роки. Зараз я розумію, що саме там був мій найкращий відпочинок, там залишилися моя душа та серце💔
💔 село Оскіл в Ізюмському районі Харківської області
Село Оскіл розташоване на річці Оскіл, яка є найбільшим притоком Сіверського Донця. Селище межує з Донецькою областю, знаходиться всього за 25 км від Святогірська.
Місцевість славиться не лише річкою, а й величезним лісовим масивом (соснові ліси).
* Доречі, я не є релігіозною людиною, але Святогірська лавра - це те місце, яке я люблю всією душею, воно неймовірно гарне та умиротворююче, однозначно раджу відвідати лавру, хоча б раз у житті (звичайно, що у мирні часи).
Вперше я потрапила на Оскіл у 2019 році, випадково побачивши рекламу бази відпочинку у соц.мережах.
Великих надій на це місце не покладала, проте нам було дуже зручне розташування селища, бо ми там збиралися великою харківсько-донбаською компанією).
* Хочу відзначити, що до 2022 року не вся Луганська область була окупована, бо нажаль багато людей цього не розуміють.
Проте, я з першого погляду була закохана в мальовничу природу, величні соснові ліси, річку та спокій Ізюмського району. Це неймовірне місце).
З того часу ми постійно їздили в це місце нашою величезною компанією). На Осколі проходили всі свята - День Народження, Новий рік, Гендер паті, заручини та навіть 2-й день весілля).
Ми так душевно проводили там час, що навіть не було часу на телефон, тож у мене практично немає фотографій. Нажаль, залишилися лише загальні фото та невеликі відео зі сторіс, якими поділяюся з вами у дописі).
Я люблю це місце за душевний спокій, за родинну атмосферу, за пісні під гітару, за веселі ігри та палкі танці, за зустрічі світанку на березі річки, за прогулянки сосновим лісом, за людей, які були поруч💔
💔
Останні раз ми були на Осколі 29 січня 2022 року, тоді ми дуже багато каталися на санках, грали в сніжки та зліпили цілий снігове містечко).
Того ж дня я забронювала великий будиночок на свій День Народження (2 березня 2022 року), але нажаль, більше ми туда не потрапили...
💔
У березні 2022 року село Оскіл було оккуповане, за час окупації селище було сильно зруйноване, крім того вигоріли розкішні соснові ліси.
Найстрашніше, що країна 404 частково підірвала Оскільську дамбу, через що річка Оскіл обміліла та підтопила найближчі населені пункти.
Зараз Ізюмський район деокупований, але все ж залишається небезпечним. Я досі не знаю яка доля у селища Оскіл та бази відпочинку де проходили такі щасливі, безтурботні часи.
Дуже сподіваюся, що колись я зможу повернутися до цього місця і воно буде таким же чарівним та живим, як було раніше💔
Але на 100% можу сказати, що відпочинок в цьому місці не порівняти ні з ні з чим, місце моєї душі.
💔
В пам'ять про Оскіл в мене залишилася шишка, яка лежить на робочому столі і ви б знали, як вона мені цінна і наскільки сильно я її бережу.
💔 Мої топ-3 улюблених місця в Україні
- Харків та область. Кожен куточек цього міста прекрасний. Харків - гордий, героїчний, яскравий, зелений, чистий, мальовничий, архітектурний, неймовірний. Моя мама навчалася та працювала в одному з університетів Харкова, тому у дитинстві свої канікули я проводила саме тут, то були мої найкращі часи, ще тоді я закохалася у місто - в його парки, сквери, вулочки, людей). Якщо говорити про топ-місця, то, звичайно, це - Центральний парк, Саржин Яр, Сад Шевченко, Фельдман Екопарк/долина Альпак. Насправді, цей список можна продовжувати до нескінченності).
- Київ. ніколи б не хотіла жити у Києві, тому що мені не підходить його ритм). Однак, я дуже люблю красу столиці та її неймовірні краєвиди. Мій топ у Києві – це парки "Феофанія" та "Совки", звичайно варто відвідати і Межигір'я (якщо забути історію цього місця, то воно неймовірно красиве)).
- Вагалася між Одесою та Херсонщиною. Проте, в мій топ увійде саме Херсонщина, бо вона для мене більш затишна. Залізний Порт, Скадовськ, Лазурне - любов. Це дуже маленькі курортні містечка на березі чорного моря, але вони такі гарні та душевні, що так і хочеться туди повертатись і я впевнена, що обов'язково повернуся! Звичайно, що топ - це заповідник Асканія-Нова, острів Джарилгач та Рожеве озеро).
Впевнена, що мій накращий відпочинок ще попереду та заплановані подорожі обов'язково здійсняться)
Дякую за увагу💕
Коментарі (0)